Görüş Bildir
Haberler
İnsan Davranışlarından Belki de En Normali Olan Ağlamanın Şaşırtan Faydaları

İnsan Davranışlarından Belki de En Normali Olan Ağlamanın Şaşırtan Faydaları

Ağlamayan var mı? Üzüntü, sevinç, şaşkınlık bazen de can sıkıntısı... Bir şekilde duygularımızı dışa vurmalıyız. Bunu çoğu zaman da ağlayarak yaparız.  İnsan davranışlarından en normali olan ağlamanın, insan vücuduna faydaları içeriğimizde.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Endorfin Salgılar

Endorfin Salgılar

Ağlamak endorfin salgılanmasına neden olur. Endorfin insanı neşelendiren bir hormondur. Mutluluk hormonu dediğimiz bu hormon çikolata yediğimizde de salgılanır. Endorfin mutluluk salgılamasının yanında, ağrılara da iyi geldiği bilinir. Araştırmalar sonucu ağlayan bir insanın, ruh sağlığının daha çabuk toparlandığı gözlemlenmiş. 'Mutluluktan ağlamak' herkese kısmet olmasa da sık duyduğumuz cümlelerden biridir. Böyle durumlarda enforfin hormonu son derece yüksek seviyelerde salgılanır. Ağlarken de mutlu olabilirsiniz yani.

Duygularınızla yüzleştirir.

Duygularını dışa vuramayan, içe kapanık insanlarda bu durum zamanla psikolojik rahatsızlıklara neden olmaktadır. Duygularınızı kendi başınızda içinizde yaşamak yerine arkadaşlarınız ve dostlarınızla paylaşarak, onlardan destek olmalarını bekleyebilirsiniz. Duygularınızı ve hissettiklerinizi korkmadan, çekinmeden söyleyebilmelisiniz. Rahatça anlatabildiğiniz duygularınız sizin de rahatlamanızı ve duygularınızla yüzleşmenizi sağlar. Böylelikle kendinizi açık bir şekilde ifade etmiş olursunuz. İçinizde tuttuğunuz hislerinizin size pek faydası yoktur.

Ruh sağlığını iyileştirir.

Ruh sağlığını iyileştirir.

Ruh sağlığınızı da iyi yönde etkileyen ağlamak, araştırmalar sonucunda pozitif etki yaratıyor. Ağlayan insanlar, ağlamayanlara göre problemler karşısında daha çabuk toparlanabiliyor. Zamanla problemlerine karşı tepkisiz kalmak yerine, hızlı bir şekilde çözüm üretebiliyorlar.

Sakinleştirir.

Ağlamak aynı zamanda insanı sakinleştirir. Ağladıktan sonra bir yorgunluk hissi çöküp, uyumak isteriz. Bunun nedeni sakinleşmiş ve rahatlamış olmamızdır. Sakinleşmek için, ilaçlar almak yerine kendinizi rahat bırakarak ağlarsanız, en etkili ilaçlardan birine sahip olmuş olursunuz.

Gözlerimizi temizler.

Gözlerimizi temizler.

Ağlamak, yani göz yaşı dökmek vücuttaki toksinleri de dışarı atıyor. Böylelikle gözlerimiz bakterilerden temizlenmiş oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Göz ve burunda bulunan iritanların atılmasını sağlar.

Göz ve burunda bulunan iritanların atılmasını sağlar.

Bizi rahatlatan bu eylem sadece gözümüzden gelmez. Ağladığımız zamanlarda burnumuzdan da gelir. Bu durum burun içindeki bakteri ve iritanların dışarı atar.

Hastalıklara iyi gelir.

Ağlamak birçok hastalığa da iyi geliyor. Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir. Bunun yanında, mide bulantısı, baş dönmesi ve kas hastalıklarına da iyi gelmektedir. Ağlamak her ne kadar kötü bir durum olarak gözükse de daha sonrasında bizim rahatlamamızı ve ruhsal anlamda iyileşmemizi sağlar. Psikolojik açıdan problemlerimizi ve sorunlarımızı içimize atmak yerine, dışa vurmamız oluşabilecek sorunlarında önüne geçer. Birçok faydası bulunan ağlamanın da faydaları bu kadar. Ağlamaktan korkmamak ve utanmamak gerekiyor. Bu insani duyguların en doğal olanı. Nasıl gülüyor, üzülüyor ve şaşırıyorsak ağlamakta bizim duygularımızı dışa vurduğumuz normal bir davranış biçimidir.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın