İsrail'den Türk Mallarına Boykot
İsrail'in en büyük süpermarketleri birbiri ardına Türk mallarına karşı boykot başlattı.
Rami Levi ve Blue Square, Türk firmalarının ürünlerini raflarından kaldıracaklarını, ancak Türkiye'de üretilen ama kendi markalarını taşıyan ürünleri, stokları bitene kadar satmayı sürdüreceklerini de kaydetti.
İsrail'in Kanal 10 Televizyonu, süpermarket zincirlerinin bu kararının Türkiye için yaklaşık 93 milyon dolar dolayında kayıp anlamına geleceğini öne sürdü.
'İSRAİL'E DÜŞMAN ÜLKENİN MALLARINI SATAMAYIZ'
Brand For You'nun CEO'su Rafi Sheffer de Türkiye'deki üreticilerle bağlarını kesmeleri konusunda henüz bir karar almadıklarını söyledi. İsrail'deki en büyük süpermarket zinciri Super Sol'un de boykot uygulamasına katılması da bekleniyor.
Şirket, Türk mallarının çok daha ucuza gelmesine rağmen, İsrail'e düşman bir ülkenin mallarını satmanın ilkelerine aykırı olduğunu iddia etti.
sondakika.com
Yorum Yazın
lan dangalaklar zaten toplasak 20 milyon tani yahudi var . siz boykot yapsanız ne olur .
hangi türk malı lan bunlar. ürettiğimiz bişey var da ben mi bilmiyorum
israilde satılan hangi malımız varmış? En son ihracat rakamları açıklandığında zarrabın isviçreye sattığı bilmem kaç milyardolarlık altından başka bişey yoktu.