Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Taktik Değiştirdi

IŞİD Taktik Değiştirdi

Fatih UZUN
29.09.2014 - 19:15

Terör örgütü IŞİD'in ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava saldırılarına karşı taktik değiştirdi. Motosiklet kullanımını artırdılar. Hızlı şekilde yer değiştiriyorlar. Gövde gösterisini bıraktılar.

AA'ya konuşan Suriyeli aktivist Muhammed Nureddin, IŞİD'in hava saldırıları karşısında artık sürekli ve hızlı bir şekilde yer değiştirdiğini belirtti. Nureddin, IŞİD'in Halep kırsalındaki bazı bölgelerdeki militanlarını geri çektiğini ve bazı barikatlarını kaldırdığını, Ahtarin'deki üslerini boşaltıp İhtimelat ve Tel Rişaf gibi coğrafi açıdan girilmesi zor yerlere çekildiğini kaydetti. Nureddin, 'IŞİD'in Halep kırsalından çekilmek gibi bir gayesi yok üstelik bölgedeki kontrolü artırmak için çalışıyor. Bu amaçla bir kaç gündür Ayn el-Arab (Kobani), Azez, Mari, Tel Rafet ve Afrin'i ele geçirmek için plan yapıyor' dedi.

IŞİD'in taktik değişiklikleri arasında 'araç konvoylarının kaldırılması ve gövde gösterilerine son verilmesi, can kaybını aza indirmek için motorsiklet kullanımının arttırılması' olduğuna değinen Nureddin, IŞİD'in Nusra Cephesi, Ahraru'ş Şam ve Ceyş el-Muhacirin örgütlerinin aksine kasaba ve köylerdeki tüm üslerini boşaltmadığını kaydetti.

ÖRGÜT FLAMASI ASTIRIYORLAR

Nureddin, 'IŞİD dışındaki diğer örgütlerin sivil kayıpları engellemek için çabaladığını ancak IŞİD'in böyle bir faaliyet içinde olmadığını' sözlerine ekledi. Öte yandan yerel kaynaklar terör örgütü IŞİD'in kontrol ettiği bölgelerdeki evlere silah zoruyla örgüt flamasını astırdığını aktarıyor. 

Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/isid-takti...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0