Görüş Bildir
Haberler
Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır? Ispanaklı Kek Tarifi…

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır? Ispanaklı Kek Tarifi…

Şebnem Sucu
27.10.2021 - 12:14 Son Güncelleme: 18.05.2022 - 14:19

Rengi ve görünümü ile fark yaratan ıspanaklı kek, lezzeti ile de yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Beş çaylarının vazgeçilmezi haline gelecek bu kekte ıspanağın ne tadını ne de kokusunu alamazsınız. Özellikle kış aylarında ıspanağı farklı şekillerde kullanmak isteyenler için mükemmel bir seçim olacak ıspanaklı kek nasıl yapılır? İşte çok beğenilen ıspanaklı kek tarifi…

Ispanaklı kek mi olur diyecek olanları hayrete düşürecek olan ıspanaklı kek tarifinin yapımı son derece pratiktir. Ispanaklı keki sade yapabileceğiniz gibi kremşanti ile de süsleyerek lezzetli bir pastaya dönüştürebilirsiniz. Beş çayınızı farklı ve lezzetli bir kek ile tamamlamak istiyorsanız ıspanaklı kek tarifi tam size göre. Peki, ıspanaklı kek nasıl yapılır? İşte ıspanaklı kek tarifi hakkında bilinmesi gerekenler…

Gerekli Malzemeler

Gerekli Malzemeler

- 3 yumurta

- 1,5 su bardağı toz şeker

- ¾ su bardağı sıvıyağ

- ¾ su bardağı süt

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- 20 adet ıspanak yaprağı

- 2,5 su bardağından biraz fazla un

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

- Geniş ve derin bir karıştırma kabının içine 3 adet yumurta ve şekeri alın. Yaklaşık 10 dakika çırpın.

- Ispanakların yalnızca yapraklarını kullanacağız. Ispanak yapraklarını suda iyice yıkayın ve sütü ekleyerek pürüzsüz kıvam alana kadar robottan geçirin.

- Ardından bir kez de blender yardımı ile ıspanakları çekin.

- Yumurta ve şeker karışımının üzerine son olarak blenderdan geçirdiğiniz karışımı ve sıvı yağı ekleyerek homojen kıvamı alana dek tekrar çırpın.

- Kontrollü bir biçimde unu kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karıştırma kabının içerisine alın. Spatula yardımı ile nazikçe karıştırın.

- Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kalıba tereyağı sürdüğünüzde kekiniz kalıptan parçalanmadan çıkacaktır. 

- Hazırladığınız harcı kalıba alın. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Kekinizin pişip pişmediğini kürdan ile test ettikten sonra fırını kapatın.

- Soğuyan kekinizi kalıptan çıkarabilirsiniz. Üzerini pudra şekeri ya da krem şanti ile süsleyebilir ve servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın