Görüş Bildir
Haberler
IŞİD, 'Rus Yolcu Uçağını Düşüren Bombanın' Fotoğrafını Yayınladı

IŞİD, 'Rus Yolcu Uçağını Düşüren Bombanın' Fotoğrafını Yayınladı

IŞİD'in propaganda dergisi Dabiq, Mısır'ın Sina Yarımadası'nda geçen ay yere çakılan Rus yolcu uçağını düşürmekte kullanıldığı iddia edilen el yapımı bombanın fotoğrafını yayınladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters'in haberine göre fotoğrafta, mavi bir fon üzerinde Schweppes Gold marka bir içecek kutusu ve fünyeye benzeyen bir cisim görülüyor.

Dergide, uçağın düşmesiyle ölen Rusya vatandaşlarına ait olduğu iddia edilen pasaportların fotoğrafları da yayınlandı.

"Saldırı Rusya'ya yanıt"

"Saldırı Rusya'ya yanıt"

Derginin haberinde, saldırının Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonlarına yanıt olduğu iddia edildi. Ayrıca IŞİD’in ilk başta Suriye ve Irak’ta ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırılarına yanıt olarak koalisyon ülkelerinden birine ait bir uçağı hedef almayı düşündüğü belirtildi.

Öte yandan dergide yayınlanan fotoğrafların orijinal olup olmadığı henüz bilinmiyor.

224 kişi hayatını kaybetmişti

224 kişi hayatını kaybetmişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Federal Güvenlik Servisi  FSB'nin Başkanı Aleksander Bortnikov  'Rus yolcu uçağı su götürmez biçimde terörist bir saldırı sonucu düştü' açıklamasında bulunmuş, Devlet Başkanı Putin'in sorumluların bulunması talimatı verdiğini açıklamıştı. 

Rus Hava Yolu Şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait Airbus-A 321 tipi uçak geçen 31 Ekim'de günü havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü. 

İngiltere ve ABD'den gelen açıklamalar, uçağın düşme nedeninin, 'IŞİD'in uçağa yerleştirdiği bir bomba' olabileceği iddialarını güçlendiriyordu. IŞİD uçağı kendilerinin düşürdüğünü açıklamıştı.

Reuters, Sputnik News ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda