Görüş Bildir
Haberler
İngiltere’de AB Referandumu 23 Haziran'da

İngiltere’de AB Referandumu 23 Haziran'da

Deniz Gök
19.02.2016 - 23:55 Son Güncelleme: 20.02.2016 - 09:54

AB Konseyi Başkanı Tusk, İngiltere'nin AB'de kalmak için istediği reformlarla ilgili anlaşmanın sağlandığını duyurdu. İngiltere Başbakanı David Cameron ise anlaşmayla birlikte ülkesinin AB içinde “özel bir statüye” kavuştuğunu belirtti. AB üyeliği referandumunun 23 Haziran'da düzenleneceğini açıklayan Cameron referandumda 'canla başla AB'de kalınması için kampanya yürüteceğini' de belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tusk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Anlaşma sağlandı. İngiltere'nin AB'de tutacak uzlaşıya tüm üyeler destek verdi' ifadesini kullandı.

Anlaşmanın kilit maddeleri neler?

Anlaşmanın en önemli maddelerinden biri AB'den gelen göçmenlere verilen sosyal yardımlarla ilgili 'emniyet freni' sistemi. Bu sisteme göre AB üyesi ülkelerinden İngiltere'ye gelen göçmenler sosyal yardımlardan 4 yıl ardından yararlanmaya başlayacak. Bu uygulama yedi yıl boyunca geçerli olacak.

AB ülkelerinden gelen göçmenlerin İngiltere dışındaki çocukları için verilen çocuk yardımı söz konusu ülkelerin yaşam maliyeti üzerinden hesaplanacak. Bu uygulama, ülkeye yeni gelenler için hemen devreye sokulacak. Şu anda yardımdan faydalanmakta olanlar içinse uygulama 2020’den itibaren geçerli olacak.

Birliğin yetkilerini artıracak düzenlemeler İngiltere'yi kapsamayacak. Bu, İngiltere'nin hiçbir zaman 'siyasi entegrasyona zorlanamayacağı' anlamına geliyor.

İngiltere'nin bir 'acil koruma sistemini' devreye sokma hakkı olacak. Bu sistem, Londra'nın korunmasını, İngiliz şirketlerinin Avrupa içine taşınmaya zorlanmasının durdurulmasını ve İngiliz işletmelerinin Euro bölgesi dışında olduğu için 'ayrımcılığa' uğramamasını sağlamayı amaçlıyor.

David Cameron: İngiltere AB içinde özel statü kazandı

David Cameron: İngiltere AB içinde özel statü kazandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere Başbakanı David Cameron anlaşmanın İngiltere'ye 'özel bir statü' verdiğini söyledi. Cameron, bunun, İngiltere'nin birlik içinde kalmasını önermesi için yeterli olduğunu belirtti.

Referandum 23 Haziran'da

AB üyeliği referandumunun 23 Haziran'da düzenleneceğini açıklayan Cameron referandumda 'canla başla AB'de kalınması için kampanya yürüteceğini' de belirtti.

AA, BBC Türkçe ve EuroNews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
24
12
6
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pleistocene Epoch

Bazı devletler vardır, AB'ye girmek için sıra bekler. Bazı devletler vardır, AB'de tutmanız için reform gerekir.

Siegmund

El alemin derdine bak bi de bizim dertlerimize bak aq

uçi mamadi

Ne güzel ya, ülkemizden hayli hayli kötü toprakalra sahip ülkeler kendilerini ne güzel pazarlıyor. Bir de bize bakın.. Rus gemiler bile tarihi boğazımızdan b... Devamını Gör