Görüş Bildir
Haberler
İYİ Parti'nin Ağır Topu: 'CHP’ye Borcumuzu Mahalli Seçimde Ödedik'

İYİ Parti'nin Ağır Topu: 'CHP’ye Borcumuzu Mahalli Seçimde Ödedik'

2018 genel seçimlerinde CHP'nin İYİ Parti'ye 15 milletvekili transfer ederek İYİ Parti'nin seçimlere girmesini sağladığı ve Akşener'in de bu 'borcu' kapatmak için Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına 'evet diyebileceği yorumlarına İYİ Partili üst düzey yöneticiden itiraz geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP’li yöneticiler ve milletvekilleri Kılıçdaroğlu’nun partinin adayı olduğunu belirtirken geçtiğimiz günlerde Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal da cumhurbaşkanı adayının altılı masadan çıkacağını vurgulayarak, Kılıçdaroğlu’nu işaret etti. 

Halk TV'den İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığını İYİ Partili üst düzey bir isimle konuştu. Saymaz o görüşmeyi şöyle aktardı:

'Görüştüğüm İyi Parti’nin ağır topu, Kılıçdaroğlu’nun bugüne dek adaylık bahsini kendilerine açmadığını ifade ediyor. 'Bizimle öyle bir görüşmesi, öyle bir niyet açıklaması olmadı. Bizim kimseye bir sözümüz, mecburiyetimiz yok' diyor. İyi Parti’nin ağır topu şöyle devam ediyor:

'Kılıçdaroğlu aday olacaksa gelsin söylesin. Bize iletilmiş bir şey yok. Masada bununla ilgili bir konuşma da yok. Kılıçdaroğlu, ‘Böyle böyle yapacağım’ diyor. Diyebilir, hakkıdır, belki tek başına iktidar olacak.'

"Zaten seçime girme hakkını kazanmıştık"

"Zaten seçime girme hakkını kazanmıştık"

Kimi çevrelerde 2018’deki seçimde CHP’nin 15 milletvekili transfer ederek, İyi Parti’nin seçimlere girme hakkı kazanmasına imkan sağladığı ve Akşener’in borcu kapatmak için Kılıçdaroğlu’nun adaylığına 'Evet' diyebileceği savunuluyor. İyi Parti’nin ağır topuna bu düşünceyi sordum.

Şöyle yanıt verdi:

'Ne borcu? Biz borcumuzu mahalli seçimde ödedik. Kaldı ki bizim seçime katılma hakkımızı YSK vermişti. CHP o imkanı tanıdıktan sonra bu kararı almış olabilirler. Olmasa belki yapmayabilirlerdi. Ama zaten seçime girme hakkını kazanmıştık.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
11
4
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kadir

Sayfaya klavye delikanlıları çıkmış. Her ikinizde ananizi alında gidin. İdeolojik gerçekleriniz için bu kadar da ahlaksızlık olmaz. Türk genci hangi kesi.den... Devamını Gör

Brk.

Bunca insan açmış gözünü kulağını Siz becerip bi aday çıkartana kadar Gemi batiyor 6 lı beceriksizler masası...

Brk.

umarım dediğin gibidir Mehmet Abi. .

Caner Bey

Kendi kendilerini birbirlerine düşürecekler ya.