Görüş Bildir
Haberler
IQ Seviyesiyle Çıtayı Arşa Çıkaranların Bile Zor Görebileceği Efsane Film Detayları

etiket IQ Seviyesiyle Çıtayı Arşa Çıkaranların Bile Zor Görebileceği Efsane Film Detayları

Rinascita
19.12.2017 - 22:46

Filmleri keyifle izlerken küçük detayları gözden kaçırıyoruz. Ama bazıları filmin özüne ciddi bir anlam katıyor. Bu ufak detayları sizler için derledik.

Kaynak: http://usvnews.com/14-facts-about-leg...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. No Country for Old Men / Married with Children

1. No Country for Old Men / Married with Children

İhtiyarlara Yer Yok / Evli ve Çocuklu

Bir gazetenin aynı sayısı 20 yıl arayla ekranlarda görülüyor. 1987 yılında Married with Children ilk yayına girdiğinde ve 2007 yılında No Country for Old Men filminde görüyoruz.

2. The Godfather

2. The Godfather

Baba

Don Corleone ile evlilik sahnesinin çekiminde sahnedeki kalabalıkta yer alanlar gerçek gangsterler ve akrabaları. Film, Amerika'nın mafya topluluklarını gözler önüne sermişti. Dahası, bir çok gangsterin yer almak istediği bir proje olarak ilke imza attı.

3. The Silence of the Lambs

3. The Silence of the Lambs

Kuzuların Sessizliği 

Kuzuların Sessizliği filmindeki rolü ile Oscar ödülü kazanan Anthony Hopkins, film boyunca yalnızca 16 dakika ekranda görüldü. Hannibal Lecter karakteri de o zamanlardan bize işaret veriyordu.

4. The Devil’s Advocate

4. The Devil’s Advocate

Şeytanın Avukatı 

Al Pacino ve Keanu Reeves'in filmde izlediği boks maçı gerçekti. Jr. ve Roy Jones'un yer aldığı maç, New York'ta 4 Ekim'de 1996'da gerçekleşti. Jones, Bryant Brannon'ı ikinci turda yenmişti.

5. Police Academy

5. Police Academy

Polis Akademisi 

Polis Akademisi'nin yayınlanmasından sonra 'Tackleberry' ismi yayılmaya başladı. Amerika'da emniyet teşkilatı, silahlı çatışmada yer alan ve ilk fırsatta belindeki silahı kullanan kişileri tanımlamak için bu terimi kullanmaya başladılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Forrest Gump

6. Forrest Gump

Forrest Gump

Bilindiği üzere Forrest Gump filminin olay örgüsü kahramanın çocukluğu ile başlıyor. Film boyunca karakteri çocuk olarak, genç olarak ve yetişkin olarak görüyoruz. Filmin her yeni aşamasında karakteri mavi damalı bir gömlek giyerken görüyoruz. Filmin sonunda ise aynı şekilde Forrest'ın oğlu aynı gömleği giyiyor.

7. Friends

7. Friends

Dizinin hayranlarından biri on sezon boyunca hesaplama yaparak Joey'nin Chandler'a 119.760 dolar borçlandığını belirtti.

8. The Shining / Toy Story

8. The Shining / Toy Story

Cinnet / Oyuncak Hikayesi

Oyuncak Hikayesi filminde yer alan Sid'in odasındaki halı, Cinnet filmindeki koridor halısının birebir aynısı. Ayrıca koridor da, Jack Nicholson'ın oğlunu ve eşini balta ile öldürmeye çalıştığı koridorun aynısı.

9. The Silence of the Lambs

9. The Silence of the Lambs

Kuzuların Sessizliği 

Kuzuların Sessizliği filmindeki posterde kafa tası temalı kelebek figürü bulunuyor. Ama çok az insan kafa tası figüründe yer alan en az üç çıplak kadın figürünü fark etti.

10. Titanic

10. Titanic

Titanik

Filmde Jack'in çizdiği Rose portresi aslında James Cameron tarafından çizildi. Jack'in albümündeki diğer resimler gibi... 

Bilinenin aksine James Cameron gerçekte gemide yer alan aşk hikayelerinden esinlendi. Kurtulan çok fazla insan olmamakla beraber, Jack Thayer Jr. hayata bir şekilde tutunanlar arasında yer alıyordu. Leonardo DiCaprio tarafından başarılı bir şekilde canlandırılan Jack Dawson'ın bu karakteri canlandırdığına inanılıyor. Ama filmdekinin aksine Jack 1. sınıf bir yolcuydu ve gemideki bir şarkıcıya aşıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Scream / The Scream (Edvard Munch)

11. Scream / The Scream (Edvard Munch)

Çığlık / Çığlık (Edvard Munch)

Ünlü korku filmi Çığlık adını Edvard Munch'ın tablosundan alıyor. Dahası karakterin giydiği maske de, tabloda yer alan figürün aynısı.

12. One Flew Over the Cuckoo’s Nest

12. One Flew Over the Cuckoo’s Nest

Guguk Kuşu 

Filmdeki bazı sahnelerde akıl hastanesinde yatan gerçek hastalar kullanıldı.

13. Terminator

13. Terminator

Terminatör

Sarah Connor karakterini canlandıran oyuncu Linda Hamilton'ın Leslie adında bir tek yumurta ikizi var. T1000'in Sarah'ın yerini aldığı sahnede, Linda'nın kız kardeşi de rol aldı. Ayrıca aynaların kullanıldığı bir sahnede de, yine kız kardeşten yardım alındı.

14. Pulp Fiction

14. Pulp Fiction

Ucuz Roman

Son olarak, Ucuz Roman filminde yer alan çantada ne var? Tahminlerin ve varsayımların aksine Marsellus Wallace'ın ruhu değil.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
440
101
52
32
24
22
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sulo1779

Bunların IQ' la falan alakası yok. Filmlerdeki fark edilmeyen detaylar sadece.

Lütfü Can Güven

1 deki filmlerin arası 20 yıl. Sizin editörün IQ da düşük

Nanny

O da bi şey mi Sümela'nın şifresi filminin 32. dakikasında şifreyi masadaki en tavşan kanı çayın tabağının kenarındaki kıtlanmış şekerin sol tarafına düşen ı... Devamını Gör