Görüş Bildir
Haberler
İsveçli Bilim İnsanının İklim Değişikliği ile Mücadele Önerisi: ‘İnsan Eti Yiyebiliriz’

etiket İsveçli Bilim İnsanının İklim Değişikliği ile Mücadele Önerisi: ‘İnsan Eti Yiyebiliriz’

Batuhan
10.09.2019 - 18:38

Geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda konuşan Stockholm Ekonomi Okulu profesörü Magnus Soderlund, iklim değişikliğiyle mücadele etmek adına oldukça sıra dışı bir tavsiyede bulunarak ‘insan eti yemeyi’ önerdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik Türkçe'nin aktardığına göre, Soderlund’a göre ölen insanların etlerini tüketmek, insan ırkının devamlılığını sağlayabilir. Ancak bunun için dünya kamuoyunun söz konusu fikre ‘sıcak bakması’ gerekiyor.

‘İnsan eti yediğinizi hayal edebilir misiniz?’

‘İnsan eti yediğinizi hayal edebilir misiniz?’

Soderlund’un yamyamlık üzerine görüşleri, 2019 yılında düzenlenen Global Gastro Ekonomi Zirvesi’nin de gündemindeydi. İsveçli bilim insanı, söz konusu zirvede ‘İnsan Eti Yediğinizi Hayal Edebilir Misiniz?’ isimli bir konuşma yapmıştı. Ayrıca yamyamlık karşıtı muhafazakâr tabuların, bireylerin insan eti tüketmeyi denemesi durumunda zamanla değişebileceğini de ifade etmişti.

Soderlund’un konuşmasında değindiği noktalardan birisi de, insanlığın soyunu sürdürebilmek için fazla bencil olduğuydu. Zira insanlar, gelecekte ırklarının devamlılığını sağlayacak olan yamyamlık fikrine dahi karşılardı.

"Bu hususta bir nebze tereddütlü olsam da, asla olaya tutucu yaklaşmıyorum"

"Bu hususta bir nebze tereddütlü olsam da, asla olaya tutucu yaklaşmıyorum"

Aynı zamanda Magnus Soderlund, bir röportaj esnasında kendisine şahsen insan eti yiyip yemeyeceğini soran muhabire bu fikre açık olduğu yanıtını vermişti.

İsveç’in TV4 kanalına konuşan Soderlund, “Bu hususta bir nebze tereddütlü olsam da, asla olaya tutucu yaklaşmıyorum. İtiraf etmeliyim ki, insan etinin en azından bir tadına bakabilirim” açıklamasını yaptı ve evcil hayvanlar ile böcekler gibi daha makul seçeneklerin de mevcut olduğunu belirtti.

"İklim üzerine de birçok yararı olacak"

"İklim üzerine de birçok yararı olacak"

Programdaki tartışmanın sonunda Söderlund, insan eti tüketiminin iklim üzerine de birçok yararı olacağının altını çizdi.

Çevre konusunda her zaman duyarlı olmalarıyla bilinen İsveç halkı, iklim değişikliğini önleyebilmek için insan eti tüketimi fikrini aşırı buldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
585
397
289
64
62
24
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
King in the East

şaka mı bu amk insan etiyle bulaşabilecek çok ciddi hastalıklar var.. prion bi kere yerleşti mi vücuda kurtulamıyosun ondan.. beyninizi amipler falan yer ama... Devamını Gör

Devrimci

Çok haklı bir yorum 👏🏻👏🏻

OCREATUS

Evet insan eti yemenin tamamen iğrenç gelmesini bir kenara bırakalım ve mecbur olunduğunu düşünelim. Birincisi legal olarak sadece ölü insanları yiyebilirsin... Devamını Gör

Male Fiz

Ödüm bi şeyime karıştı sağol :/ Bi fena oldum ya la...

Naz Yalcınkaya

dünya benim hayalgücümden bile korkunc bi hal almaya basladı.