Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Okullar Tatil mi? 20 Aralık Tatil Olan İller

İstanbul'da Okullar Tatil mi? 20 Aralık Tatil Olan İller

Havaların soğuması ile birlikte kar uyarıları da gelmeye başladı. Kar tatili olan iller ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Öğrenci ve veliler, kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilip verilmeyeceğini merak ediyor. İstanbul Valiliği geçtiğimiz hafta yayınladığı hava durumu raporunda 'Vatandaşlarımızın hava durumunun etkileyeceği durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.' ifadelerini kullanmıştı. Peki, İstanbul'da okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil? İşte yanıtı haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle ilk gündeme gelen ve merak edilen konulardan biri de okulların tatil durumu oldu. Okulların tatil kararı valilikler tarafından veriliyor ve bildiriliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Tunceli, Aksaray, Bingöl, Adana Karaman, Denizli ve Muğla'nın bazı ilçelerinde eğitime ara verildi.

Hangi İllerde Okullar Tatil?

Hangi İllerde Okullar Tatil?

Konya'nın 7 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 20 Aralık Pazartesi günü itibariyle 1 gün süreyle ara verildi. Konya'da dün geceden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçesi ile Beyşehir, Derebucak, Hüyük ve Seydişehir ilçelerinde eğitime 20 Aralık tarihi itibariyle 1 gün süreyle ara verildi.

AKSARAY’ın Ortaköy ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın olmak üzere 1 gün ara verildi. 

İlçede öğle saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Ortaköy Kaymakamlığı tarafından, yaşanan buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın olmak üzere eğitime bir gün ara verildi. Hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Tunceli’nin 3 ilçesinde kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı nedeniyle, ilimiz Pülümür, Nazimiye ve Ovacık ilçelerimizde ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda 20 Aralık 2021 Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Ayrıca aynı gün, bu ilçelerimizde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacaktır” denildi.

ADANA'nın Tufanbeyli ilçesinde yoğun kar yaşığışı ve buzlanma nedeniyle okulların yarın bir gün süre tatil edildiği duyuruldu İlçeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı, eğitime bir gün ara verilmesine neden oldu. Tufanbeyli Kaymakamlığı, ilçe genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle olumsuzluk yaşanmaması için eğitim ve öğretime yarın bir süreyle ara verildiğini açıkladı.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Kar yağışı, buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle Karlıova ilçesi genelinde 20 Aralık Pazartesi günü resmî ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

Ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün için idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Karaman`ın Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde, etkili kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Denizli`nin Babadağ ilçesinde, kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kars`ta yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Muğla`nın Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitim yapılan bazı okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü Açıklama Yaptı

Milli Eğitim İl Müdürlüğü Açıklama Yaptı

Milli Eğitim İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Karatay, Meram, Selçuklu, Beyşehir, Seydişehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle tüm eğitim kurumlarında 20 Aralık 2021 Pazartesi günü yüz yüze eğitime 1 gün ara verildiği ifade edildi.

İstanbul'da Okullar Tatil mi?

İstanbul'da Okullar Tatil mi?

Henüz İstanbul'da kar yağışı çok etkili olmadığından okullar eğitim ve öğretime devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın