Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Kobani'deki Kritik Tepe İçin Saldırıyor

IŞİD Kobani'deki Kritik Tepe İçin Saldırıyor

Ulaş
05.10.2014 - 23:37 Son Güncelleme: 06.10.2014 - 10:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kobani’de, IŞİD'le YPG arasındaki çatışmalar stratejik tepe Mıştenur ile kasabanın doğu girişinde yoğunlaştı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bir kadın YPG'linin IŞİD mevzisine intihar saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kürt kasabası Kobani'de IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar havanın kararmasının ardından daha da şiddetlendi. Çatışmaların sürdüğü iki nokta var. Biri IŞİD saldırılarının son iki gündür yoğunlaştığı stratejik tepe Mıştenur, diğeri de kasabanın doğu girişi. Özellikle Kobani'nin doğusunda yoğun çatışmalar var. Al Jazeera'ye bilgi veren yerel kaynaklardan biri bu noktadaki çatışmaları 'göğüs göğüse' diye niteledi. Kobani'den Türkiye tarafına da sık sık havan mermileri düşüyor. Sadece bugün düşen havan mermisi sayısı 15 civarında.

Al Jazeera'ye konuşan Kobani Kantonu Diş İlişkiler sorumlusu İdris Nehsan'ın verdiği bilgiye göre IŞİD güçlerini Mıştenur tepesi çevresine yığdı. Şu an çatışmalar Mıştenur tepesi ile Kobani'nin doğusundaki Mızırdavut arasında devam ediyor. Nehsan, tepeyi halen kontrol ettiklerini, Kobani'nin batısında güneyinde çatışma olmadığını söyledi. Kobani'de üç gece üst üste IŞİD mevzilerini vuran koalisyon ülkelerine ait uçaklarsa pazar günü bölgede herhangi bir hedef bombalamadı.

Nehsan, yoğun çatışmaların meydana geldiği kasabanın doğusundan da IŞİD'in sızma girişimleri olduğunu ancak şu ana kadar başarılı olamadıklarını söyledi.

IŞİD mevzisine intihar saldırısı

İç savaşın başından beri ülkedeki protestolar ve ölümler hakkında bilgi geçen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), kadın bir YPG üyesinin IŞİD’e intihar saldırısı düzenlediği bilgisini geçti. SOHR’un Başkanı Rami Abdürrahman, YPG üyesinin Kobani’nin doğusundaki bir IŞİD mevzisine girip mermisi bitene kadar çatıştığını, ardından üzerindeki bombaları infilak ettirdiğini söyledi. Abdürrahman, saldırıda kaç IŞİD üyesinini öldüğüne dair ellerinde bilgi bulunmadığını belirtti.

Stratejik tepe: Mıştenur

Kobani Kantonu Dış İlişkiler Bakanı İbrahim Kurdo’nun Al Jazeera’ye verdiği bilgilere göre, IŞİD Mıştenur'a doçka ve ağır silahlarla saldırıyor. Kürt yetkililer Mıştenur'un kasabayı gören stratejik bir tepe olduğunu ve kaybedilmesi halinde IŞİD'in kasabaya daha fazla sokulabileceği yorumunu yapıyor.

'IŞİD'den 33, YPG'den 23 kişi öldü'

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de 3 haftadır IŞİD kuşatması altındaki Kobani’de cumartesi günkü çatışmalarda 33 IŞİD üyesiyle 23 YPG üyesinin öldüğünü duyurdu.

SOHR, cumartesiyi pazara bağlayan geceki çatışmalarda da 11 YPG'li ile 16 IŞİD üyesinin öldüğünü belirtti.

Saldırıların ardından kasabadaki 186 bin kişi Türkiye’ye kaçtı.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0