Görüş Bildir
Haberler
Irak Başbakanı: Türk Askerleri 48 Saat İçinde Çekilmezse Tüm Seçenekler Kullanılacak

Irak Başbakanı: Türk Askerleri 48 Saat İçinde Çekilmezse Tüm Seçenekler Kullanılacak

ATKN
06.12.2015 - 18:52 Son Güncelleme: 06.12.2015 - 20:59

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türk askerlerinin Musul yakınlarındaki kamptan 48 saat içinde çekilmesi çağrısı yaptı. İbadi, askerler çekilmezse BM Güvenlik Konseyi'ne başvuracaklarını söyledi. Başbakan Davutoğlu ise, İbadi’ye bir mektup göndererek, Musul'un Başika kasabasındaki Türk askerleriyle ilgili bilgi verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak Başbakanı Haydar İbadi

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türkiye'nin Musul yakınlarındaki Zelikan kampında Iraklı güçleri eğiten danışmanları korumak için yoladığı askerleri 48 saat içinde çekmesini talep etti. 

Facebook sayfasından bir açıklama yapan İbadi, Türk askerlerinin IŞİD kontrolündeki Musul yakınlarında bulunan Zelikan kampına Bağdat hükümetinin 'izni olmadan' gittiğini belirtip, 'Bu Irak'ın egemenliğinin ihlâlidir' ifadelerini kullandı ve Türkiye'nin 48 saat içinde askerlerini geri çekmemesi halinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne gitmek de dahil olmak üzere mümkün olan tüm seçeneklerin kullanılacağını açıkladı.

'Başka asker gönderilmeyecek'

'Başka asker gönderilmeyecek'

Başbakan Ahmet DavutoğluIrak Başbakanı İbadi’ye bir mektup göndererek, Musul'un Başika kasabasındaki Türk askerleriyle ilgili bilgi verdi. Davutoğlu, 'Irak Hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar asker intikâli gerçekleştirilmeyeceğini' de iletti:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
28
23
6
6
5
0