Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Valisi Vasip Şahin Koltuğunu Devretmedi

İstanbul Valisi Vasip Şahin Koltuğunu Devretmedi

FreiGeist
23.04.2015 - 13:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in koltuğuna, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla öğrenci oturtulmadı. Yetkililer, koltuğa sadece bir öğrencinin oturmasının diğer öğrencileri rencide edebileceğini, bu nedenle böyle bir karar alındığını ifade etti.

İstanbul'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Beşiktaş Lütfi Banat İlkokulu öğrencileri İstanbul Valisi Vasip Şahin'i ziyaret etti. Önceki senelerde koltuğu sembolik olarak devreden valilerin aksine Şahin, İstanbul'da ilk kez kutladığı 23 Nisan'da bu geleneği bozdu. Valilik kaynakları bu kararın, diğer öğrencilerin kendilerini önemsiz hissetmemesi adına alındığını açıkladı.

Bayramların insanlara taze ve yeni bilinçler kazandırdığını ifade eden Vali Şahin, 'Atalarımızın yaptığı kahramanlıkları, fedakarlıkları ve bugüne ışık tutan öngörülerin değerini daha iyi fark etmiş oluruz' diye konuştu.

Öğrenci temsilcisi Azra Nur ise Atatürk'ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda burada olmaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Sohbetin ardından Vali Şahin, öğrencilere isteklerini sordu. Azra Nur'un isteği park ve bahçelerin sayılarının artırılması yönünde oldu.

Vali Vasip Şahin'in yanıtı, 'Çok doğru istekler, haklı talepler geliyor. Gayret sarfediyor büyüklerimiz. Ama imkansızlıklar ve ihtiyaçlar taleplerin karşılanmasında zorluk getiriyor' şeklinde oldu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
1
1