Görüş Bildir
Haberler
Time-Out'a Göre Dünyanın En Güzel 13 Doğu Şehri

Time-Out'a Göre Dünyanın En Güzel 13 Doğu Şehri

Bu içerikte efendim Avrupa ve Amerika kıtası harici şehirlere yer verdik. İstanbul'un ise bir köprü olduğu aşikar. Hem kendi içeriğimizde de İstanbul'dan bahsetmemek olmazdı, öyle değil mi? Siz de bir bakın bakalım hangi şehir daha çok ilginizi çekiyor? 

Kaynak: TimeOut

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tel Aviv 8. sırada...

Tel Aviv 8. sırada...

Tel Avivliler kendilerini ifade edebildikleri, eğlenceli bir şehir olduklarını söylüyor. Şehrin gece hayatı ise oldukça renkli. Ayrıca şehirde Carmel Pazarı'na gitmek, yerlilerin sattıkları organik ürünleri tatmak ve 'arak' içmek de şartmış.

Tokyo 10. sırada...

Tokyo 10. sırada...

Tokyolular verimli toplu taşıma sistemleri sayesinde şehirde rahatlıkla arabasız olarak dolaşabildiğini söylüyor. Ayrıca onlara göre Tokyo, sürekli değişen ve kendini keşfettiren bir şehir. Şehri ilginç kılan şeylerden biri de ilginç umumi tuvalet tasarımları...

Melbourne 15. sırada...

Melbourne 15. sırada...

Melbournelülere göre şehrin restoran ve bar kültürü üst düzeyde. Hatta yoğun karantinada bile birinci sınıf lazanya, Endonezya yemekleri, tatlılar yok satmış. Şehri ilginç kılan başka bir şey ise komşularına yiyecek dağıtan Sih gönüllüleri...

Sydney 16. sırada...

Sydney 16. sırada...

Sydneyliler şehirlerine kısaca 'güzel' diyor. Onlara göre o an isterseniz bir milli parkta veya bir plajda olabilir ve akşamına limanda güneşin muhteşem batışını izleyebilirsiniz. Ayrıca çok kültürlülüğünün yanı sıra %40'a yaklaşan yeşili de Sydney'i çekici kılıyor.

Shangai 17. sırada...

Shangai 17. sırada...

Şehirliler özellikle mesai saatinden sonra Michelin yıldızlı restoranlar, butik biralar ve eşsiz kokteyllerle Shangai'yi yeni insanlarla tanışılabilecek bir sahne olarak niteliyor. Unutmadan dünyanın en büyük astronomi müzesi de burada.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hong Kong 20. sırada...

Hong Kong 20. sırada...

Hong Kong size bütün şehri 'arabasız' dolaşma fırsatı sunarken ayrıca Art Basel ve Art Central gibi mekanlarda sanat dolu bir şehir vadediyor. Bunun yanında Hong Kong'un en önemli özelliklerinden biri herhangi bir krizde halkın hemen birlik sağlaması.

Singapur 24. sırada...

Singapur 24. sırada...

Singapur bu yılki endekse göre dünyanın en yeşil ve temiz yeri seçilmiş. Buna bağlı olarak Singapurlular gökdelenlerin yanındaki tropik ormanlarda bize bol bol yürüyüş ve yeni yerler keşfetme sözü veriyorlar. Ayrıca Singapur muazzam çatı bahçeleriyle de ünlü!

Dubai 26. sırada...

Dubai 26. sırada...

Dubaililerin çoğu şehri 'iddialı' olarak tanımlanıyor. Çünkü 'en'ler hep burada. En yüksek bina, en büyük AVM ve yakında en büyük dönme dolap... Dubai'nin en popüler eğlenceleri ise konser ve brunch'lar. Ayrıca EXPO 2020'yi de unutmamak lazım!

Pekin 27. sırada...

Pekin 27. sırada...

Şehri dinamik olarak niteleyen Pekinliler haklı gibi; çünkü sanat, kültür, medya, müzik ve iş dünyası şehirde iç içe. Genç Çinliler için ise Pekin kendilerini dünyaya kanıtlama yolu. Bir de Pekin'e giderseniz bir 'hutong'a  girmeyi ihmal etmeyin.

Abu Dabi 30. sırada...

Abu Dabi 30. sırada...

Yaşayanlar bu şehri 'rahatlatıcı' olarak tanımlar. Çünkü Abu Dabi'de yıl boyunca güneşin sıcaklığını hissedebilirsiniz. Bunun yanında 200'den fazla ada manzarasıyla sürekli denizin yanındasınız. Bunun yanında dünyanın en hızlı roller coaster'ı da burada.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Moskova 34. sırada...

Moskova 34. sırada...

Bir kültür şehri olan Moskova iddialı ve topluluk ruhunu barındırıyor. Moskova, Kızıl Meydan ya da Aziz Basil Katedrali ile geçmişi bırakmazken çağdaş mimari ile de geleceğe uzanıyor. Moskova metrosunun dakikliği ve estetiği de muazzam!

Ve İstanbul 36. sırada...

Ve İstanbul 36. sırada...

Herhalde uzun uzadıya İstanbul'u anlatmaya gerek yok. Ama Time-Out'a göre özellikle salgın döneminde belediyenin faaliyetleri İstanbullulara nefes aldırır. Ayrıca dergi, Küçük Çiftlik Park gibi açık hava alanlarının her şehirde olması gerektiğini düşünüyor.

Bangkok 37. sırada...

Bangkok 37. sırada...

Bangkok sakinlerinin yüzde 96'sı memleketlerinin yemeklerini hem çok seviyor hem de öneriyor. Bu şehirde Michelin yıldızlı şeflerin yanı sıra yerel veya yabancıların küçük restoranları var. Ayrıca Bangkoklular empati konusunda oldukça duyarlı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mugobiz

İstanbul için küçükçiftlikpark fotoğrafı kullanmak ?

Gizem Yenikler

Güzel şehirler.