Görüş Bildir
Haberler
IMDB Puanlarına Göre Sıralanmış, Sinema Tarihinin En İyi 30 Animasyonu

etiket IMDB Puanlarına Göre Sıralanmış, Sinema Tarihinin En İyi 30 Animasyonu

be quiet
08.10.2014 - 19:48 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 13:25

IMDB'de Sıralamaya Girmiş En İyi 30 Animasyon

Aranızda bilmem kaç yaşına gelmiş ama hala içindeki çocuğu kaybetmemiş, oyun oynamayı, çizgi film izlemeyi seven, arkadaşlarını ikna edemediği için tek başına sinemaya animasyon izlemeye gidenler olduğunu biliyorum :)

Ve işte sizin için IMDB'de en çok oylanmış 30 Animasyon;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sen to Chihiro no kamikakushi (8.6)

1. Sen to Chihiro no kamikakushi (8.6)

Ruhların Kaçışı, orijinal adı Sen to Chihiro no Kamikakushi (Japonca: 千と千尋の神隠し) olan, Hayao Miyazaki tarafından yazılıp yönetilen 2003 yılında 'Uzun Metrajlı En İyi Animasyon Filmi' Oscarı kazanan Studio Ghibli yapımı Japon animasyon(anime) filmidir. Birçok ödül kazanan film aynı zamanda Oscar kazanan ilk animedir.

2. The Lion King (8.5)

2. The Lion King (8.5)

Simba, kral Mufasa'nın oğlu ve krallığının varisidir. Mufasa, kardeşi Scar'ın kurduğu hain tuzak sonucu ölür, ama Scar bunun Simba'nın suçu olduğunu söyler. Vicdan azabı duyan Simba da hükmetmesi gereken Pride Land'den ayrılır ve uzak yollara düşer. Ormanda arkadaş olduğu Timon ve Pumbaa sayesinde hakuna matata felsefesini öğrenir ve dertsiz, tasasız bir yaşam tarzı olan bu felsefeyi benimser. Ancak eski arkadaşı Nala ile karşılaşması sonucu sorumluluklarını hatırlar ve yaşam zincirindeki yerini almak için hemen bir karar vermesi gerektiğini anlar.

3. Hotaru no haka (8.5)

3. Hotaru no haka (8.5)

Ateşböceklerinin Mezarı II. Dünya Savaşı'nın sonuna yakın bir dönemde Japonya'da geçer. Filmde, bombalanan Kobe şehrinde hayatta kalmış 14 yaşındaki Seita (清太) ve onun dört yaşındaki kızkardeşi Setsuko'nun (節子) umutsuz çabaları anlatılır.

4. Wall-e (8.5)

4. Wall-e (8.5)

Harap edilmiş, kirli ve kuru bir dünyada hikâye başlar. Yüz yıllar önce bütün insanlar, çevrenin kesintisiz kötü kullanımı yüzünden yaşanamaz hale gelen dünyayı BnL isimli bir mega şirketin inşa ettiği uzay gemileri ile terk etmiştir. Vol-İ dünyayı temizlemek için üretilmiş bir robottur. İnsanlar bir gün dünyayı terk etmek zorunda kalırlar ancak giderken tüm robotları kapatmışlardır, Vol-İ dışında. Gezegende bir başına kalan Vol-İ yüzyıllar boyunca gezinir durur. Ancak bir gün gezegene Eve adında bir arama robotu gönderilir. Vol-İ Eve'e âşık olur; 700 yıl öncesinden kalma plazma televizyonunda 1969 yapımı Cici Kız (Hello, Dolly!) filmini izlerken yaşadığı hislerinin aynısını duyar. Vol-İ ile Eve galaksiler arası bir macera yaşarlar.

5. Mononoke Hime (8.4)

5. Mononoke Hime (8.4)

Film, ormanı koruyan doğaüstü yaratıklarla, doğanın kaynaklarını hızla ve acımasızca tüketen insanlar arasındaki mücadeleyi anlatır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Toy Story 3 (8.4)

6. Toy Story 3  (8.4)

Woody ve Buzz, sahipleri Andy''nin günün birinde büyüyeceğini kabullenmiş durumdadır. Peki, o gün gelip çattığında ne yapacaklardır? Serinin üçüncü bölümünde Andy, üniversiteye gitmeye hazırlanmaktadır, sadık oyuncakları ise belirsiz gelecekleri yüzünden endişe içinde kalır.

7. Vuk (8.3)

7. Vuk (8.3)

Küçük tilki Vic'in hikayesini anlatır. Ailesiyle uzun bir yolculuktan döndüğünde amcası Karak ve ailesinin avcılar tarafından öldürüldüğünü öğrenir...

8. Macskafogó (8.3)

8. Macskafogó (8.3)

9. Toy Story (8.3)

9. Toy Story (8.3)

Buzz Lightyear adlı yeni çıkan oyuncak, Andy'e hediye edilir. Oyuncağı çok seven Andy, eski gözdesi Şerif Woody'e olan ilgisini yitirir. Bir gün Buzz yanlışlıkla pencereden aşağı uçunca, herkes Woody'nin onu öldürdüğüne inanır. Woody, kendisini kurtarabilmek için Buzz'ın arkasından giderek onu geri getirmeye karar verir. Fakat ikiliyi dış dünyada büyük tehlikelerle dolu maceralar beklemektedir.

10. Up (8.3)

10. Up (8.3)

Genç Carl Fredricksen utangaç, sessiz bir çocuktur. Ünlü kaşif Charles F. Muntz'a hayrandır. Muntz'un, Güney Amerika'daki Cennet Şelaleleri'nde bulduğunu iddia ettiği devasa kuşun sahte iskeletini üretmekle suçlandığını öğrenince üzülür. Muntz oraya gidip onun canlısını yakalamadan dönmemeye yemin etmiştir. Bir gün Carl, Ellie (Elizabeth Docter) adında enerjik ve biraz da erkeksi hareketleri olan bir kızla arkadaş olur. O da Carl gibi bir Muntz hayranıdır. 'Klüp evini' (çevredeki terkedilmiş bir ev) Cennet Şelalesi manzaralı bir uçuruma taşıma isteğini Carl'a sır verir ve ona kendine yardımcı olması konusunda söz verdirtir. Carl ve Ellie sonunda evlenir ve onarılmış evde birlikte yaşlanırlar. Bu sürede Carl sırayla oyuncak balon satıcısı ve 'zookeeper' olarak çalışır. Çocuk sahibi olamayan ikili defalarca Cennet Şelalesi'ne seyahat için para biriktirir; fakat sonunda daha acil ihtiyaçları için harcarlar. En sonunda Carl yaşlılığında yola çıkmaya karar verir; fakat Ellie aniden hastalanıp ölür ve onu yalnız bırakır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Flåklypa Grand Prix (8.3)

11. Flåklypa Grand Prix (8.3)

Reodor Felgen araba fikrini çalan arkadaşını yenmek için bir yarışa katılır...

12. Tonari no Totoro (8.2)

12. Tonari no Totoro (8.2)

Komşum Totoro, orijinal adı Tonari no Totoro (Japonca: となりのトトロ) olan, Hayao Miyazaki tarafından yazılıp yönetilmiş, 1988Studio Ghibli yapımı bir Japon animasyon (anime) filmdir. İki kız kardeş ve orman ruhları arasındaki ilişkiyi anlatır. Filmin doğaüstü kahramanı Totoro daha sonra Studio Ghibli'nin maskotu olur

13. Hauru no Ugoku Shiro (8.2)

13. Hauru no Ugoku Shiro (8.2)

Fakir bir genç kız olan Sophie, haksız yere Kötülükler Cadısı'nın hışmına uğrar. Bunun neticesinde Kötülükler Cadısı tarafından ihtiyar bir kadına dönüştürülür. Bu durumdan kurtulmak isteyen Sophie büyüyü çözecek birisini aramak üzere yola düşer. Bu arada yolda karşılaştığı bir korkuluk da ona eşlik eder. Bir süre sonra garip bir makine görünümünde olan bir yapıdan içeri girer. Burası Howl adlı genç ve yakışıklı bir büyücüye aittir. Burada temizlikçi olarak çalışmaya başlar. Burada Calcifer adlı ateş cini -ki, makineyi yürüten odur ve ayrıca Howl ile aralarında önemli bir sırrı taşımaktadır- ve bir çocukla arkadaşlık kurar. Bu sırada komşu ülkeyle büyük ve acımasız bir savaş yaşanmakta ve Howl bu savaştaki yıkımı önlemeye çalışmaktadır.

14. How to Train Your Dragon (8.2)

14. How to Train Your Dragon (8.2)

Hikaye, Hiccup adlı genç bir Viking'in efsanevi Viking dünyasında kabilesinin ejderha avcısı olma geleneğine uyma çabasının yer aldığı bir hikaye anlatılmaktadır.

15. Shin seiki Evangelion Gekijô-ban: Air/Magokoro wo, kimi ni (8.2)

15. Shin seiki Evangelion Gekijô-ban: Air/Magokoro wo, kimi ni (8.2)
İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mary and Max (8.2)

16. Mary and Max (8.2)

Mary and Max, Adam Elliot'ın yazdığı ve yönettiği stopmotion filmdir.

17. How to Train Your Dragon 2 (8.2)

17. How to Train Your Dragon 2 (8.2)

18. Kaze no tani no Naushika (8.2)

18. Kaze no tani no Naushika (8.2)

19. Finding Nemo (8.2)

19. Finding Nemo (8.2)

Bir palyaço balığı olan Marlin, belki de karısının zamansız ölümü nedeniyle küçük oğlu Nemo için fazla kaygılanmaktadır. Ancak Nemo'nun da kendi başına hareket etmesi gerektiği zamanlar gelir çatar. Deniz altı dünyasının okuluna gidip, eğitim görmek zorundadır. Nemo bu okula giderken Marlin'in korktuğu başına gelir ve oğlu arkadaşları ile oynadıkları tehlikeli bir oyun sırasında gözünün önünde kaybolur.

20. Suzumiya Haruhi no shôshitsu (8.2)

20. Suzumiya Haruhi no shôshitsu (8.2)
İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Ookami Kodomo no Ame to Yuki (8.1)

21. Ookami Kodomo no Ame to Yuki (8.1)

On dokuz yaşındaki Hana üniversitede sessiz sakin kendi halinde bir gence aşık olur. Ve bir fırsat eşiğinde tanışırlar. Muhabbetleri ve aşkları ilerlerken bir gün evlenme kararı alırlar ve ardından Hana büyük bir gerçeği öğrenir. Eşi 'Ookami' bir kurt adamdır ve türünün sonudur.

22. Evangerion shin gekijôban: Ha (8.1)

22. Evangerion shin gekijôban: Ha (8.1)

23. Tenkû no shiro Rapyuta (8.1)

23. Tenkû no shiro Rapyuta (8.1)

Sheeta adındaki genç bir kız gizemli mavi bir taşın sahibidir. Kız hükümet için çalışan gizli ajanlar tarafından kaçırılmış ve uçan bir gemide henüz bilinmeyen bir yere götürülmektedir. Aniden bir tehlike belirir, ve gemiye yaşlı hava korsanı Dola ve emrindeki uçan korsanlar çetesi saldırır. Onlar da Sheeta'nın sahip olduğu taşı istiyorlardır. Sheeta'nın odasına girerler, Sheeta onlardan kaçarak gemiden aşağıya düşer. Ancak düşerken taşın yardımıyla yere çakılmadan havada süzülerek yere inebilmiştir. Uyandığında Pazu adında genç bir çocuğun kolları arasında bulur kendini. Pazu ona yardım etmeye çalışır. Sheeta Pazu'nun evinde Laputa'nın efsanevi krallığının resmini görür. Resmi Pazu'nun babası çekmiştir, Pazu'nun babası geri döndüğünde gökyüzünde asılı duran bir adadan bahsetmiştir, kimse onun keşfine inanmaz. Korsanlar Pazu'nun evini bulurlar, onlar da askeri bir uçak alarak Laputa'yı aramaya koyulurlar.

24. Hadashi no Gen (8.1)

24. Hadashi no Gen (8.1)

25. Akira (8.1)

25. Akira (8.1)

Manga filmden daha geniş bir zaman çerçevesinde yer alır ve karakter dizisi ile ikincil olaylar daha fazladır. Çalışmanın içerdiği engin öğeler arasında Otomo, sosyal yalıtımı, yozlaşmayı ve gücü yorumlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Monsters, Inc. (8.1)

26. Monsters, Inc.  (8.1)

CGI teknolojisi ile ve Disney ortaklığıyla gerçekleştirilen dördüncü Pixar filmi Monsters Inc., Canavarlar Dünyası adlı kendilerine has bir diyarda yaşayan ve enerji toplamak için arada bir insanların bulunduğu ortamlara gelmek zorunda kalan canavarların öyküsünü anlatıyor.

27. Beauty and the Beast (8.1)

27. Beauty and the Beast (8.1)

Filmin açılışında,prensin canavara dönüşme hikâyesi, çeşitli vitrayların işlendiği sahneler eşliğinde anlatılır. Buna göre, kendini yaşlı bir dilenci kadın olarak gizlemiş bir peri, prense soğuk bir kış gecesinde sığınacak yer karşılığı tek bir gül teklif eder. Peri kovulunca, Prens'i çirkin bir canavara; Prens'in hizmetkarlarını da mobilya ve diğer ev eşyalarına dönüştürür. Canavar'a dış dünya ile bağlantı kurması için sihirli bir ayna ve teklif ettiği gülü bırakır. Gülün, Prens 21 yaşına gelene kadar tazeliğini koruyacağını, son yaprağı dökülene kadar eğer bir kıza aşık olup, kızın da aşkını kazanabilirse, büyünün bozulacağını söyler. Aksi takdirde Prens sonsuza dek çirkin bir canavar olarak kalacaktır.

28. The Nightmare Before Christmas (8.1)

28. The Nightmare Before Christmas (8.1)

he Nightmare Before Christmas-Noel Gecesi Kabusu”nun ilginç karakterleri ve de ilgi çekici bir konusu var. Cadılar Bayramı kentinde, her yıl Cadılar Bayramı “korkunç” bir şekilde kutlanmaktadır. Öyle ki, garip yaratıklara ev sahipliği yapan bu şehir, korkunç bir Cadılar Bayramı için her sene, birçok plan yapıp tüm olanaklarını bu kutlamalar için seferber etmektedir. Bu şehrin korkutma üstadı ise Jack Skellington’dır. Jack, her sene kutlamaların bir numarası olsa da, artık yaşamında! bir değişiklik aramaktadır. Tam da bu sırada, Noel hazırlığı yapılan bir yere düşer. Korkutmanın olmadığı, sevginin hakim olduğu bu yerden oldukça etkilenen Jack, kendi şehrinde bir Noel kutlaması için düğmeye basar. Ama, korkutma dışındaki faaliyetlerde pek bulunmamış olan şehir halkına Jack’in Noel’i doğru bir şekilde anlatması gerekecektir…

29. One Piece Film Z (8.0)

29. One Piece Film Z (8.0)

Dyna Kayaları, eski Amiral olan Z tarafından aniden çalınır.  Bu kayalar Tarihi Silah'a eşdeğer güçtedir. Mugiwara Tayfası, çalınan kayaların kullanılmasını engellemek ve Z'yi durdurmak için yola koyulur. Aynı anda, Yeni Dünya'nın yok oluşuyla ilgili söylentilere kulak asmayan Donanma'da Z'nin peşine düşer.

30. Persepolis (8.0)

30. Persepolis (8.0)

Tahran'da ailesiyle birlikte yaşayan Merjane, işlek zekası ve korku tanımayan yüreği ile punk müzik, ABBA ve Iron Maiden'i keşfeden küçük bir kızdır. Bir muhalif olan amcasının trajik intiharına tanıklık eder. İran-Irak Savaşı yüzünden Tahran’ın çevresine bombalar düşerken, bu savaş onun günlük hayatının içine işler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
448
374
214
178
132
131
120
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın