Görüş Bildir
Haberler
Irak Ordusu IŞİD'e Karşı İlerliyor

Irak Ordusu IŞİD'e Karşı İlerliyor

Ulaş
09.11.2014 - 19:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak ordusu, IŞİD’e karşı askeri harekatını sürdürürken, ülkenin en büyük petrol rafinerisinin olduğu Beyci şehrine Irak ordusunun tekrar girdiği belirtiliyor.

Irak Ordusu IŞİD’e karşı ilerleme sağlamaya devam ediyor. Anbar ilindeki operasyonlarını sıklaştıran ordu güçleri El Furuşe ile diğer bazı köy ve kasabaların kontrolünü ele geçirdi. Operasyonlarda 19 IŞİD üyesi öldürüldü. Ordu bu kez Amiriyet El Felluce bölgesine yürümeye başladı.

Günlerdir bölgede IŞİD ile savaşan askerler ve polisler sonunda bazı bölgelerin kontrolünü sağladı. Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, 17.tugay komutanlığı ve hava kuvvetleri komutanlığının desteği ile düzenlenen operasyonlarda IŞİD bölgeden çıkarıldı.

Operasyonlarda yer alan komutan ve askerler bölgede düzenlenen operasyonların başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirterek El Furuş, Şineytr, Duvilibe ve bazı bölgelerin kontrolünü ele aldıklarını ve Amiriyet El Felluce’ye doğru ilerlemeye başladıklarını bildirdi.

BBC Türkçe’nin haberine göre; Iraklı yetkililer ordunun, ülkenin en büyük petrol rafinerisinin de bulunduğu Beyci kent merkezini Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’den geri aldığını söyledi.

Helikopter kullanan Irak ordusuna ait birliklerin kentin yüzde 50′sinin kontrolünü IŞİD’den geri aldığı söyleniyor.

Haziran ayından bu yana Beyci rafinerisini kuşatan IŞİD, rafinerini üretimin durmasına neden olmuştu. Reuters’a göre, rafineri içinde kalan bir grup Irak ordusu askeri, ABD koalisyonunun attığı hava yardımları ile IŞİD’e karşı direniyor.

Reuters’a konuşan Irak ordusundan bir yetkili, birliklerin güney ve batı yönlerinden kente girdiklerini ve şehir merkezindeki El Tamim mahallesini ele geçirdiklerini söyledi.

Ajansa konuşan Beyci sakinlerinden Sultan el Cenabi, çatışmaların şiddetle sürdüğünü belirtti.

Selahaddin vilayetinin vali yardımcısı Casim El Attiya BBC’ye IŞİD üyelerinin rafineri içindeli Irak güvenlik güçleri ile kente giren birlikler arasında sıkıştığını söyledi.

Attiya birliklerin yol kenarlarına döşenen bombalar ve bombalı araç saldırıları nedeni ile yavai ilerlediğini anlattı.

Irak Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride, Selahaddin iline bağlı Beyci ilçesi ile El Duluiye kasabasında IŞİD’e karşı havadan ve karadan düzenlenen saldırılarda 31 teröristin öldürüldüğü 12 teröristin de yaralandığı belirtildi, ayrıca saldırılarda IŞİD’e ait doçka yüklü 7 aracında imha edildiği bildirildi.

  • DHA / ZETE
Kaynak: http://zete.com/irak-ordusu-iside-kar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0