Görüş Bildir
Haberler
İnsanların Gizemli Bir Şekilde Kaybolduğu 15 Korkutucu Yer ve Kayboluş Hikayesi

etiket İnsanların Gizemli Bir Şekilde Kaybolduğu 15 Korkutucu Yer ve Kayboluş Hikayesi

Tarih boyunca, insanların tek başlarına ya da büyük gruplar halinde iz bırakmadan kayboldukları, bir daha asla bulunamadıkları yerler olmuştur. Bir o kadar güzel bir o kadar da tüyler ürperten bu yerlerin esrarengiz hikayelerini sizlerle paylaştık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bermuda Üçgeni

1. Bermuda Üçgeni

Tüm gizemli yerlerin büyükbabasıyla başlıyoruz: Bermuda Üçgeni. Okyanusta, Bermuda, Porto Riko ve Güney Florida'ya uzanan bir alanda 1918'de 309 mürettebat ile birlikte USS Cyclops'un ortadan kaybolması da dahil olmak üzere yıllar içinde çok sayıda kaybolma vakası yaşandı. Burada birçok uçak ve gemi bir daha geri döndürülemeyecek şekilde sırra kadem bastı.

2. Michigan Üçgeni

2. Michigan Üçgeni

Güneydeki kuzeni Bermuda Üçgeni kadar kadar ünlü olmasa da Michigan Triangle Michigan ve Wisconsin arasında uzanır ve bir çok önemli kayıpların yeri olmuştur. Belki de en meşhur olanı, 1950 yılında 58 yolcuyla üçgene akan ve asla ortaya çıkmayan Northwest Airlines Flight 2501'dir.

3. Bennington Üçgeni

3. Bennington Üçgeni

Gizemli bir başka üçgen daha var fakat bu üçgen diğerlerinden farklı olarak karaya kilitlenmiş bir yer. Güneybatı Vermont'ta bulunan Bennington Üçgeni, 1945-1950 yılları arasında beş kişinin bilinemeyen bir şekilde kaybolduğu yer.

4. Nevada Üçgeni

4. Nevada Üçgeni

Listedeki son üçgen olan Nevada Üçgeni, Nevada eyaletinde 25.000 kilometrekarelik bir çöl ve dağ yamacına işaret ediyor. Bu ıssız alan, 51. Askeri bölgenin yakınlarındadır ve bir dizi kaybolma olayının yeri olmuştur. En ses getireni, ünlü ve maceraperest pilot Steve Fossett'in 2007 yılındaki kayboluşuydu. Fossett, küçük bir uçakla bu alana doğru uçtu ve hiçbir iz bırakmadan ortadan kayboldu. Çok büyük çaplı yapılan araştırmalara rağmen bulunamadı.

5. Roanoke Kolonisi

5. Roanoke Kolonisi

Yeni Dünya'nın Avrupa sömürgeleştirilmesinin başlangıcına kadar geriye doğru uzanan Roanoke, kaydedilen en eski gizemli kayıplardan biridir. Koloniler 1585'te İngiliz koloniciler tarafından kuruldu. Kolini valisi daha fazla malzeme almak için İngiltere'ye geri döndü ancak üç yıl sonra Koloniye vardığında burayı terk edilmiş olarak buldu. Terkedilmiş yerleşimde kalan şifreli ipuçları ve herhangi bir somut delil olmaması, onu vahşi spekülasyon ve teorilerin odak noktası haline getirmekteydi. Koloninin sınırları içindeki ağaçlara oyulmuş olan  CROATOAN ve CRO kelimesi, bir açıklama bulunabilecek tek işaretlerdi. Ancak bu kanıtlara ve diğer birçok işarete rağmen, kolonistlerin kayboluşunun gizemine kesin bir cevap bulunamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sargasso Denizi

6. Sargasso Denizi

Sargasso Denizi Atlantik Okyanusu'nda yer alır ve kaydedilen tarihin en ünlü hayalet gemilerinden birisine ev sahipliği yapmıştır. Mary Celeste adındaki bir gemi 1872'de tamamen terk edilmiş olarak bulundu, ilginç tarafı ise gemide bulunanlara ve olaylara dair hiçbir ip ucu yoktu. Gemide bulunan tüm yakıt ve yiyecekler duruyordu. Tek eksik olan bir filika, pusula ve seyir defteriydi. Bu insanların nereye, neden gitmiş olabileceklerine dair kesin hiç bir veri bulunamadı.

7. Superior Gölü

7. Superior Gölü

Büyük göllerin en derinlerinden olan Superior Gülü genellikle gemi taşımacılığında kullanılıyor. Fakat bu soğuk gölde 200'den fazla gemi nedensiz yere batmış ve çoğunun izi bulunamamış.

8. Güney Atlantik Anomali

8. Güney Atlantik Anomali

Güney Amerika'nın üstünde, Brezilya kıyılarından yaklaşık 200 - 300 kilometre uzakta ve Güney Amerika'nın büyük bir kısmına yayılan Van Allen Kuşağı'nın yakındaki kısmı Güney Atlantik Anomali denen alanı oluşturuyor. Bu alan protonlar ve enerjilerle bombalanıyor ve 10 milyondan fazla voltaja ulaşıyor. 1 Haziran 2009'un ilk saatlerinde bu alandan geçerek Rio de Janeiro'dan Paris'e giden Air France Flight 447 ise ilginç bir şekilde kayboluyor. Uçak son teknolojiydi ve düşmesi için hiç bir sebep yoktu. Bilimsel olarak bazı açıklamalar yapılsa da insanlar buranın lanetli olduğunu düşünmeye devam ediyor.

9. Amerika Milli Parkları

Amerika’nın milli parklarını kapsayan 84 milyon hektarlık arazi üzerinde, son 150 yılda parkları gezmek için 1100'den fazla insan kayboldu. Bu insanların çoğu deneyimli, profesyonel yürüyüşçülerdi. Buna rağmen evlerine tekrar dönmediler ve hiçbir zaman bulunamadılar.

10. Kara yolu 16

10. Kara yolu 16

Kanada'nın Britanya Kolumbiyası eyaletinde bulunan bu kara yolu, çoğunlukla genç kadınlar olmak üzere bir dizi kaybolmanın yeri olmuştur. Kaybolan ilk kişi 1975'te, Monica Ingas adında bir kadındı. O zamandan bu yana aynı otoyolda 17 kişi daha sırra kadem bastı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Anjikuni Gölü

11. Anjikuni Gölü

Anjukini deresinin yanında kurulmuş olan bir balıkçı köyünü daha önce defalarca ziyaret edip köylülerle dostluk kurmuş olan Lake, köye tekrar gittiğinde köyün tamamen terk edilmiş olduğunu gördü. Bi yerde yalnızca küçük bir duman süzülüyordu. Koşarak oraya gittiğinde kömürleşmiş olan bir güveçle karşılaştı. Tüm yemek, özel eşya ve silahlar yerli yerinde duruyordu. Köyün çevresinde insanlara dair hiç bir ize rastlanmamıştı. Yalnızca ihmal yüzünden ölmüş kızak köpekleri bulunmuştu. Tüm köy bilinmeyen bir şekilde yok olmuştu.

12. Flannan Adaları

12. Flannan Adaları

Flannan Isles, İskoçya kıyılarında ve deniz fenerinin bulunduğu bir yer. 1900 yılında, bir gemi deniz fenerinden hiç ışık gelmediğini fark etti ve araştırmak için bir ekip gönderdi. Orada bulunması gereken üç deniz feneri bekçisi orada değildi ve onlara dair hiçbir iz yoktu. Deniz fenerinin inşaatı sırasında birkaç işçi hayatını kaybetmişti ve malzeme taşıyan at da denize düşüp ölmüştü. Bu kadar ilginç ölüm ve sıra dışı kayboluşa kimse inanamıyordu.

13. Şeytan Denizi

13. Şeytan Denizi

Şeytan Denizi veya Ejderhanın Üçgeni, Pasifik Okyanusu'ndaki Japon sahilinin yakınında bulunan ve dünya noltaları olarak adlandırılan 12 Vile Vortices'dan biridir.Bu yer, gezegenin elektromanyetik dalgalarının çekilişinin en güçlü olduğu bir alandır. Bermuda Şeytan Üçgeni'nin tam karşısında olduğu ve benzer paranormal olaylara işaret ettiği için Pasifik Bermuda Üçgeni olarak da adlandırılır. Burada da diğerlerinde olduğu gibi gemiler ve uçaklar gizemli bir şekilde ortadan kayboldu ve birçok insan denizde hayalet gemileri gördü.

14. Mesa Verde, Colorado

14. Mesa Verde, Colorado

Muazzam uçurum konutlarının, Klasik Dönem'de MS 1100'de inşa edildiği söyleniyor ve bu konu arkeologlar ve bilim insanları tarafından hala tartışılıyor. Mesa Verde'nin ilk halkı mağaralarda yaşaıyordu. Daha sonra çukur evlerini zemine kazdılar ve bunları kütüklerle ve çamurla kapattılar. Bunlar mısır ve fasulye yetiştiren çiftçilerdi ve ticarette de başarılıydılar. Fakat bu kadar emeğe ve verimliliğe rağmen neden olduğu açıklanamayan bir şekilde yaşadıkları bu muazzam yer terk edilmiş olarak bulundu.

15. Suvla Koyu, Türkiye

15. Suvla Koyu, Türkiye

Müttefik Kuvvetleri, I. Dünya Savaşı sırasında Gelibolu Yarımadası'nda Türk ve Alman kuvvetlerine karşı yeni bir saldırı başlatmak üzere, Ege Denizi'ndeki Suvla Koyu'nda tarruza başladı.Fakat taarruz sırasında beklenmeyen bir fırtına oluştu ve bir tabur İngiliz askeri görülen bir bulutun arasında kayboldu. Savaş Türklerin zaferiyle sonuçlandı. Savaştan sonra kaybolan bir tabur asker Türkiye'ye soruldu fakat onlardan hiçbir iz yoktu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
373
103
52
16
13
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?