Görüş Bildir
Haberler
İşte Şike Davasına Konu Olan Maçların Hakem ve Gözlemci Raporları

İşte Şike Davasına Konu Olan Maçların Hakem ve Gözlemci Raporları

Batuhan
08.07.2015 - 12:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Futbol Federasyonu 'Futbolda Şike' davasına konu olan maçların hakem ve gözlemci raporlarını mahkemeye gönderdi.

Maçların gözlemcileri maçlarla ilgili ne dedi ? Hangi olaylara dikkat çekti? Hangi kararlar yanlış, hangileri doğru bulundu. Hakemler yönetimlerinden ötürü kaç puan aldı?

Doğan Haber Ajansı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay tarafından bozulan 31 sanığın yargılandığı birleşik dava dosyasına giren 'o maçların' hakem ve gözlemci raporlarını açıklıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Türk Futbol Dünyasını derinden sarsan ve yeniden görülen 'Futbolda Şike' davasına, davaya konu olan, maçların hakem ve gözlemci raporlarını gönderdi.

DOSYAYA İLK KEZ GİRDİ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay tarafından bozulan 31 sanığın yargılandığı dava dosyalarının birleştirilmesiyle 'Futbolda şike' davası tek dosya üzerinden 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden görülürken taraflar TFF'nin gözlemci ve hakem raporlarıyla ilk kez karşılaşacak.

FENERBAHÇE'NİN SİVASSPOR'U 4-3 DEPLASMANDA YENDİĞİ MAÇ

22 Mayıs 2011 tarihinde oynanan ve Fenerbahçe'nin 4-3 yendiği maçın gözlemci raporu, hava durumu, seyirci sayısı, misafir seyirci sayısı gibi genel tespitlerle başlıyor. Gözlemci, maçı ev sahibi Sivas'ın prestij, Fenerbahçe'nin ise şampiyonluk mücadelesi olarak tanımladıktan sonra, yazılmasına gerek duyduğu diğer ayrıntılara giriyor. Her iki takım oyuncularının centilmenliğine dikkat çeken gözlemci, maçın kritik pozisyonlarının ofsayt pozisyonları olduğu bildiriyor ve bunlarının sayıca fazlalığının hakemleri zorlayıcı nedenler olduğunu bildiriyor.

'SAKATLIĞA ZAMANINDA MÜDAHALE ETMEDİ'

Gözlemci raporuna göre sözkonusu maçın orta hakemi Fırat Aydınus tek olumsuz yorumunu 34. dakikada yaptı. Bu dakikada Aydınus'un Sivasspor'un 67 numaralı oyuncusunun sakatlanmasında oyunu zamanında durdurmaması hatalı bulundu. Bunun dışında, pozisyonları kesmemesi, maçın önemini kavraması, beden dili, kontrolü, uzatma süresindeki isabet maçın gözlemcisinden olumlu not aldı ve söz konusu rapora geçti.

'SİVAS'IN POZİSYONU OFSAYT DEĞİLDİ'

Maçın diğer hakemleriyle ilgili değerlendirilmelere de yer verilen rapora göre maçta ofsayt olmayan bir pozisyonunun ofsayt olarak değerlendirilmesi eleştirildi. 27. dakikada ev sahibi sivassporun 11 numaralı oyuncusunun girdiği pozisyonda, yer hatası yapan yan hakemin pozisyonu ofsayt olarak değerlendirmesi hatalı bulundu. Maçın oynanmasından 3 gün sonra hazırlanan raporda bu tespitlerin dışında herhangi bir tespitte bulunulmadı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0