Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu'dan Taksicilere Yanıt: 'Ne Yazık ki Dertleri Başka; Herkes Yetkisini Bilecek'

etiket İmamoğlu'dan Taksicilere Yanıt: 'Ne Yazık ki Dertleri Başka; Herkes Yetkisini Bilecek'

Batuhan
21.10.2020 - 16:08

İBB Başkanı İmamoğlu, 6 bin yeni taksi projesiyle ilgili 'Onay vermemiz mümkün değil' diyen Taksiciler Esnaf Odası’na yanıt verdi. Açıklamanın odanın yetkisini aştığını dile getiren İmamoğlu, 'Daha önceden kiralamayın satın dediler, aslında dertleri başka' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'a 6 bin yeni taksi projesine yönelik tartışmalar sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) projesiyle ilgili 'Onay vermemiz mümkün değildir' diyen Taksiciler Esnaf Odası’na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan yanıt geldi.

Söz konusu açıklamayı 'Yetkilerini aşan bir açıklama' diye nitelendiren İmamoğlu, 'Bizim derdimiz, İstanbul’u çağdaş bir taksi modeli ile buluşturmak' dedi. 'N Kolay 42.İstanbul Maratonu' için düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, şunları söyledi:

'Şu anda dünyada, belki de kötü demeyim ama ne yazık ki insanlarını mutsuz eden taksi işletmeciliğini İstanbul yaşıyor. Bunu çağdaş bir seviyeye ulaştırmak için adımlar atıyoruz, sistemlerimizi anlatıyoruz; birincisi bu.

"Dert, ne yazık ki ilave olacak 6 bin taksi değil"

"Dert, ne yazık ki ilave olacak 6 bin taksi değil"

İkincisi; taksiciler zaten benimle buluştuklarında, hatırlarsınız, ‘Kiralamayın; ama satın’ dediler. Aslında dert başka. Dert, ne yazık ki ilave olacak 6 bin taksi değil. Biz, o derdi anlamayız. Üçüncüsü; bir kere taksicilerin yetkisinde değil; ‘Kabul etmeyiz’ diye bir şey yok.

"Umarım İstanbulluların aklıyla hareket eden bir UKOME toplantısı olur"

"Umarım İstanbulluların aklıyla hareket eden bir UKOME toplantısı olur"

16 milyonun yetkisiyle UKOME hareket etmelidir. Taksiciler kime, nereye mesaj verdiler, bilemiyorum. Ama umarım Aralık’ta, İstanbulluların lehine, İstanbulluların aklıyla hareket eden bir UKOME toplantısı olur. Ben de sıkı takip edeceğim. Gerekirse orada da olmayı düşünüyorum' dedi.

"Herkes yetkisini bilecek"

"Herkes yetkisini bilecek"

İmamoğlu, “Oda Başkanı Eyüp Aksu ile görüşmeniz oldu mu' sorusuna, “Odadan temsilciler, bizden randevu istedi; verdik. Yani Eyüp Bey gelseydi, o da olurdu. Neden gelmedi, bilmiyorum. Ben, bizzat Eyüp Bey’i davet etmedim. Bir sebebi olabilir, sağlık sorunu olabilir. İstanbul’da hangi sivil toplumda, odada görev yapıyorsa, herkesin başımızın üstünde yeri var. Herkesle, her zaman görüşürüz. Ama herkes yetkisini bilecek' şeklinde cevap verdi.

Ayrıca bakınız👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
365
143
21
12
8
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

taksiciler için çözüm yolunu sunuyorum : otobüsler kalkacak , dolmuşlar kalkacak ve en önemlisi şahsi araçlar kalkacak. arabaya veya otobüse binmek isteyen h... Devamını Gör

o yorum yapılacak

Payın bölünmesinden korkmuyorlar aslında eğer ibb taksi olursa herkes onu kullancak hükümet yanlıları dahil,işlerini kaybedecekler korkuları ondan.İnşallah İ... Devamını Gör

Tuğçe Serter

ay hadi inşallah! Hamidiye ve İstanbul Halk Ekmek abonesi oldum. Mafya hükümet el koyana kadar nerede bulsam İstpark'a park ediyordum :( artık ibb taksi faal... Devamını Gör

ufukdiyoki

Tüm ülkeye yayılmalı. Hatta her yerleşim yerinde yılda %10 gibi bir oranda yeni taksi plakası başvurusu kabul edilmeli. Trilyonluk plaka sahipleri iyice mafy... Devamını Gör