Görüş Bildir
Haberler
'İstihbarat İç ve Dış Olarak İkiye Ayrılıyor, MİT Cumhurbaşkanlığı'na Bağlanacak"

'İstihbarat İç ve Dış Olarak İkiye Ayrılıyor, MİT Cumhurbaşkanlığı'na Bağlanacak"

Onedio Medya
02.08.2016 - 11:20 Son Güncelleme: 02.08.2016 - 14:50

İstihbarat birimlerindeki yeni düzenlemelere ilişkin Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre istihbarat ‘iç ve dış istihbarat’ olarak ikiye ayrılıyor. MİT, Cumhurbaşkanlığı’na bağlanarak dış istihbarata yönlendiriliyor... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Abdülkadir Selvi'nin bugünkü  Hürriyet'te yayımlanan 'İstihbaratta yeniden yapılanma' başlıklı yazısına göre 'Türk Silahlı Kuvvetleri yeniden yapılandırılıyor. (...) Sıra istihbarat birimlerinin yapılanmasına geldi.'

Selvi , Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak 'Ciddi istihbarat zafiyeti var' sözlerinin ardından gündeme gelen istihbarat birimlerindeki düzenlemelere ilişkin kulislerden aldığı bilgileri aktardı. 

Selvi, jandarma ve sahil güvenliğin İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasının ardından sıranın istihbarat yapılandırmasına geldiğini belirterek 'Darbe girişimi, TSK ve istihbaratta yapılanmayı kaçınılmaz kıldı. İstihbarat, ‘İç ve dış istihbarat’ olarak ikiye ayrılıyor. MİT, Cumhurbaşkanlığı’na bağlanarak dış istihbarata yönlendiriliyor. İç istihbarat ise polis ve jandarmaya bırakılıyor' diye yazdı.

"İstihbaratın yapılanmasında üzerinde durulan önemli bir nokta var"

"İstihbaratın yapılanmasında üzerinde durulan önemli bir nokta var"

Selvi'nin yazısından bir bölüm şöyle:

'Türkiye Irak ve Suriye’ye komşu, PKK, IŞİD, El Kaide gibi terör örgütlerinin sistematik saldırısı altında olan bir ülke. Şehir savaşlarına, canlı bomba eylemlerine ve bombalı araçlarla yapılan saldırılara maruz kaldık. İstihbarat birimleri iç ve dış olarak ayılırken, uluslararası terör örgütleri hangi birimin sorumluluğu altında olacak? Bu soruya cevap aranıyor. ABD’de, 11 Eylül sonrasında terörle mücadele amacıyla kurulan ve kısa adı NCTC olan, “Ulusal Terörle Mücadele Merkezi” var. ABD, 11 Eylül travmasından sonra bu birimi kurmuştu. Uluslararası terörle mücadele, National Counter-Terrorism Center bir birimle mi yoksa MİT Kontrterör dairesiyle mi yürütülecek?

Yeniden yapılanmada üzerinde durulması gereken noktalardan biri de, ‘Kontrterör’...'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
27
11
8
5
5
3