Görüş Bildir
Haberler
İmkansız Değil! Rektal Problemlerden Ameliyatsız Kurtulmanın 11 Yolu

İmkansız Değil! Rektal Problemlerden Ameliyatsız Kurtulmanın 11 Yolu

Lousia
05.05.2018 - 14:03 Son Güncelleme: 05.05.2018 - 16:38

Ne yazık ki, rektal problemler hayatın herhangi bir döneminde herkesi etkileyebilir. Yani ister öğrenci olun, isterseniz çalışan ya da bir sporcu bu problemle yüz yüze gelebilirsiniz. Ancak bu rahatsızlığın belirtilerini azaltacak ya da tamamen sonlandıracak çeşitli yöntemler var. İşte, rektal problemlerden ameliyat olmadan kurtulmanın 11 yolu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yatak istirahatı yapın.

1. Yatak istirahatı yapın.

Bu yatış pozisyonu en mümkün ve sağlıklı olandır. Ayrıca gece boyunca iltihaplanma sürecinin ortadan kalkması için tıbbi fitiller de önerilir. Karnınızın durgunlaşması için sağ ya da sol yöne uzanarak uyumalısınız. Sırt üstü uyumanız ise bölgedeki baskıyı artıracağından tavsiye edilmemektedir.

2. Aloe vera kullanın.

2. Aloe vera kullanın.

Aloe vera, bu problemin gelişmeye başladığı dönemlerde mükemmel bir yardımcıdır. Ve birçok hastalığın iyileşmesi konusunda da oldukça etkilidir. Bitkinin en önemli avantajlarından biri de diğerlerine göre alerjiye daha az neden olmasıdır. Bu da iltihap etkisinin giderilmesinde ve tedavi sürecinin hızlanmasında oldukça önemlidir. 

Aleo verayı losyon, fitiller veya kaynatarak uygulayabilirsiniz. Bu yöntemler ağrıyı azatma ve şişkinliği giderme konusunda etkili bir yoldur. 30 dakika süreyle bölgeye kompres yapabilirsiniz.

Uygulama yöntemi

  • Özel bir gazlı bez ya da bandaj kullanın.

  • Birkaç kez bezi katlayın ve aloe vera suyuyla ıslatın.

  • Etkilenen bölgeye dikkatli bir şekilde uygulayın.

3. Sarımsağın gücünü keşfedin.

3. Sarımsağın gücünü keşfedin.

İltihap karşıtı özelliğinden dolayı sarımsak, hemoroidleri tedavi etmek için kullanılır. Damardaki enfeksiyonları yok eder ve herhangi bir zararı da yoktur.

Sarımsak ezmesi tarifi

  • Bir çay kaşığı bal, 20 gr ince kıyılmış sarımsak ve 50 ml süt karıştırın.

  • Karışımı sürekli karıştırırken kaynatın. Ardından yaklaşık 3 saat dinlenmeye bırakın.

  • Yatmadan önce bölgeye hafifçe sürün.

  • Merhem iyileşene kadar kullanılabilir.

4. Pamuklu iç çamaşırları tercih edin.

4. Pamuklu iç çamaşırları tercih edin.

Pamuklu iç çamaşırları cildinizi rahatlatır ve hava almasını sağlar. Bunun yanında, iç çamaşırınızı her gün değiştirmeniz de önemlidir. Giysi tercihleriniz de, sıkı olmayan rahat kıyafetlerden yana olmalıdır.

5. Daha fazla lif yiyin.

5. Daha fazla lif yiyin.

Bağırsaklarınızın düzgün çalışması oldukça önemli. Bu yüzden lif bakımından zengin yiyecekler tüketmelisiniz. Kepekli ekmek, meyve, kuru erik, yulaf ezmesi, karabuğday ve arpa en çok lif içeren yiyecekler. Ayrıca lifli yiyecekler, toksinleri uzaklaştırmaya yardımcı olur, kandaki kolesterol seviyesini normalleştirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yemeklerinize at kestanesi ekleyin.

6. Yemeklerinize at kestanesi ekleyin.

At kestanesi kullanımı iltihapla baş etmeye yardımcı olur ve şikayetlerinizi azaltır.Bitkinin özellikleri rektumda bulunan damarların duvarlarının güçlendirilmesine yardımcı olur. Bitkinin tüm kısımları çok sayıda kalsiyum, demir, krom, iyot ve gümüş içerir. Yemeklerinize ekleyebilir veya cildinize uygulayabilirsiniz.

Alerjisi olan insanlar, hamile ya da emziren kadınlar at kestanesini kullanmamalıdır. Aynı şekilde ham at kestanesini de tüketmemelisiniz.

At kestanesi çiçeklerinden meyve suyu tarifi :

  • 200 ml suyun içine 1 çay kaşığı ekleyin.

  • 1 bardak at kestanesi suyunu, yemeklerden önce günde 3 kez alın. Bu ilacı alarak sıkıntılarınızdan kurtulacak, aynı zamanda sindirim sistemini normalleştireceksiniz.

At kestanesi çiçeklerinden merhem tarifi :

  • Kurutulmuş at kestanesi çiçeklerini ezin ve yağ ile karıştırın.

  • Yağ olarak zeytinyağını seçmeniz daha iyi olacaktır. Hazırladığınız karışımı 1 hafta boyunca muhafaza edin.

  • Dış hemoroidleri günde 3-5 kez yağlamak için merhem kullanın. 2-3 gün tedavi sonrası merhemin kestane çiçeklerinden iyileştirici etkisini hissedeceksiniz. Basurun şişlikleri ve ağrısı ortadan kısa sürede kalkacaktır.

7. Yüzün, yürüyün ve koşun.

7. Yüzün, yürüyün ve koşun.

Hareketsiz yaşam tarzı, hemoroidlerin gelişiminde kanıtlanmış bir faktördür. Hemoroidli birçok hasta yanlışlıkla bu hastalığın spor yapamayacağını düşünür. Bu yaygın bir yanlış düşüncedir.

8. Tuvalette vakit geçirmekten ve bir şeyler okumaktan kaçının.

8. Tuvalette vakit geçirmekten ve bir şeyler okumaktan kaçının.

Her ne kadar zararsız gibi görünse de, uzun süre tuvalette oturmak, zaten var olan basurun ortaya çıkmasına ya da kötüleşmesine yol açabilir.

9. Soğuk kompresler yapın.

9. Soğuk kompresler yapın.

Soğuk, basur ağrılarını tedavi etmek için mükemmel bir yoldur. Soğuk havalar damarları daha da dar hale getirir, bu da kan akışının daha az yoğunlaşmasına ve kanamanın yok olmasına yardımcı olur.

Kompres yapmak için, katlanmış bir bandaj kullanın ve birkaç dakika boyunca bekletin. Bölgeyi soğutmak ve acıyı hafifletmek konusunda size yardımcı olacaktır.

10. Daha fazla su için.

10. Daha fazla su için.

Gün boyunca yeteri kadar su içilmemesi, basura yol açabilecek kan durgunluğunun nedenlerinden biridir. Su eksikliği, kanın kalınlaşmasına neden olur ve bu da rektumun kılcal damar sistemi yoluyla kanın hareketinin bozulmasına yol açar. Bu da basuru ortaya çıkarır ve ilerletir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ilık suyla tuz banyosu yapın.

11. Ilık suyla tuz banyosu yapın.

Tuz, ağrıların giderilmesinde etkilidir ve iltihaptan kurtulmaya yardımcı olur. Basuru tedavi etmenin en etkili yollarından biri tuz banyosu yapmaktır.

  • 2-3 litre kaynamış suya 500 gr tuzu ekleyin.

  • Suyun, cildinizi yakmaması için soğuduğundan emin olun.

  • Tuz çözeltisi, oturması rahat olan geniş bir havzaya dökülmelidir. Su iyice soğuyana kadar oturabilirsiniz.

Yatmadan önce bunu yapmanız en iyisidir. 3 - 5 gün arasında tekrarlayabilirsiniz.Böyle bir tuz banyosu, ağrının ortadan kaldırılmasında etkilidir.

Makalede sözü edilen tavsiyeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Kendinize ait bir öneriniz var mı? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
10
9
9
5
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın