Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'u Bir de Onlardan Dinleyelim! Geçmişten Günümüze İstanbul İçin Yazılmış 13 Yabancı Şarkı

İstanbul'u Bir de Onlardan Dinleyelim! Geçmişten Günümüze İstanbul İçin Yazılmış 13 Yabancı Şarkı

İstanbul üzerine neler yazılmadı neler söylenmedi ki... Bu listeyi Türkçe yapsak dünyanın en uzun içeriği olurdu herhalde ama bugün sizlerle İstanbul'u anlatan yabancı şarkıları anlatıyoruz. Bakalım neler varmış?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Four Lads - Istanbul: Mega şehir için yazılmış, en çok bilinen şarkı bu yanılmıyorsak. 1953'te yazılan şarkı oldukça eğlenceli ve ironik. Mutlaka dinleyin...

2. Loreena McKennitt - The Gates of Istanbul: Ülkemizde çok sevilen şarkıcının İstanbul'dan ne kadar çok etkilendiğini bu şarkıdan anlayabilirsiniz.

3. Marc Aryan - İstanbul: Ermeni asıllı Belçikalı şarkıcı Marc Aryan, tam bir Türkiye ve İstanbul aşığıymış. Bu şarkı ilk çıktığı zamanlar radyolarda hep çalıyormuş ve ülkemizin kalbine taht kurmuş.

4. Nanu - Oh Istanbul: Yine radyolardan aşina olduğumuz bir şarkı daha...

5. Tom Waits - Telephone Call From Istanbul: Grammy ödüllü Amerikalı şarkıcı Tom Waits de 1987 yılındaki Frank's Wild Years albümünde 'Telephone Call from Istanbul' adındaki bir şarkıya yer vermişti...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Freddy Quinn - Istanbul ist weit 1980: Özellikle 1950 ve 1960'lı yıllarda Avrupa'da oldukça popüler olan Avusturyalı şarkıcı, İstanbul'un boğazına, minarelerine oldukça hayran.

7. Eartha Kitt - Uska Dara: İddia ediyoruz Üsküdar'a giderken şarkısını hiç böyle duymadınız. Hele o çadırımın üstüne şıp dedi damladı deyişi... Allah için izleyin :)

8. Brooklyn Funk Essentials - Istanbul Twilight: İşte içinizi kıpır kıpır edecek bir şarkı, tıpkı İstanbul gibi. New Yorklu dünyaca ünlü funk, jazz ve hiphop grubunun Laço Tayfa ile düeti...

9. Brazzaville - Bosphorus: Grup üyesi David Brown bir gün İstanbul'a gelir ve tesadüfen Özgecan Tapa isimli bir kızla tanışır. Üzerine bu şarkıyı yazar ve klibinde de Özgecan'ı oynatır.

10. Morrissey - Istanbul: Ezanla başlayan ve İstanbul sokaklarından ses kayıtları içeren bu şarkı için Morrissey, "İstanbul'da bulunmak benim iyi şansım. Sevginiz, verdiğiniz ilham ve her şey için çok teşekkür ederim" demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Marc Almond - She took my soul in Istanbul: Ünlü müzisyen bu şarkıyı İstanbul'u hiç görmeden yazmış. Sonrasında ise İstanbul'la ilgili farklı bir öyküsü olmuş.

12. The Tea Party - The Bazaar: Bu da ünlü grubun Kapalıçarşı güzellemesi...

13. BRIANNA - Lost in Istanbul: Bu şarkıyı da orada, burada, şurada duymayan kalmamıştır herhalde :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
9
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın