Görüş Bildir
Haberler
İspanya'da 3 Günlük Yas

İspanya'da 3 Günlük Yas

Deniz Gök
24.03.2015 - 22:44 Son Güncelleme: 25.03.2015 - 08:49

Fotoğraf: Reuters

İçeriğin Devamı Aşağıda

İspanyol hükümeti tarafından, Fransa'da düşen uçaktaki tüm yolcuların yaşamını yitirmesinden dolayı 3 günlük resmi yas ilan edildi.

İspanyol hükümeti, Barcelona-Düsseldorf seferini yapan GermanWings şirketine bağlı uçağın bu sabah saatlerinde Fransa'nın güneyindeki Barcelonnette bölgesinde düşmesi ve uçaktaki tüm yolcuların hayatını kaybetmesinden dolayı 3 günlük yas ilan etti.

Uçak kazasıyla ilgili kriz masası oluşturan İspanyol hükümetinin yaptığı toplantı sonrasında basına açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Soraya Saenz de Santamaria, bu gece yarısından itibaren tüm ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu. İspanyol hükümeti, düşen uçakta 45 İspanyol vatandaşı olduğunu açıklamıştı.

Verilen bilgilerde ayrıca İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un yarın sabah uçak kazasının meydana geldiği bölgeye gideceği, Katalonya özerk yönetim hükümeti başkanı Artur Mas'ın da ona eşlik edeceği bildirildi.

Öte yandan GermanWings havayolları, bugün programda olan ve TSİ 21.05'te hareket etmesi öngörülen Madrid-Düsseldorf seferini iptal etti.

Şirket, iptalin herhangi bir teknik sebepten olmadığını, operasyonel bir konudan kaynaklandığını belirtti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0