Görüş Bildir
Haberler
İnternette Hakaret İçeren İfadeleri Değiştiren Chrome Eklentisi: Reword

İnternette Hakaret İçeren İfadeleri Değiştiren Chrome Eklentisi: Reword

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google, trollemeden önce insanları düşünmeye sevk eden eğitim amaçlı bir uygulamayı Chrome eklentilerine ekledi. Reword adı verilen bu eklenti, internette birine karşı hoş olmayan veya hakaret içeren bir şeyler yazdığınızda adeta sizi azarlıyor diyebiliriz.

Zihinsel sağlık örgütü olan Headspace ve reklam acentası Leo Burnett Melborne tarafından geliştirilen Reword eklentisi, kişisel bilgisayarlara yüklenemiyor. Bunun yerine eklentinin ilk olarak okul bilgisayarlarında ve organizasyonlarda kullanılması bekleniyor.

Avustralya’da geliştirilen bu eklenti için, Headspace’in CEO’su Chris Tanti, ülkedeki internet zorbalığının giderilmesi için bu uygulamanın bir şeyleri değiştirebileceğini ifade ediyor ve devam ediyor.

“Maalesef ki internet zorbalığı bir salgın gibi. Zorbalık sonucu oluşan durumları ve bu davranışları değiştirmek için gerçekten yardımcı olacak bir internet uygulamasına destekliyoruz. Sosyal medya üzerinden çocuklar üzerinde yapılan baskılar oldukça şiddetli. Reword, onlara gerçek zamanlı olarak yardım elimizi uzatmamız için tek yol.”

Kaynak: http://mashable.com/2016/03/24/reword...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın