Görüş Bildir
Haberler
İngiltere Ulusal Sağlık Sistemine Göre Sağlığınızı Olumsuz Etkileyen En Dayanılmaz Ağrı Çeşitleri!

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemine Göre Sağlığınızı Olumsuz Etkileyen En Dayanılmaz Ağrı Çeşitleri!

Hissettiğimiz bütün fiziksel ağrılar rahatsız edici olsa da, bazı ağrılar dayanılmaz boyutlara ulaşıyor. Migren ağrısından, kırık ağrılarına İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi en dayanılmaz ağrıların bir listesini yaptı. Buyurun...👇

Kaynak: https://www.thesun.co.uk/health/10307...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Endometriozis

1. Endometriozis

Endometriozis, yumurtalıklar ve fallop tüpleri gibi bölgelerde rahim astarına benzer dokunun büyümeye başladığı bir durum. Her yaştan kadını etkileyebilecek uzun vadeli bir hastalık olan endometriozis, tedavi edilemez ama yönetilebilir. Hastalar genellikle yoğun bir ağrı hissederler.

2. Zona

2. Zona

Zona, ağrılı bir döküntüye neden olan bir enfeksiyon. Kızarıkların iyileşmesi dört hafta kadar sürebilir, bu süre zarfında cilt ağrısı yaşanabilir.

3. Disk kayması

3. Disk kayması

Prolapsuslu veya bel fıtığı olarak da bilinen kaymış bir disk, omurganızdaki omurlar arasındaki yumuşak doku yastığının dışarı itilmesi ile gerçekleşir. Bu doku omurilikten aşağı akmış sinirlere baskı yaparsa ağrı dayanılmaz olabilir. Çoğu durumda dinlenme, hafif egzersiz ve ağrı kesicilerle yavaş yavaş iyileşirken, daha şiddetli vakalarda ameliyat tercih edilir.

4. Apandisit

4. Apandisit

Apandisit karnınızın ortasına giren bir ağrı ile başlar. Saatler içinde ağrı, apandisitin bulunduğu sağ alt tarafınıza yayılır, sabit ve şiddetli hale gelir. Bu bölgeye baskı uygulamak, öksürmek veya yürümek ağrıyı daha da kötüleştirebilir.

5. Donuk omuz

5. Donuk omuz

Donuk omuz, omuz ekleminizin etrafındaki doku iltihaplandığında olur. Omzunuz aylarca, bazen yıllarca ağrıyabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kime tipi baş ağrısı

6. Kime tipi baş ağrısı

Bu tip baş ağrıları, genellikle göz çevresinde hissedilen, başın bir tarafında dayanılmaz ağrı atakları olarak açıklanabilir.

7. Kırık kemikler

7. Kırık kemikler

Kırık bir kemiğin en sık görülen üç belirtisi ağrı, şişme ve deformitedir. Bununla birlikte, yer değiştirmezse bir kemiğin kırılıp kırılmadığını söylemek bazen zor olabilir.

8. Kompleks bölgesel ağrı sendromu

8. Kompleks bölgesel ağrı sendromu

Kompleks bölgesel ağrı sendromu, bir kişinin kalıcı ve şiddetli  ağrı yaşadığı, nedeni anlaşılmamış bir durum. Vakaların çoğu bir yaralanma tarafından tetiklense de, ortaya çıkan ağrı normalden çok daha şiddetli ve uzun süreli olur. Etkilenen vücut kısmının cildi o kadar hassas hale gelebilir ki hafif bir dokunuş, çarpma ve hatta sıcaklıktaki bir değişiklik yoğun ağrıya neden olabilir.

9. Kalp krizi

9. Kalp krizi

Kalp krizi, kalbe kan akışının genellikle bir kan pıhtısı tarafından aniden engellendiği ciddi bir tıbbi acil durum. Kalbe kan eksikliği kalp kasına ciddi şekilde zarar verebilir ve hayatı tehdit edici olabilir. Belirtiler göğüs ağrısı, nefes darlığı, zayıf hissetme ve endişeli hissetmeyi içerir.

10. Artrit

10. Artrit

Artrit, eklemde ağrı ve iltihaplanmaya neden olan yaygın bir durum. Osteoartrit ve romatoid artrit en sık görülen iki artrit türü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gut hastalığı

11. Gut hastalığı

Gut ani şiddetli eklem ağrısına neden olur. Semptomlar diğer koşullara benzer olduğu için teşhis koymak zor olabilir. Gut atakları genellikle ibuprofen gibi anti-inflamatuar ilaçla tedavi edilir.

12. Orak hücreli anemi

12. Orak hücreli anemi

Orak hücre hastalığı, kırmızı kan hücrelerini etkileyen bir grup kalıtsal sağlık durumunun adı. En ciddi tipe orak hücreli anemi denir. Tedavi semptomların çoğunu yönetmeye yardımcı olsa da, ciddi ve ömür boyu süren durumdur.

13. Migren

13. Migren

Migren genellikle başın bir tarafının zonklamasına neden olan orta veya şiddetli  baş ağrısına denir. Birçok insanda hasta hissetmek, ışığa veya sese karşı artan hassasiyet gibi semptomlar da meydana gelir.

14. Siyatik

14. Siyatik

Siyatik, kalçalarınızdan, ayaklarınıza kadar uzanan siyatik sinirin tahriş olması. Hareket ederken, hapşırırken veya öksürürken belirtiler daha kötü olabilir.

15. Böbrek taşı

15. Böbrek taşı

Böbrek taşları genellikle böbreklerde veya böbrekleri mesanenize bağlayan tüp, olan üreterde bulunur. Son derece ağrılı olabilirler ve böbrek enfeksiyonlarına veya tedavi edilmezse böbreğin düzgün çalışmamasına neden olabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Trigeminal nevralji

16. Trigeminal nevralji

Trigeminal nevralji ani, şiddetli bir yüz ağrısı şeklinde gerçekleşir. Genellikle keskin bir ağrı olur. Çenede, dişlerde veya diş etlerinde elektrik çarpması gibi tanımlanır.

17. Akut pankreatit

17. Akut pankreatit

Akut pankreatit, pankreasın kısa sürede iltihaplanmasıyla oluşur. Pankreas, midenin arkasında bulunan ve sindirime yardımcı olan küçük bir organ.

18. Mide ülseri

18. Mide ülseri

Mide ülseri, mide astarında gelişen açık yaralardan kaynaklanır. Ülser, midenin yakınında, bağırsağın bir bölümünde de ortaya çıkabilir. Bunlar duodenum ülseri olarak bilinir.

19. Fibromiyalji

19. Fibromiyalji

Fibromiyalji sendromu olarak da adlandırılan fibromiyalji, vücudun her yerinde ağrıya neden olan uzun süreli bir durum. Yaygın ağrının yanı sıra, insanlar ağrıya karşı artan duyarlılığa sahip olabilir. Aşırı yorgunluk, kas sertliği, uyku güçlüğü, zihinsel süreçlerle ilgili sorunlar, baş ağrıları ve irritabl bağırsak sendromu gözlemlenebilir.

20. Ameliyat sonrası ağrı

20. Ameliyat sonrası ağrı

Ameliyattan sonra biraz ağrı olması yaygın bir durum, ancak ağrının yoğunluğu operasyonun türüne göre farklılık gösterir. Ancak ameliyattan sonra çok fazla ağrının iyi bir şey olmadığı ve hastanın bu ağrıya katlanmak zorunda olmadığı belirtilmeli.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın