Görüş Bildir
Haberler
İspanyollardan ‘İç Güvenlik Yasası’na Hologramlı Yanıt

İspanyollardan ‘İç Güvenlik Yasası’na Hologramlı Yanıt

ATKN
11.04.2015 - 16:11 Son Güncelleme: 11.04.2015 - 20:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

İspanya’da yürürlüğe giren gösteri ve yürüyüş hakkına engel olan yeni güvenlik paketini protesto etmek isteyen Madridliler, parlamento önünde hologram tekniğiyle bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Sokak eylemlerini yasaklayıp izne tabi tutması gerekçesiyle gösteri ve ifade özgürlüğü hakkını ihlal ettiği eleştirilerinin hedefindeki‘Vatandaş Güvenliği Yasası‘nı protesto etmek için ‘Özgürlük için Hologram’ adlı bir hareket yasaya karşı hayli yaratıcı bir eylem düzenledi.

Hologram tekniğiyle İspanya Parlamentosu önüne yansıtılan geniş katılımlı eylem görüntüleri, ‘gerçeğini aratmadı’. Protestocular ‘sansüre hayır’, ‘biz suçlu değiliz’, ‘ifade özgürlüğü’ yazılı pankartlar taşırken görüldü.

Gösteride ayrıca, ağzı bağlanmış bir kişinin fotoğrafı da parlamento duvarına yansıtıldı. Eylem, sadece hologram görüntülerden oluşmadı, aynı zamanda göstericilere ait slogan sesleri de yayınlandı.

Özgürlük için Hologram hareketi, eylemde okunulan basın açıklamasıyla taleplerini de hologram aracılığıyla dile getirmiş oldu.

Eylemden görüntüler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0