Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Eczacı Odası Başkanı: 'İnternetten Sipariş Ettiğimiz Vitaminler Sahte Çıktı'

İstanbul Eczacı Odası Başkanı: 'İnternetten Sipariş Ettiğimiz Vitaminler Sahte Çıktı'

Vitamin ve gıda takviyelerine bu yıl geçen yıllara oranla büyük artış olduğunu belirten İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, test etmek için farklı internet sitelerinden sipariş verdiklerini ancak hepsinin sahte çıktığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, Hürriyet'ten Fulya Soybaş'a konuştu.

Vitamin ve gıda takviyelerine karşı bu yıl büyük talep olduğunu ve firmaların ürün yetiştirmekte zorlandığını anlatan Sarialioğlu, ancak bu durumun fırsatçıları devreye soktuğunu ifade etti. Oda başkanı 'Piyasada kalmayan, tükenen bir ürün. Ertesi gün bir bakıyorsunuz 3-5 kat fiyata internette satışa çıkmış. Ürünler orijinal mi belli değil. Hemen firmaları arıyoruz. ‘Hani yoktu elinizde bu takviyeler, internette satıyorsunuz’ diyoruz ‘O satılanlar bizim ürünümüz değil’ diyorlar. Test etmek için farklı internet sitelerinden ürün sipariş ettik. Gelen ürünlerin hepsi sahte çıktı. Fırsatçılar halkın sağlığı ile oynuyorlar' dedi.

"Bir ürün eczanelerde yoksa internette olamaz"

"Bir ürün eczanelerde yoksa internette olamaz"

Eczacının ‘piyasada yok’ dediği bir ürünü ‘internette var’ demenin büyük hata olduğunu anlatan Sarıalioğlu “Bedeli sağlığınız olabilir. Çünkü bir ürün eczanelerde yoksa internette olamaz. Varsa o ürün yüzde 99 sahtedir. Bandrol ve son kullanma tarihinin gerçek olup olmadığını ayırt edemezsiniz. Sağlık Bakanlığı birçok internet sitesine erişimi engelledi ancak sahtekârlar başka isim ile yeniden ortaya çıkıveriyor. Burada görev vatandaşa düşüyor. Doktor ya da eczacıya danışmadan vitamin ve gıda takviyesi almayın. Özellikle de kronik hastalığı olanlar. Yan etkileri zararınıza olabilir” değerlendirmesinde bulundu.

"Bağışıklık sadece hapla güçlenmez"

"Bağışıklık sadece hapla güçlenmez"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya ise salgın dönemlerinde bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğini ancak bunun tek yolunun vitamin ve takviye almak olmayacağını vurguladı. 

Dr. Kaya “Bağışıklık sisteminin yüksekliği yaşam tarzımızla doğru orantılı. Gece uykularımız, yaptığımız egzersiz, içtiğimiz su, yediğimiz yiyecekler ve stres yönetimi. Bu 5 basamağı ne kadar doğru yaparsak o kadar direncimiz artar. Gece doğru dürüst uymuyor, sabaha kadar oturuyorsanız, spor yapmıyor, yeterince su içmiyorsanız, stres yükünüz fazla ise ve sürekli karbonhidrat ağırlıklı, yağlı yiyecekler ile besleniyorsanız günde bir değil 10 kutu da içseniz bu vitaminlerin size hiçbir faydası olmaz' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
29
13
8
6
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?