Görüş Bildir
Haberler
İş İlanlarında Yazan Sinir Bozucu Cümlelerin 13 Maddelik Deşifresi

İş İlanlarında Yazan Sinir Bozucu Cümlelerin 13 Maddelik Deşifresi

Bender
11.05.2021 - 07:00

Evet pek seçme şansımız yok ama yine de her biri kafamızdan dumanlar çıkarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Esnek çalışma saatlerine uyumlu

1. Esnek çalışma saatlerine uyumlu

Nedense bu saatler hep işverene göre esner. Bir gün de çalışana 'canın ne zaman isterse o zaman gel' diyen bir esneklik daha görülmemiştir. 'At gibi koşturucaz seni' demenin başka bir çeşidi.

2. Sektöründe öncü bir kuruluş

Bunu gördüğünüz anda başvuru yapmaktan vazgeçin. Ne iş olsa yaparızcıların kendini kamufle etme şekli. Tam olarak ne idüğü belirsiz tic. ltd. şti.

3. Prezentabl eleman

3. Prezentabl eleman

Bunun ne demek istediği hiç bir zaman çok net olmadı. Ancak genelleyecek olursak eli yüzü düzgün ve iş hayatının rezilliğine alışmış bireylerden bahsediliyor diyebiliriz.

4. Seyahat engeli olmayan

4. Seyahat engeli olmayan

Seyahat bir engel değil bir özgürlüktür. Elbette iş için çıkılan yolculuklar tatil yolculuğuna benzemez ama burada anlatılmak istenen 'evindeki yatağını çok özleyeceksin, seni kilometrelerce sürüm sürüm süründüreceğiz'dir.

5. Ekip çalışmasına yatkın

Resmen bir kaos ortamı davetiyesi. Kastettiği şu: 'yaptığın işe hepimiz karışıcaz, kafan allak bullak olacak ve sen hiç bir şeye hayır diyemeyeceksin'.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fiziğine ve giyimine özen gösteren

6. Fiziğine ve giyimine özen gösteren

İşte bu kısım çileden çıkılan nokta. İnsanların bilgisini, tecrübesini ve özverisini tamamen yok sayıp kendisine aksesuar arayan firmaların vazgeçilmez talebi. Kendileri beyin gücüyle çalışmadığı için ihtiyaç duydukları şey de zeka olmuyor haliyle.

7. Analitik düşünce yeteneğine sahip

7. Analitik düşünce yeteneğine sahip

Aynı anda telefonla konuşup bilgisayarda iş yaparken, bir yandan da patronuna çay getirebilenleri arayan nadide bir özellik.

8. Yoğun tempoda çalışabilecek

'Annenizden doğduğunuza pişman edeceğiz' uyarısı. Bunu yaparken de insanın söylemeye utanacağı paralar verip, şirketin toplam cirosu kadar iş gücü beklemeleri de şahane!

9. Kariyer hedefi olan

9. Kariyer hedefi olan

Aklı başına gelene kadar etinden, sütünden faydalanılmak istenen, gözü henüz açılmamış zavallıların hayallerinin sömürülme sinyali.

10. Yöneticisini asiste edebilecek

10. Yöneticisini asiste edebilecek

Patronunuzun yasak aşkı falan varsa bunu bilmiyormuş gibi davranıp eşi aradığında 'Şu an toplantıda.' diyebilmenizi istiyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kendi müşteri portföyü olan

11. Kendi müşteri portföyü olan

İstiyor ki vereceği maaşı eleman kendisi çıkartsın, gerekirse bir önceki şirketindeki müşterileri çalsın, şirkete deli gibi para kazandırsın ama bizi çok uğraştırmasın.

12. Liderlik vasıflarına sahip

Yani 'personelle yemek yemeyeceksin' diyor. 'En önemli görevin de sabah 3 dakika geç gelen personele yıllardır biriktirdiğin egonu püskürtmek olacak. Bunları yaparsan 2 ay sonra maaşına zam, kartvizitinde değişiklik yaparız' demenin pohpohlanmış hali. Hevesli bir köleye dönüşmeniz an meselesi.

13. Ücret dolgundur

13. Ücret dolgundur

Kaçın arkadaşlar!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
40
7
6
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Can Elagöz

Böyle şirketler var evet, doğrudur. Ama içeriği hazırlayan arkadaş bence garsonluk yapsın, barmen olarak çalışsın. Anket yapsın, influencer'lık kassın. Bu il... Devamını Gör

gaydırı guppak

bokunu çıkarmışsın yalnız bi yerden sonra okumadım. analitik düşünme önemlidir analitik düşünemeyen insanlarla çalışınca ulan bu madde ne önemliymiş beee ded... Devamını Gör

Rendan34

Esnek çalışma saatlerine uygun, kariyer hedefi olan ve ücret dolgun yazan maddelere katılıyorum. Gerisine kısmen katılıyorum. Kendisinin büyük bir denetim şi... Devamını Gör