Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'daki 15 Temmuz Törenine Muhalefet Çağrılmadı: 'Asıl Bunun Adı Bölücülük Değil mi?'

İstanbul'daki 15 Temmuz Törenine Muhalefet Çağrılmadı: 'Asıl Bunun Adı Bölücülük Değil mi?'

İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen ve salgın nedeniyle siyasi partilerin il başkanlarınının davet edilmediği törene sadece AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak katıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ayrımcılığa tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen anma töreni koronavirüs salgını nedeniye sınırlı katılımla gerçekleşti. Törene siyasi partilerin il başkanları davet edilmedi. Ancak muhalefet partilerinin il başkanlarının olmadığı törene AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak katıldı.

Kaftancıoğlu'ndan "ayrımcılık" tepkisi

Kaftancıoğlu'ndan "ayrımcılık" tepkisi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 15 Temmuz resmî törenlerine pandemi gerekçe gösterilerek davet edilmediklerini belirterek, AKP İl Başkanı Bayram Şenocak'ın katılımını eleştirdi. Kaftancıoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı etiketleyerek şunları söyledi: 

“Geçtiğimiz yıllarda 15 Temmuz resmî törenlerine davet edilir ve il başkanlığımız adına katılım sağlanırken, bu yıl pandemiden ötürü sınırlı katılım nedeniyle siyasi partilerin davet edilmediği bilgisi ulaşmışken konuya dair Sn. @AliYerlikaya bir açıklama yapacaktır sanırım. Hiçbir siyasi parti il başkanı davet edilmediyse eğer katılan il başkanı davetsiz mi katılmıştır yoksa iktidar partisi hariç diğer il başkanları mı davet edilmemiştir? Uzun lafın kısası makul bir açıklama olmazsa eğer asıl bunun adı bölücülük, ayrımcılık değil midir?”

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Partili Kavuncu: En sert şekilde kınıyorum

İYİ Partili Kavuncu: En sert şekilde kınıyorum

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da  hiçbir il başkanı davet edilmediği törene AKP İl Başkanının katılmasına tepki gösterdi. Kavuncu şunları kaydetti:

'15 Temmuz darbe girişimine karşı duruşumuzu her platformda göstermek istedik. İstanbul Valiliği'nin resmi törenlerine pandemi dolayısıyla sınırlı katılım olacaktı ve bundan dolayı davet edilmedik.

Buna rağmen iktidar partisinin İl Başkanının, törenlerde yer aldığını gördük.Hiçbir il başkanı davet edilmemişken, yalnızca iktidar partisinin il başkanı davet edildiyse; bu durumu ve ayrımcılığı en sert şekilde kınıyorum.Eğer il başkanı, davet edilmediği yere gittiyse, yorum yapmaya çok da gerek yok.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
35
13
12
8
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Volkan Gülümser

''15 Temmuza kendimiz sebep olduk,kendimiz törene katılalım'' diye düşünmüşlerdir.Çok şey yapmamak lazım...

Yüsra Yüceer

Hem kontrollü darbe deyip hem davet edilmedik diye yaygara koparmak... kaliteli bir muhalefet diliyorum ülkemize. Durum çok kötü

Bozkurt

Senin biatçılığına muhalefet ne yapacak?

Bozkurt

Ortada bir davet olduğunu düşünmüyorum. Eğer varsa ittifak ortağı MHP'nin il başkanı neden çağrılmadı?