Görüş Bildir
Haberler
İlkokulda Kendisini Taciz Eden Öğretmenine 10 Yıl Sonra Dava Açtı ve 87 Yıl Hapse Mahkûm Ettirdi

etiket İlkokulda Kendisini Taciz Eden Öğretmenine 10 Yıl Sonra Dava Açtı ve 87 Yıl Hapse Mahkûm Ettirdi

FreiGeist
02.11.2017 - 10:17 Son Güncelleme: 02.11.2017 - 17:42

Dilara Alkan Türkay, bundan 10 yıl önce öğretmeninin cinsel istismarına maruz kaldı. İlkokul 4’teki çocuk, bir buçuk yıl boyunca sistematik bir şekilde tacize uğradı. Tek başına değildi, istismara uğrayan başka çocuklar da vardı. Durumu anlattığında 'Sen yanlış anlamışsındır” yanıtını aldı. Ailesi için öğretmenin emekli edilmesi yeterli oldu. Yaşadıkları hiç zihninden silinmedi. Pes etmedi, yılmadı ve yıllar sonra ikna ettiği 6 arkadaşıyla birlikte sınıf öğretmenine dava açtı. Oysa daha fazla kurban vardı ancak onlar toplum ve aile baskısından ötürü sessiz kalmayı tercih etti. Genç kadın, tacizci öğretmenini toplam 87 yıl 6 ay hapse mahkûm ettirdi. Böylelikle 10 yıl önce işlenmiş bir cinsel suç ceza aldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

22 yaşındaki ODTÜ psikoloji bölümü son sınıf öğrencisi Türkay, çocuk istismarı üzerine okudukça, yaşadıklarının ne kadar ağır şeyler olduğunu fark etti.

22 yaşındaki ODTÜ psikoloji bölümü son sınıf öğrencisi Türkay, çocuk istismarı üzerine okudukça, yaşadıklarının ne kadar ağır şeyler olduğunu fark etti.

Türkay, ilkokul 4’üncü sınıftayken ödev kontrolü bahanesiyle maruz kaldığı cinsel istismarı Hürriyet’ten Ayşe Arman’a anlattı: 

“Bir yanlışlık olduğunu fark ediyordum çünkü daha önceki öğretmenlerimden hiçbiri bu şekilde davranmıyordu. Ama yine de cinsel olgunluğum oturmadığı için, neyin ne olduğunu bilmiyordum. Acaba seviyor mu, yoksa başka bir şey mi var? Ama yaptığı basbayağı şuydu: Eteğimizin altından elini sokuyordu. Okşama tarzı hareketlerde bulunuyordu. Sadece bana da yapmıyordu, sınıftaki diğer kız arkadaşlarıma da yapıyordu. Bunun farkındaydık çünkü konuşmaya başladık aramızda.'

“Öğretmenin seni sevmiştir, sen yanlış anlamışsındır!”

“Öğretmenin seni sevmiştir, sen yanlış anlamışsındır!”

Genç kadın, aldığı eğitimin onda farkındalık yarattığını vurguladı: 

'Çünkü genelde, çocukların yaşadığı bu cinsel istismarlar örtbas edilmeye çalışılıyor. “Öğretmen seni sevmiştir kızım” gibi bir yaklaşımla geçiştirilmeye çalışılıyor. “Sen yanlış anlamışsındır!” deniyor. Bakış açımız bu. Halının altına süpürmek, yok saymak, işi büyütmemek, unutup gitmek. Ama istismara maruz kalan açısından hiç de böyle olmuyor. Unutulmuyor! 10 yıl boyunca her Allah’ın günü o öğretmenin bana yaptıkları aklıma geldi, hiç zihnimden silinmedi...'

İlkokul bitinceye kadar devam eden istismarı, ailesine de anlattığını ifade eden Türkay, “Öğretmenin seni sevmiştir, sen yanlış anlamışsındır” şeklinde tepki veren ailesinin okula gelip müdürle ve müdür yardımcısıyla görüştüğünü, yönetimin de sadece “Tamam biz onu emekli edeceğiz, sizin içiniz rahat olsun” dediğini aktardı.

"Hem şaşkınlık hem sevinç hem de adaletin yerini bulmasının verdiği mutluluk"

"Hem şaşkınlık hem sevinç hem de adaletin yerini bulmasının verdiği mutluluk"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkay mahkumiyet kararı sonrası duygularını ise şöyle ifade etti: 

'Tabii ki çok mutluyum. Ama biraz şaşkınım da aslında. Bu işe giriştim, benim gibi ilkokulda cinsel istismara maruz kalan diğer sınıf arkadaşlarımı da ikna ettim. Ama açıkçası pek umudum yoktu. Çünkü son günlerde gündemi takip ettiğimde, kadınların yaşadığı durumlara baktığımda, “Muhtemelen bu dava da düşecek ve suçlu ceza almayacak!” diyordum. Ama öyle olmadı. Dava çıkışı sevinçten ağladık hepimiz. Hem şaşkınlık hem sevinç hem de adaletin yerini bulmasının verdiği mutluluk...'

Ayrıca bakınız 📌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2587
289
149
86
62
32
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın