Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Valiliği'nden Lodos Uyarısı

İstanbul Valiliği'nden Lodos Uyarısı

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Valiliği, İstanbul'da etkili olması beklenen lodosla ilgili açıklama yaptı. 

Valilik'ten yapılan açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporuna göre hafta sonu İstanbul'da rüzgarın Güney ve Güneybatı (Lodos) yönlerinden fırtına (60-80 km/s), zaman zaman tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde esmesi ile birlikte sağanak ve kuvvetli sağanak yağışların beklendiği bildirildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, vatandaşların, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, su baskını ve ulaşımın aksaması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı duyarlı ve tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

KADİR TOPBAŞ'TAN LODOS UYARISI 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da etkili olması beklenen lodos konusunda, 'Saatte 80 ile 100 kilometreyi bulacak ölçekte bir lodostan bahsedilmekte. Tedbirli olmak gerekiyor' dedi.

Kadir Topbaş, Kabataş-Mahmutbey metro hattının birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metro istasyonunun şantiyesinde inceleme yaptıktan sonra açıklamalarda bulundu.

Kadir Topbaş İstanbul'u etkisi altına alması beklemen fırtına hakkında, 'Saatte 80 ile 100 kilometreyi bulacak ölçekte bir lodostan bahsedilmekte. Bu geceden itibaren. Tedbirli olmak gerekiyor. Deniz ulaşımında bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kara taşımacılığında destek olarak yeni hatlarda takviye yapmak suretiyle İstanbulluların mağdur olmamasını sağlayacağız. Ama özellikle İstanbullular bu tip doğal meteorolojik hareketlere karşı da hassasiyet taşımaları gerekiyor' diye konuştu.

DHMİ’DEN YOLCULARA LODOS UYARISI 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, şiddetli lodos fırtınası nedeniyle havayolu şirketlerinin Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak bazı uçuşlarını iptal etmesi üzerine yolcuları uyararak, seyahat planlaması yapılırken meteorolojik verilerin dikkate alınmasını istedi.

Konuyla ilgili olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: 

'30-31 Ocak, 01 Şubat 2015 tarihlerinde yapılacak olan AHL bağlantılı bazı uçak seferlerinin, kötü hava koşulları nedeni ile iptal edildiği havayolu şirketleri tarafından açıklanmış bulunmaktadır. DHMİ Genel Müdürlüğü, yolcularımızın kış koşullarında mağdur olmaması için kendi görev alanı ile ilgili tüm önlemleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmektedir. Ancak, ilgili kuruluşların aldıkları tedbirlere ek olarak, yolcularımızın da seyahatlerini planlarken meteorolojik verileri dikkate almalarında yarar bulunmaktadır. Ayrıca, kötü hava koşulları nedeniyle havayolu şirketleri tarafından iptal edilen seferlerin yolcular tarafından dikkatle takip edilmesi, havalimanına hareket edilmeden önce ilgili havayolu şirketinin çağrı merkezinin aranarak bilgi alınması, muhtemel mağduriyetlerin önlenmesi bakımından önem taşımaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0