Görüş Bildir
Haberler
İran Tatbikatta, Maket Amerikan Gemisini Batırdı

İran Tatbikatta, Maket Amerikan Gemisini Batırdı

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran, Hürmüz Boğazı'nda başlattığı geniş kapsamlı askeri tatbikatta, maket Amerikan uçak gemisini füzeyle vurarak batırdı.

'Büyük Peygamber 9' kod adlı tatbikatta, ABD'nin Nimitz sınıfı uçak gemisi ile birebir aynı boyutta yapılan maket gemi kullanıldı. 333 metre uzunluğundaki maket gemi, balistik füzelerin yanı sıra roketlerle donatılmış onlarca hücumbotu tarafından 15 dakika boyunca atış yapılarak batırıldı.

Tatbikatı, İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi ve çok sayıda üst düzey askeri komutanın yanı sıra Meclis Başkanı Ali Laricani'nin de izlediği bildirildi.

Tatbikat bölgesi, zengin petrol ve doğalgaz yataklarına sahip olması nedeniyle büyük stratejik öneme sahip.

'AMAÇ DÜŞMANI CAYDIRMAK'

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, bu sabah Basra Körfezi'yle Umman Körfezi'nin kesiştiği Hürmüz Boğazı'ında başlatılan tatbikatın amacının düşmanları caydırmak olduğunu açıkladı. Caferi, 'Tatbikatın hedefi bölgede güvenlik ve barışı korumaktır. Bu, tüm bölge ülkelerinin çıkarınadır. Sorunumuz bölgeye dışarıdan müdahale etmeye çalışan düşmanlar. Umarım bölge ülkeleri gelecekte daha fazla birlik içerisinde olur, böylece düşmanlar bölgeyi terk eder' dedi.

'GEREKTİĞİNDE SİLAHLARI GERÇEKTEN KULLANMAKTAN ÇEKİNMEYİZ'

Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, tatbikatta denenen silahları gerçekte kullanmayı hiçbir zaman arzu etmeyeceklerini, ancak İran'ın sınırlarına yapılacak her türlü müdahalede bu silahları kullanmaktan kesinlikle çekinmeyeceklerini söyledi.

Tatbikatın ikinci gününde İran Devrim Muhafızları Ordusu kara birliklerinin Basra Körfezi kıyılarında tatbikat yapacakları belirtildi.

  • Sputniknews
Kaynak: http://tr.sputniknews.com/ortadogu/20...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0