Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un Fethine 'İşgal' Diyen Profesör Açığa Alındı

etiket İstanbul'un Fethine 'İşgal' Diyen Profesör Açığa Alındı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) görevli Prof. Dr. Erbay Bardakçoğlu, 29 Mayıs günü İstanbul'un fethiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle rektörlük tarafından açığa alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Zooteknik Anabilim Dalı'nda görev yapan öğretim üyesi Erbay Bardakçıoğlu, 29 Mayıs günü İstanbul'un fethi kutlamalarıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından 'Bugün muhteşem bir uygarlık olan Doğu Roma İmparatorluğu’nun başkenti Konstantinopolis’in barbar ve bağnaz bir kabile tarafından işgalinin yıl dönümü” paylaşımında bulunmuştu.

Akademisyenin sözleri sosyal medyada büyük tepki alırken sert şekilde eleştirenlerden biri de Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan olmuştu.

Bircan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bardakçıoğlu'nu 'Bizans sevici akademisyen' olarak nitelendirip 'Terör sevici akademisyenlerimizden sonra Bizans sevici akademisyenimiz de oldu. Bilsinler ki Hira Dağı’nın evlatları Olimpos Dağı’nın evlatlarını mutlak ve yeniden mağlup edeceklerdir.” demişti.

Soruşturma başlatıldı

Soruşturma başlatıldı

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rektör Bircan, Bardakçıoğlu'nun ilgili sözleri nedeniyle açığa alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Rektör yaptığı açıklamada 'ilgili öğretim üyesinin sosyal medyadaki kabul edilemez paylaşımları nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldı, ceza soruşturması başlatıldı ve açığa alındı. Bu paylaşımları nedeniyle haklı olan tepkinizi tehdit, hakaret ve küfür gibi ifadeler kullanarak değersizleştirmeyelim. Süreç tarafımızdan ciddiyetle takip edilecektir.” dedi.

Twitter ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
345
214
81
38
30
18
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dnz Krg

alın size islamofaşizm örneği. insanlar şiddete özendirmedikçe istediği fikri savunabilirler. size ne yahu adam belki bizansı seviyor, herkes türkleri ve müs... Devamını Gör

Burak

Sevmek zorunda değilsin, ama bu ülkede bulunup da bu ülkeye ve değerlerine hakaret edemezsin.

SosyoPsikoloji

Böyleleri de akademisyen oluyor ya çok koyuyor be. Ama teselli ettim kendimi. Nasıl büyük bir fetihse 563 yıl sonra bile birilerinin karnını ağrıtıyor. Nah s... Devamını Gör

Emre Öztürk

fetih değil işgaldi diyebilirsin,ama barbar ve bağnaz demek fatih'i okumamış olmak,fatihi bilmemek demektir.