Görüş Bildir
Haberler
İran’dan Kan Donduran İddia: Direnişçileri Tedavi Eden Doktor İşkence ile Öldürüldü

etiket İran’dan Kan Donduran İddia: Direnişçileri Tedavi Eden Doktor İşkence ile Öldürüldü

Ali Can YAYCILI
17.12.2022 - 20:05 Son Güncelleme: 18.12.2022 - 11:15

İran’da, Mahsa Amani’nin ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra ölmesinin ardından gösteriler devam ederken, protestocuları tedavi eden doktor Ayda Rüstemi'nin işkence edilip öldürüldüğü iddiası gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada #Aida_Rostami etiketi ile yaşandığı iddia edilen olaya tepkiler çığ gibi büyüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Malzeme almaya gitti, ‘kaza yaptı’ diye haber geldi

Malzeme almaya gitti, ‘kaza yaptı’ diye haber geldi

Rüstemi, 12 Aralık’ta Ekbatan’da çok sayıda yaralı protestocuyla ilgilendikten sonra bazı tıbbi malzemelerinin bitmek üzere olduğunu fark etti. Eksik malzemeyi almak için bir protestocunun evinden ayrıldı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Yerel bir polis karakolu ertesi gün ailesini arayarak Rüstemi’nin gece araba kazasında öldüğünü bildirdi.

“Araba kullanırken kaza yaptığınızda iki elinizin de kırılması, gövdenizin alt kısmının morarması ve gözünüzün tamamen çıkması mümkün değil”

“Araba kullanırken kaza yaptığınızda iki elinizin de kırılması, gövdenizin alt kısmının morarması ve gözünüzün tamamen çıkması mümkün değil”

Aileye yakın bir kaynak, “Rüstemi’nin ölüm nedeni araba kazası olamaz. Araba kullanırken kaza yaptığınızda iki elinizin de kırılması, gövdenizin alt kısmının morarması ve gözünüzün tamamen çıkması mümkün değil” dedi.

IranWire sitesinde yer alan habere göre; Yine aynı kaynağın verdiği bilgiye göre adli tabip ailesine Ayda’nın gerçek ölüm nedenini açıklamaması konusunda emir almıştı. Aile, polisten kendilerine Rüstemi’nin aracını ve trafik kazasının meydana geldiği yeri göstermesini istedi. Ancak bu talepleri geri çevrildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
305
125
36
18
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Göktuğ Kavuncu

Afganistan’a, İran’a , Arabistan’a bakıyorum , birde şeriat isterukk diye böğüren insanlarımıza bakıyorum , laikliğin kıymetini her geçen gün daha iyi anlıy... Devamını Gör

Gokhan Ozkan

O böğürenler anca böğürdükleriyle kalır... Fakat bu mülteci artışı ile emin de olamıyorum

Halil

Tebriz de bulunan iran asıllı türk arkafaşlarım ile konuşuyorum haberlerde anlattıkları gibi değil her herde katliam var genç çoluk çocuk kadın erkek dinleme... Devamını Gör

DR.D

Müslüman ülkelerin halleri: