Görüş Bildir
Haberler
İş Yerinde En Saçma 10 Yasak

İş Yerinde En Saçma 10 Yasak

Ali Çeşmeci
17.03.2014 - 16:23 Son Güncelleme: 17.03.2014 - 21:41

İş Yerinde En Saçma 10 Yasak

Caferuj’da yer alan bilgilere göre bazen işyerlerinde öyle yasaklar oluyor ki çalışanlar şaşkına dönüyor. Yenibiris.com’un çalışanlar arasında yaptığı anketler, şirketlerde uygulanan en saçma yasakları ortaya çıkardı. Öğle yemeğine hep aynı kişilerle gitmekten hapşırmaya, telefonu şarja takmaktan çaya fazla şeker atmaya kadar işte çalışanların saçma bulduğu yasaklar…

Şirketlerin koyduğu kurallar bazen çok garip olabiliyor. Yenibiris.com, bir dizi anket yaparak çalışanların en saçma bulduğu yasakları sordu. Anketlere katılan 1747 kişiye göre en popüler yasaklar şöyle: 1. Esnemek 2. Kahverengi giyinmek 3. Türkçe müzik dinlemek 4. Başkasından ilaç istemek 5. Şirket aracının klimasını her yöne çalıştırmak 6. Sürekli aynı arkadaşlarla yemeğe inmek 7. İzinsiz tuvalete gitmek 8. Çaya ikiden fazla şeker atmak 9. Enerji içeceği içmek 10. Şal takmak.

En fazla yasak internette

Anketlere katılanlara göre en fazla yasak, bilgisayar ve internet kullanımıyla ilgili. Ofis içinde yeme-içme kuralları da hemen ardından geliyor. Bu yasakları molalar, iş saatleri, giyim ve kişisel bakım hakkındaki yasaklar takip ediyor. İşte anketlerde öne çıkan yasak konuları:

Bilgisayar-internet

Sosyal ağları kullanmak (Facebook, Twitter vs.), sohbet etmek, şirket dışına e-posta yollamak ve alışveriş sitelerine girmek, bilgisayara flaş bellek takmak yasak.

Yeme – içme

Soda içmek, fazla Türk kahvesi içmek, şeker ve süt tozunda verilen sınırı aşmak, hazır kahve içmek, masada yemek ve mesai saatleri içinde esnasında çay içmek yasak.

İş saatleri – mola

Çay molası vermek, öğle yemeği yemek, hava kararmadan ofisi terketmek, öğle tatilinde ofisten çıkmak, yöneticiden önce çıkmak, pazar günü çalışmamak yasak.

Giyim – kişisel bakım

Top sakal bırakmak, renkli oje sürmek, kahverengi giyinmek, babet giymek, küpe takmak, toka takmak yasak.

Telefon

Cep telefonunu sessiz moda almamak, iş saatlerinde telefonla konuşmak, telefonu şarja takmak yasak.

Ofis ve bina düzeni

Asansörü kullanmak, poğaça ve simitleri x-ray cihazından geçirmemek, klimaları bütün gün çalıştırmak, dışarıdan gelen çiçekleri ofise almak yasak.

Ofis içi sosyalleşme

Alt kademe personelle konuşmak, aynı arkadaşlarla yemeğe gitmek, başka birimdekilerle arkadaş olmak yasak.

Sigara Kapı önünde sigara içmek, sigaraya arkadaşla inmek, öğle saatinden önce sigara içmek yasak.

Kişisel ihtiyaçlar

Tuvalete üç defadan fazla gitmek, fazla tuvalet kağıdı kullanmak, beş dakikadan fazla tuvalette kalmak yasak.

Kaynak: http://www.unimetre.com/yerinde-en-sa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0