Görüş Bildir
Haberler
İstanbul’un Ruhunu Yansıtan ve Yaşatan En Güzel Cadde ve Sokakları Rehberi

İstanbul’un Ruhunu Yansıtan ve Yaşatan En Güzel Cadde ve Sokakları Rehberi

Yeter Şirin
29.10.2022 - 08:18 Son Güncelleme: 24.10.2022 - 13:11

Dünyanın en güzel şehirleri arasında bulunan İstanbul’un taşı toprağı altın mı tartışılır ama sokak ve caddeleri binlerce yılın tarihini ve güzelliğini taşır. Yıllar içinde restorasyonlar yapılsa bile ya da nüfus artsa da bütün sokakların ve caddelerin anlamı hala derinlerde ve özel. Haddimize değil ama bizde İstanbul’a gezmeye gelecekler veya İstanbul’da yaşayıp bu canlı sokakları ve caddeleri görmek isteyenler için bir liste hazırladık. Spor ayakkabılarınızı giydiniz mi sevgili okur?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul’un En Güzel Caddeleri Rehberi

İstiklal Caddesi

İstiklal Caddesi

Beyoğlu’nda bulunan bu güzel caddemizin tarihi Bizans dönemi sonrasına kadar dayanmaktadır. Pasajlardan dünyaca ünlü markalara kadar ne ararsanız bulabileceğiniz İstiklal Caddesi İstanbul’un en kozmopolit caddesi diyebiliriz.

Bağdat Caddesi

Bağdat Caddesi

İsmini 4. Murat döneminde Bağdat’ı geri almak için yapılan sefere çıkarken çıkılan yol olduğu için bu ismi alan bir diğer ünlü caddemiz Bağdat Caddesi Kızıltopraktan Caddebostan’a kadar birçok dükkanın ve mağazanın olduğu caddedir.

Nispetiye Caddesi

Nispetiye Caddesi

Levent, Nispetiye, Akatlar, Kültür, Etiler ve Rumelihisarı'nı birbirine bağlayan bir can damarı dersek abartmış olmayız. Nisbetiye Caddesi olarak da bilinen bu cadde daha çok ünlü markalar ve mekanlarla biliniyor.

Abdi İpekçi Caddesi

Abdi İpekçi Caddesi

Şişli’de bulunan bu caddenin eski ismi Emlak Caddesiydi. Abdi İpekçinin öldürülmesinden sonra caddeye bu isim verilmiştir. Eski isminin neden “emlak” caddesi olduğunu o caddede yer alan yüksek fiyatlı gayrimenkullerden anlıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahariye Caddesi

Bahariye Caddesi

Anadolu yakasının İstiklal Caddesi olarak bilinen Bahariye Caddesi araç trafiğine kapalı. Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Ermeni Katolik Kilisesi bu caddede bulunmaktadır.

Cevdet Paşa Caddesi

Cevdet Paşa Caddesi

Denize paralel ve daha çok tanınmış kişilerin uğrak yeri olan caddenin hemen yanında Bebek Parkı bulunuyor. Uzun ve güzel yürüyüşler için yakınlarındaysanız tercih edilebilir.

Maçka Caddesi

Maçka Caddesi

Beşiktaş’tan Nişantaşı’na doğru ilerlerken bu cadde de bulunan Maçka parkında ve diğer tarih kokan binalar arasında havalar daha

tam soğumamışken yürümek size iyi hissettirecek.

Vodina Caddesi

Vodina Caddesi

Bir caddeden daha çok film ve diziler için plato olan Vodina Caddesi Balat’ın en sevilen yeri.  Balat’ın renkli sokakları ve merdivenli yokuşunu görmeye gittiğinizde caddeden geçmeyi unutmayın.

Boğazkesen Caddesi

Boğazkesen Caddesi

İstanbul boğazına paralel ama Meclis-i Mebusan’a dik bir şekilde ilerlediği için bu ismi almıştır. Çukurcuma’dan Tophaneye kadar devam eder. Bu cadde ayrıca galerileri ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İstanbul’un en enerjik semti ve caddesi haline gelmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Süleyman Saba Caddesi

Süleyman Saba Caddesi

Bir derginin yaptığı oylama sonucunda dünyanın en havalı caddeleri arasında bulunan Süleyman Saba Caddesini görünce bu listeye neden girdiğini anlayacaksınız.

Vali Konağı Caddesi

Vali Konağı Caddesi

ŞişliNişantaşı arasında yer alan bu caddenin adı o cadde üstünde gerçekten valinin konağı bulunduğu için verilmiştir. cadde tarihi eski binalarla başlayarak yerini giderek ünlü dükkanlar ve yürüyüş yoluna bırakıyor.

Galip Dede Caddesi

Galip Dede Caddesi

Beyoğlu’nda yer alan Galip Dede Caddesi Tünel  Meydanıyla  Kuledibi arasında bulunur. Cadde Türk Divan şairi Şeyh Galip’in ismi bu caddeye verilmiştir. Şairin mezarı cadden sonunda bulunan Galata Mevlevihane'sinde bulunmaktadır.

İstanbul’un En Güzel Sokakları

Fransız Sokağı

Fransız Sokağı

Asıl adı Cezayir Sokak olan Fransız Sokağı; Galatasaray Lisesi arkasında Beyoğlu ve Tophane semtlerini birbirine bağlayan bir sokak. Kafeleri, sokağın havası sizi Fransa’daymış gibi hissettirecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Perihan Abla Sokağı

Perihan Abla Sokağı

90’lı yılların dizisi Perihan Abla’yı hatırlayan var mı? Oldlar bilir sözünün tam yeri sevgili okur :) Sokak adını bu diziden almakta ama tek özelliği bu değil elbette. Kuzguncuk’un tarihi evleri ile sokağın havası daha da güzelleşiyor.

Üryanizade Sokak

Üryanizade Sokak

Kuzguncukta bulunan sokak Perihan Abla sokağını dik olarak kesmektedir. Aşağı doğru indiğinizde manzarası ve etrafındaki tarihi yapılarla bir bütün halinde olduğunu göreceksiniz.

Nuru Ziya Sokak

Nuru Ziya Sokak

Bu güzel sokak İstanbul’un ortasında olunca dört bir yanının ünlü binalar, işletmeler ve okullarla çevrili olması kaçınılmaz oluyor. Pera Müzesi, Galatasaray Lisesi, Fransız Sarayı ve Sent  Antuan Kilisesi arasında bulunan bu sokak İstanbul gezisi listenizde mutlaka bulunmalı.

Baharatçı Sokak

Baharatçı Sokak

Beykoz’un denize doğru inen güzel sokağı Baharatçı Sokak, Yalıköy mahallesine bağlı. Sokağı görmek için gidenler bu renkli binaların arasından sahile doğru inmek için bu daracık sokağı tercih ediyorlar.

Soğukçeşme Sokağı

Soğukçeşme Sokağı

Ayasofya ile Topkapı Sarayı arasında bulunan bu sokak trafiğe kapalı olması ve III. Selim zamanında yaptırılan bir çeşme ila dikkatimizi çekiyor. Sultanahmet semtinde bulunan Soğukçeşme Sokağı küçük olmasının yanı sıra tarihi evleriyle de beğeniliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sıralı Evler Sokağı

Sıralı Evler Sokağı

Kandillide eski tarz Osmanlı evlerinin sıra sıra bulunmasından dolayı sokak bu ismi almış ve Kandilli sit alanı olduğu için evlerde birer anıt diyebiliriz. Bu güzelim evler Boğaz manzarasıyla birleşince ziyaretçilerini ve sokaktan geçenleri etkilemeye devam ediyor.

Sarayiçi Sokak

Sarayiçi Sokak

Merdivenleri ağır ağır çıkarken kafanızı kaldırdığınız anda telde asılı çamaşırlar gördüğünüzde sakın şaşırmayın. Yanlış yere gelmediniz evet burası Kadırga Sarayiçi sokak. Genellikle İstanbul Tarlabaşı ile sıkça karıştırılan bu sokakta fotoğraf çekinmeyi unutmayın.

İç Kaplakçı Sokak

İç Kaplakçı Sokak

İstanbul Samatya’nın en güzel sokaklarından biri olarak bilinen İç Kalpakçı Sokak aslında çıkmaz bir sokak. İstanbul’un en uzun Caddesi olan Kennedy Caddesine yakın bu sokağın renkli evlerini mutlaka görmelisiniz. Ayrıca bu çıkmaz sokak için bir monografi bile hazırlanmış.

Serdar-ı Ekrem Sokak

Serdar-ı Ekrem Sokak

İstanbul Galata’da bulunan bu sokak iki özelliği ile ön plana çıkıyor. Birincisi 18. Yüzyıl İtalyan mimarisi ile yapılmış ve Tarkan, Sezen Aksu gibi birçok ünlü ismin bir zamanlar oturduğu Doğan Apartmanının bu sokakta olması. İkincisi ise Galata’nın en güzel sokaklarından birisi olması.

Emirgan Mektebi Sokak

Emirgan Mektebi Sokak

Emirgan Korusuna varmadan Sakıp Sabancı Caddesine çıkan bu manzarası ve etrafı güzel sokakta yürüdükçe kendinizi Yeşilçam filmlerinde gibi hissedebilirsiniz. E buralara kadar gelmişken sahilde çay içebilir ya da Emirgan Sütiş’e gidebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın