Görüş Bildir
Haberler
İsmailağa Yönetimi İçin Yeni Öneri: ‘Mezardan Yönetmeye Devam Etsin’

etiket İsmailağa Yönetimi İçin Yeni Öneri: ‘Mezardan Yönetmeye Devam Etsin’

İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümünün ardından liderlik tartışmaları devam ediyor. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, İsmailağa cemaatinde yaşanan liderlik meselesini kaleme aldı. Terkoğlu, ‘Cübbeli’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün, Ustaosmanoğlu’nun mezardan yönetmesi talebini dile getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Hasan Kılıç kabul görmedi’

‘Hasan Kılıç kabul görmedi’

Gazeteci İsmail Saymaz, dün yaptığı haberinde İsmailağa cemaatinin yeni lideri olarak açıklanan Hasan Kılıç’ın, bazı kesimlerden kabul görmediğini ifade etmişti.

İlgili haber 👇

Mezardan yönetim formülü

Mezardan yönetim formülü

Gazeteci Barış Terkoğlu, bugünkü yazısında ise Cübbeli’nin konuşmasına yer verdi. 

Barış Terkoğlu’nun yazının ilgili kısımları şu şekilde;

“Dün, cemaat içinde üç video dolaşımdaydı. Biri, her yerden kaldırılan, Cübbeli’nin yıllar önceki açıklamaları. Cübbeli, Mahmut Efendi’nin Hasan Kılıç’ın vekâleti hakkındaki fikrini değiştirdiğini söylüyordu. Yani Mahmut Efendi yerine Kılıç’ı bırakmamıştı.

İkincisi, bunu ispatlayan Mahmut Efendi’nin hastane görüntüsü. İsmail Saymaz’ın da yazısında bahsettiği videoda, Mahmut Efendi hasta yatağında, zorla da olsa, “yerine tayin ettiği birinin olmadığını” söylüyordu.

Üçüncü video ise yeni. Konuşan Cübbeli’ydi. Çözümü anlatıyordu. “Allah yolunda ölenlere ölü demeyin” sözünden hareketle, Mahmut Efendi’nin aslında ölü olmadığını anlatıyordu. Mahmut Efendi’nin hocası Ali Haydar Efendi’nin de öldükten sonra iki yıl cemaatini yönettiğini söylüyordu. Haliyle Mahmut Efendi de mezarından İsmailağa’yı yönetmeye devam edecekti. Hatta yaşarkenkinden daha iyi yönetecekti. Geçenlerde Cübbeli’nin rüyasına bile gelmişti.”

Barış Terkoğlu’nun yazısının tamamı için tıklayınız…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
434
126
83
22
20
14
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BB7

Lan olsa, biz bunu Atatürk için yapardık.

Hector Hector

Yapılıyor bence, başkomutan kim desem ismini söyleyecek onlarca şahıs gösterebilirim :) kafa aynı kafa.

Furkan Aras

ne iciyonuz gurban olduğum bize de verin bira 30 lira oldu

1.Harald

yahu sizin zaten kitabınız yok mu ? hepiniz onun içinde yazdıklarını bilmiyor musunuz. Neden başınıza çoban arıyorsunuz :) Haa pardon, cemaat ayağı altında p... Devamını Gör