Görüş Bildir
Haberler
İlk Randevuda Kendini Her Zamankinden Daha Özgüvenli Hissetmek İçin Deneyebileceğin 10 Yöntem

etiket İlk Randevuda Kendini Her Zamankinden Daha Özgüvenli Hissetmek İçin Deneyebileceğin 10 Yöntem

Lunami
05.07.2022 - 22:11

Randevuya çıktığınızda kıyafetinizden, makyajınızdan da önemli şey belki de olduğunuzdan daha da özgüvenli hissetmektir. Daha özgüvenli hissetmeniz için birkaç yöntem derledik, denemeyi unutmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karşınızdakinin de sizin gibi bir insan olduğunu kendinize hatırlatın!

Bazen karşı tarafın çizdiği profil kendinizden çok daha iyiymiş gibi görünebilir veya öyle de olabilir ancak bu, tarafların kendini aşağı veya üstün görmesini sağlayabilecek bir durum değil ve olmamalıdır da. Bunu kendinize hatırlatarak ilk buluşmanızdaki özgüveninize özgüven katmayı deneyebilirsiniz.

2. Güveninizi olumsuz yönde etkileyebilecek özelliklerinizi çözümlemeye çalışın.

Bazen bireyler konfor alanından çıkarlarken veya yeni bir ortama girecekleri zaman akıllarına kendileri ile alakalı olumsuz yönleri gelebiliyor. Bu durum aslında bir nevi insanın özgüvenini aşağıya çekmesine neden oluyor. Ancak bundan kurtulmak için aklınıza gelen olumsuz yönlerin nedenlerini ve buna nasıl bir çözüm bulunabileceğine dair düşünmek özgüveninizi yukarıya çekmeyi sağlayacak bir yöntem olabiliyor.

3. Özgüveninizi daha da yükseltecek aktivitelerde bulunun!

Bu aktivite örneğin başka bir dilde konuşmak olduğu gibi, şarkı söylemek, oyun oynamak veya dans etmek de olabilir. Burada önemli olan yalnızca yapacağınız aktivitenin özgüveninizi daha da arttırmasını sağlamak olduğundan aklınıza ilk gelen kendinizi rahatlatacak faaliyette bulunabilirsiniz.

4. Tecrübeleri dinleyin!

Çevrenizdeki ilk randevu tecrübelerini dinleyin. Çevrenizde ilk randevu tecrübesi olmayan veyahut bu deneyimi paylaşmak istemeyen kişiler olması durumunda konuyla ilgili podcast kanalları ve bölümlerini izleyerek ilk randevunuzda göstereceğiniz özgüveninizi arttırabilirsiniz.

5. Kafanızda bir ilk randevu simülasyonu tasarlayın!

Simülasyon tasarlamak bazen çok eğlenceli olabiliyor. Bu simülasyon gerçek hayatta gerçekleşen ilk randevu gibi olmayabilir ve bu oldukça normal bir durum. Simülasyonu yapmanın amacı aslında bir yandan randevu sırasında gerçekleşebilecek olumsuz olaylara kişinin kendisini hazırlamak ve çözüm yolları bularak hem kendisini hem de karşı taraftaki birey için buluşmayı kolaylaştırmaya yarayacak bir yol üretmektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İçinde en rahat olduğunuz kıyafetlerden birini giyin.

Nedeni bilinmez ama bu bir gerçek! İnsanlar sahip olduğu bazı kıyafetlerinde diğer kıyafetlerine nazaran çok daha rahat çok daha emin oluyor. Bu yöntemi ilk randevunuzda uygulamak özgüveninizi oldukça olumlu yönde etkileyecek bir girişim olacaktır. Sizler de giymekten en çok zevk aldığınız, ilk randevuda giyilebilir bir kombinle buluşmaya giderek kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz.

7. Kimsenin dört dörtlük olmadığını unutmayın!

Bu hayatta herkesin yapamadığı bir şeyler mutlaka vardır. Bu başka kişilerde olduğu gibi sizin için de geçerli bir durum, hepimiz insanız sonuçta... Bu yöntemden sonra akla büyük ihtimalle ilk olarak bunu unutmamanın özgüveninizi daha da arttırmaya ne gibi faydasının dokunacağı yönünde olabiilir.

8. İyi olduğunuz alanlarda eylemlerde bulunun.

İnsanı en iyi kendisi tanır! Haliyle iyi olduğun alanlarda eylemlerde bulunarak daha özgüvenli hissedebilirsin. Örneğin yazılım, çizim, enstrüman çalma ya da başka bir konuda yetenekliysen bu kabiliyetlerin doğrultusunda birtakım eylemlerde bulunabilir ve özgüvenine özgüven katabilirsin!

9. Bakım rutininize size keyif verecek bir eklenti yapın!

Pek çok birey evden dışarı çıkmadığı zamanlarda dahi düzenli bir bakım rutinine sahiptir. Bu rutine minik bir eklenti yaparak randevuya gereken özveriyi gösterdiğinize dair kendinize bir ipucu bırakabilirsiniz. Kendinize baktığınızda bu ufak dokunuşu hatırlayarak kendinizi daha iyi hissedebilir ve özgüveninizi daha da arttırabilirsiniz.

10. Kendinize başarılması kolay hedefler koyun!

İnsanın kendine küçük hedefler koyması ve onu başarması özgüveni arttırmaya yardımcı olan temel yöntemlerden bir tanesidir. Sizler de bu küçük hedefleri koyarak ve kendinizi ilk randevu öncesinde çok daha fazla özgüvenli hissedebilir ve davranabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
10
9
8
8
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın