Görüş Bildir
Haberler
İşverenlerden Asgari Ücret Açıklaması: "Anlaşmaya Hazırız Ama Bizi Ezmeyin"

İşverenlerden Asgari Ücret Açıklaması: "Anlaşmaya Hazırız Ama Bizi Ezmeyin"

Tüm ülkede gelecek ay başlayacak 2023 yılı asgari ücret görüşmeleri ve zam haberi bekleniyor. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, 2023 yılı asgari ücreti için işverenlerin elini taşın altına koymaya hazır olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Biz yine elimizi taşın altına koyacağız"

"Biz yine elimizi taşın altına koyacağız"

Akkol, 'Biz yine elimizi taşın altına koyacağız. Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz' derken, çalışanların ve sendikaların memnun olacağı bir durumun oluşmasını istediklerini belirtti. Ancak işverenlerin ağır maliyetler altında ezilmesini de istemediklerini ekledi.

Asgari ücret görüşmeleri aralık ayında başlıyor.

Asgari ücret görüşmeleri aralık ayında başlıyor.

Aralık ayı başında başlayacak asgari ücret görüşmeleri için Akkol, yapılan son üç asgari ücret artışında işçi, işveren ve hükümetin ortak karar aldığıan vurgu yaparak, hem işveren hem işçi hem de hükümet tarafının sonuçları onayladığını belirtti. ve şöyle devam etti:

Biz yine elimizi taşın altına koyacağız. Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz. İşçilerimizin, işçi sendikalarımızın, işçi konfederasyonlarının memnun olmadığı, işletmelerimizde huzursuzluğun olduğu bir durumu arzu etmiyoruz. Bununla birlikte işverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da istemiyoruz. Dengeli bir asgari ücret konusunda yine hem işçi konfederasyonlarımızla hem devletimizle çalışmaya gayret göstereceğiz.

"Yeni nesil sendikacılık anlayışı"

"Yeni nesil sendikacılık anlayışı"

Akkol, ayrıca yönetim kurulu başkanı olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası MESS'in düzenlendiği 'İş Güvenliğinin Yıldızları Ödül Töreni'nde, icraat odaklı çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, yeni nesil sendikacılık anlayışıyla çalıştıklarını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
16
13
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

Benim patronum 3 kuruş vermemek için gtünden kan aldırır. Metresine 450 bin Euro ya Yunanistan’da ev almış. Ezmeyin tabi onları

Sarp

Ne yaparlarsa yapsınlar. Her asgari ücrete yapılan zam sonrası insanlar fakirleşti, zamsız maaşlarla daha fazla şey alabiliyor idi.

Ahmet Cancan

Asgari ücretle yaşamanın avantajları: -Paranız olmadığı için kimse sizi dolandıramıyor. -İçki, kumar gibi şeylerin bağımlısı olamıyorsunuz çünkü alacak para... Devamını Gör