Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Vergiden Kaçmak İçin Geçici Plakayla Trafiğe Çıkarılan Araç Sürücülerine Toplamda 10 Bin 902 TL Ceza

İstanbul'da Vergiden Kaçmak İçin Geçici Plakayla Trafiğe Çıkarılan Araç Sürücülerine Toplamda 10 Bin 902 TL Ceza

Batuhan
06.10.2020 - 20:30

İstanbul'da vergiden kaçmak için, usulsüzlük yapılarak trafiğe çıkarılan araçlara yönelik olarak denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde, 12 lüks aracın plakalarında usulsüzlük tespit edilirken, sürücülerine toplamda 10 bin 902 lira idari para cezası uygulandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik ekipleri, plakaların usulsüz bir şekilde değiştirilerek, beyaz zemin üzerine siyah harf ve rakamdan oluştuğu, araçların prototip ve yol testi amacıyla kullanılması gerekirken amacı dışında trafikte yer aldıklarını tespit etti. Lüks otomobil satan bazı galerilerin test plakası ve geçici plaka olarak bilinen T plakayı kullanarak ÖTV'siz araç satışı yaptıkları belirlendi. Otomobil distribütörlerinin kullanım hakkı olan 'T' plakalı araçların sıradan galeriler tarafından, iddiaya göre, noter aracılığıyla çıkartıldığı ve kiralama ya da satış yöntemi ile kişilere kullandırıldığı tespit edildi. Bu yöntem ile yurtdışından getirdikleri otomobillere ÖTV ve KDV ödemeyen galericilerin yüzde 220'ye yakın bir kazanç elde ettikleri öğrenildi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipleri, İstanbul'da 30 Eylül ve 5 Ekim tarihleri arasında bu şekilde trafiğe çıktığı tespit edilen 12 araca toplamda 10 bin 902 lira ceza kesti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
6
4
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyoki

Trilyonluk arabanın vergisini kaçırdılar diye çerez parası mı almışlar? Çayları da ödetmişlerdir umarım.

İronici

12 araca toplamda 11 bin lira ceza yani araç başına 900 lira! bu nedir yaa idam cezası da verseydiniz. bu kadar caydırıcı cezalara ne gerek var?