Görüş Bildir
Haberler
İran Koronavirüs Önlemlerini Artırıyor: 24 Saat İçinde Sokaklar Boşaltılacak

İran Koronavirüs Önlemlerini Artırıyor: 24 Saat İçinde Sokaklar Boşaltılacak

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatının kaybedenlerin sayısı 514'e yükselirken, önlemler genişliyor. İran Genelkurmay Başkanı 24 saat içinde cadde ve sokakların boşaltılacağını bildirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Salgında ölü sayısı olarak Çin ve İtalya’nın ardından üçüncü durumda bulunan İran’da koronavirüsle ilgili son sayılar İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur tarafından açıklandı. 

Sözcü, son 24 saatte 85 kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının 514’e yükseldiğini açıkladı. Cihanpur, vaka sayısının da 1289 kişi artarak 11 bin 364'e ulaştığını ifade etti. Cihanpur, şu ana kadar 3 bin 529 kişinin iyileşerek hastanelerden taburcu edildiği bilgisini verdi.

Bütün İranlılar sağlık kontrolünden geçirilecek

Bütün İranlılar sağlık kontrolünden geçirilecek

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in ofisinden yapılan açıklamaya göre, Hamaney'in talimatıyla Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Sağlık ve İlaç Karargahı kuruldu. İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, karargâhın ilk toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 

Bakıri, tüm İranlıların 10 gün içinde sağlık kontrolünden geçirileceğini ve şüphelilerin tedavi altına alınacağını belirtti. İranlı yetkili, bunun için ülke genelinde 1000 sağlık merkezinin oluşturulacağını ve muayenelerin klinik ortamında yapılacağını söyledi.

Tümgeneral Bakıri, koronavirüsle mücadele kapsamında ülke genelinde çarşı, pazar, alışveriş merkezleri ile sokak ve caddelerin 24 saat içinde boşaltılacağını kaydetti.

Bakıri, güvenlik güçlerinin İçişleri Bakanlığı ve valiliklerle koordineli bir şekilde sokakları boşaltma görevini yürüteceğini ifade ederek, halka Sağlık Bakanlığının tavsiyelerine uyma çağrısında bulundu.

"Nevruz'u evde geçirin" çağrısı

"Nevruz'u evde geçirin" çağrısı
İçeriğin Devamı Aşağıda

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Abbas Salihi,  koronavirüs nedeniyle 'milli bir felakete' yol açmamak için halka Nevruz Bayramı'nı evlerinde geçirmeleri çağrısında bulundu. 

İran İstatistik Merkezi’nin verilerine dayanarak geçen yıl Nevruz Bayramı'nda halkın yüzde 66'sının tatile çıktığını aktaran Salihi, 'Baharda bu rakamın yarısı dahi seyahate çıksa ülkede milli bir felaket olur. Evde kalalım' ifadelerini kullandı.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki de halkın bir kısmının salgını yeterince ciddiye almadığından yakınmış ve evlerinde kalmaları çağrısında bulunmuştu. 

AA, Independent Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
23
4
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lestat

Bir "korona" bin nasihatten iyidir.

White Troll

türbe demirlerini yalamak kesmediyse bir de üstüne oturmayı deneseydiniz

ufukdiyoki

Bizim bilgilendirme ve süreç yönetme işleri gayet başarılı ilerliyor. Alınan tedbirler doğru ve yeterli olursa küçük bir sayıyla atlatırız.

ufukdiyoki

Sözümü geri aldım. Lütfen dışarı çıkmayın bulaştırmayın, kul hakkıdır, ne demek ya.