article/comments
article/share
Haberler
İstanbul'da Yarın Okullar Tatil mi? 15 Ekim Perşembe Okullar Neden Tatil?

İstanbul'da Yarın Okullar Tatil mi? 15 Ekim Perşembe Okullar Neden Tatil?

google-g-white cross-white onedio-o-white
Onedio’yu Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin plus-blue

İstanbul Valiliği, kent genelinde etkisini artıran şiddetli sağanak ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 15 Ekim Perşembe günü yüz yüze eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Karar kapsamında kamu personeline yönelik idari izinlerin yanı sıra motosiklet trafiğine de kısıtlama getirildi. Veliler ve öğrenciler konu hakkında kapsamlı araştırmalar yapmaya başladı. İşte İstanbul'da Okullar Tatil mi? 15 Ekim Perşembe İstanbul'da Okullar Neden Tatil? sorularının yanıtları...

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

15 Ekim 2026 Perşembe İstanbul'da Okullar Tatil mi?

15 Ekim 2026 Perşembe İstanbul'da Okullar Tatil mi?

İstanbul'da olumsuz hava şartlarının ulaşım başta olmak üzere günlük yaşamı olumsuz etkilemesi üzerine İstanbul Valiliği bir dizi tedbir kararı aldı. Valiliğin sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna duyurulan karara göre, il genelindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetleri 15 Ekim 2026 Perşembe günü tatil edildi.

Hamile, engelli ve küçük çocuğu olan annelere idari izin

Hamile, engelli ve küçük çocuğu olan annelere idari izin

Alınan tedbirler doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli, hamile, gazi ve malul gazi personel idari izinli sayılacak.

Ayrıca 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın çalışanlar da idari izin kapsamına alındı. Ancak bu hak; sağlık, emniyet ve yağmurla mücadele birimlerinde görev yapan kadın personeli kapsamayacak. Buna karşın, 8 yaşın altında engelli çocuğu bulunan anneler, hangi meslek grubunda olurlarsa olsunlar belirtilen tarihte idari izinli sayılabilecek.

Motosiklet trafiğine geçici yasak

Motosiklet trafiğine geçici yasak

Sağanak yağışın trafikte oluşturabileceği hayati risklerin önüne geçmek amacıyla iki tekerlekli araçlar için de düzenlemeye gidildi. Valilikten yapılan açıklamada, motosiklet ve türevi tüm araçların 14 Ekim Çarşamba günü saat 21.00'den itibaren ikinci bir talimata kadar trafiğe çıkışlarının yasaklandığı bildirildi.

Valilik yetkilileri, olumsuz hava koşullarının yarattığı riskleri en aza indirmek adına vatandaşların alınan kararlara uyması ve tedbirli olması yönünde uyarıda bulundu.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
Erciyes Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunuyum. Mezuniyetimin ardından medya ve içerik üretimi alanında çeşitli eğitimler alarak kendimi geliştirdim. 2020 yılından itibaren editörlük ve muhabirlik gibi farklı pozisyonlarda çalışarak medya sektöründe aktif rol aldım. 2024 yılı itibariyle de Onedio'da görev alıyor, gündemin en çok konuşulan konularını en hızlı ve en doğru şekilde okuyucularla buluşturmayı hedefliyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın