Görüş Bildir
Haberler
Interrail'a Çıkan Herkesin Çantasında Bulunması Gereken 11 Seyahat Kolaylaştırıcı Nesne

etiket Interrail'a Çıkan Herkesin Çantasında Bulunması Gereken 11 Seyahat Kolaylaştırıcı Nesne

Erkam Evlice
21.05.2016 - 15:06

Interrail, trenle Avrupa'yı gezmenin adı. Bir bilet alırsınız ve Avrupa'nın güzel şehirleri arasında kayıp gidersiniz. Eh, tabii bunu yaparken her şey yolunda gitmeli ki keyfiniz kaçmasın. 

Yanınıza alacaklarınız arasına dahil ederseniz mutlaka rahat edeceğiniz, sizi zor durumlardan kurtaracak olan nesneleri derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Portatif kilitler

1. Portatif kilitler

Güvenlik önemli. Yanınıza alacağınız minik kilitlerle çantanızı, fermuarlarınızı, kaldığınız hostellerdeki dolapları kilitleyip rahatça dolaşabilirsiniz.

2. Pasaport uyumlu cüzdanlar

2. Pasaport uyumlu cüzdanlar

Sürekli birilerine ibraz etmek zorunda kalabileceğiniz pasaportunuzu taşımak için sağlam bir cüzdan edinmeniz işleri kolaylaştıracaktır. Bu cüzdana Interrail biletinizi de koyabilirsiniz.

3. Dinamolu mini el feneri

3. Dinamolu mini el feneri

Artık akıllı telefonların flaş özelliğiyle aydınlatma ihtiyacımızı karşılayabiliyoruz ama bunun uzun süreli kullanımlarda telefonunuzun şarjını hunharca sömüren bir çözüm olduğunu unutmamak gerekiyor.

Böylesi küçük ve dinamolu bir el feneri daima sizi aydınlıkta tutacak, telefonunuzun şarjını koruyacaktır.

4. Powerbank

4. Powerbank

Sürekli gezerken priz bulabilmek, bulunsa bile cihazın şarj olmasını beklemek büyük problem. Kapasitesi büyük bir powerbank ile tek şarjla akıllı telefonunuzu ve diğer elektronik cihazlarınızı pek çok defa arka arkaya şarj edebilirsiniz.

5. Mikrofiber havlu

5. Mikrofiber havlu

Hemencecik kuruyan ve az yer kaplayan bu havlular, duş aldığınızda ya da saçlarınızı yıkadığınızda size müthiş kolaylayacak sağlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. MP3 oynatıcı

6. MP3 oynatıcı

Uzun tren yolculuklarında müzik dinleme ihtiyacınızı karşılamak için, cep telefonunuzdan ayrı bir MP3 player edinmeniz şarjınızı koruyacak, müzik keyfinizin uzun sürmesini sağlayacaktır.

7. E-Kitap okuyucu

7. E-Kitap okuyucu

Okumayı seven biriyseniz, 2-3 haftalık bir Interrail'da epey kitap devirirsiniz. Fakat zaten tıklım tıkış olacak çantanızda bu kadar kitabı taşımanız büyük çile olacaktır. O yüzden en ufak kitaptan dahi az yer kaplayan, şarjı ortalama 1 ay giden bu cihazlardan birini edinmeniz kitap okuma eyleminizi oldukça rahatlatacaktır.

8. Panço yağmurluk

8. Panço yağmurluk

Her an bastırabilecek yağışlardan korunmak için yanınıza alacağınız panço yağmurluk hem sizi hem de çantanızı ıslanmaktan kurtaracaktır. Yağmurun bütün planlarınızı alt üst etmesine izin vermek istemiyorsanız mutlaka bir panço yağmurluk edinin!

9. Kulak tıkacı

9. Kulak tıkacı

Ağırlıklı olarak hostellerde kalacaksanız ve uykunuz kolaylıkla bölünebiliyorsa yanınıza bir çift kulak tıkacı alın. Hosteller çoğunlukla gürültülü bir bar ya da lobi barındıran, insanların saat fark etmeksizin eğlendiği noktalardır. Ayrıca siz uykuya daldıktan sonra odayı paylaşacağınız diğer misafirler istemeden de olsa uykunuzu bölebilir. Tüm bu durumlar için bir çift kulak tıkacı hayat kurtaracaktır.

10. Acil durumlar için ilaçlar

10. Acil durumlar için ilaçlar

Baş ağrısı, karın ağrısı, mide bulantısı ve diğer olası sağlık problemleriniz için, kendinize uygun ilaçları ve merhemleri önceden yanınıza almanız akıllıca olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İğne iplik

11. İğne iplik

Sürekli hareket halinde olduğunuz için giysileriniz sökülebilir, cepleriniz delinebilir. Zaten kısıtlı sayıda olan üst başınızı kullanmaya devam edebilin diye bir iğne iplik seti almanız zor durumların üstesinden gelecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
377
85
25
16
16
14
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aycan

1 ay interrail yaptım ama hiçbiri bende yoktu

luabuci

millet geziyo lan :< imrendim

Ersel Ümit

Hayrına 3-4bin lira bağışlayabilecek olan bir hayırsever varsa bende yapmak istiyorum uzun yıllardan beri.