Görüş Bildir
Haberler
İlişki Tavsiyeleri: Evli Çiftlerin Karşılaştığı 10 Zorluk ve Bunların Çözüm Yolları

İlişki Tavsiyeleri: Evli Çiftlerin Karşılaştığı 10 Zorluk ve Bunların Çözüm Yolları

coptron
07.12.2017 - 01:15

Reader's Digest sitesinden çevirdiğimiz bu yazı, birçok ilişkide yaşanan ve bazen çözümü imkansızmış gibi gelen konulara basit ve mantıksal çözümler sunuyor. 

Hayatlarını birleştiren insanlarımızın ömür boyu mutlu yaşamaları dileğiyle! 💑

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Para Mevzuları

1. Para Mevzuları

Araştırmalara göre çiftler arasındaki kavgaların en büyük sebebi giderler. Bu zamanda hiç şaşırtıcı olmayan bu sonuç insanların bitmek bilmeyen ihtiyaçlarından kaynaklanıyor. 

Psikologlara göre bu sorunu çözmenin yolu kazandığınız parayı harcamakla ilgili plan yapmak ve önemli giderler için ayrılan parayla kimin ilgileneceğini halletmekten geçiyor. Herkesin kazandığı para miktarı farklı olsa da, bir şekilde mutlu olmayı, kendine ve eşine yetmeyi biliyor insan.

2. Yakınlaşmalar

2. Yakınlaşmalar

Uzun süre birlikte olan insanlar bir süre sonra birbirlerine çok alışıyorlar ve eski heyecan etkisini yitiriyor. Bu aynı çatı altında yaşanan ilişkiler için daha da geçerli. 

Bu olay sonucunda insanlar birbirlerinden soğuyor ve biraz ara vermek istiyorlar. Bunu çözmenin yolu kişilerin birbirleriyle olan yakınlaşmalarını bir süreliğine sınırlamaları ve içlerindeki ateşi arttırmalarından geçiyor.

Özlem duygusu insanları birbirlerine daha çok bağlıyor ve kim bilir belki de ilişkilerinizi alevlendirmenin en etkili yollarından biri budur.

3. Sorunları Çözmek

3. Sorunları Çözmek

Eşinizle yaşadığınız sorunları, üstünden çok fazla zaman geçirmeden konuşarak çözmelisiniz. Sorunları konuşmamanız, sorunlar çok ufak olsa da zamanla eşinizin düşüncelerinde büyüyebilir ve daha büyük sorunlara davetiye çıkarabilir. Sağlıklı bir ilişki için bu sorunlara daha dikkatli yaklaşın.

4. Ayrı Geçirilen Zamanlar

4. Ayrı Geçirilen Zamanlar

İlişkinizde beraber geçirdiğiniz kadar, beraber olmadığınız zamanlar da önemli. Bir önceki maddede belirtildiği gibi sürekli beraber olan insanlar bir süre sonra birbirlerinden sıkılabilirler. Bu yüzden eve geçmeden önce işten arkadaşlarınızla bir şeyler içebilir, sohbet edebilirsiniz. Farklı insanlarla geçirdiğiniz zaman size eşinizi veya sevgilinizi ne kadar özlediğinizi hatırlatır.

5. İletişim Eksikliği

5. İletişim Eksikliği

Birlikte olan insanlar bazen çok basit konularda bile iletişim kurma zorluğu çekerler ve bu zorluk daha sonra daha büyük problemlere gebe olabilir. Gündemdeki olayları beraber tartışmak, değerlendirmek ilişkinin sağlığı açısından önemlidir ve bu sorunu çözmede kesinlikle yardımcı bir etkendir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Görev Paylaşımı Yapmak

6. Görev Paylaşımı Yapmak

İllüstrasyon: Robert Neubecker

Daha çok evli çiftlere yönelik olsa da henüz evlenmemiş insanlarda da bazen sorumsuzluk sıkıntı yaratabiliyor. Bazı çiftler 'Çöpü kim atacak? Ekmeği kim alacak?' gibi konularda anlaşmazlık çekebiliyorlar. Bu konu hakkında psikologlar şöyle diyor: 'Bunun önüne geçebilmek için bir yapılacaklar listesi hazırlanıp ona uyulması sağlanılabilir. Evi kimse temizlemek istemiyorsa bir temizlikçi tutulabilir. Sonuç olarak temizlikçi tutmak boşanmaktan daha hesaplı olacaktır.'

7. Uyku Saatleri

7. Uyku Saatleri

Gün içinde beraber geçirdiğiniz kaliteli zaman kadar yatağa çoğunlukla beraber girmekte ilişkileri ayakta tutan şeylerden biridir. Akşamları maça, bilgisayara veya televizyona dalıp farklı odalarda ya da farklı zamanlarda uyumanız ve bunu sürekli tekrarlamanız aranızdaki ilişkiyi zayıflatabilir. Elinizden geldiği kadar eşinizle aynı anda yatağa girmeye özen gösterin.

8. Duyguları Kontrol Edebilmek

8. Duyguları Kontrol Edebilmek

İletişim kurma kadar, konuşmalar sırasında birbirinize karşı verdiğiniz tepkiler ve ruh haliniz de çok önemlidir. Bir olay karşısında ne hissettiğinizi anlaşılacak şekilde belli etmezseniz doğal olarak karşı taraf bunu anlayamayabilir. Sıkıntı da burada başlar. Aynı zaman da kızdığınız zaman kendinizi kaybetmemeniz de önemi bir etkendir.

9. Arkadaşları ve Aileyi Ağırlamak

9. Arkadaşları ve Aileyi Ağırlamak

İşten yorgun argın gelip dinlenmek isteyen eşiniz, sizin ve arkadaşlarınızın maç izlerken çıkardığı sesleri duymak istemeyebilir. Ya da siz yorgun bir şekilde geldiğinizde siz yorgunluktan ölürken içeride yüksek sesli sohbet edip sizi uyutmayan insanları evinizde istemeyebilirsiniz. Her insan dinlenmeye ihtiyaç duyar. Eve misafir çağırılacağı zaman bunu önceden planlamak ve eşinizin onayını almak önemlidir. Aksi takdirde misafirler gittikten sonra kendinizi bazen gereksiz şekilde uzayan kavgaların içinde bulabilirsiniz.

10. Cinsel İlişkide Yaşanan Zorluklar

10. Cinsel İlişkide Yaşanan Zorluklar

Cinsel ilişki sırasında alınan hazzın eksikliği ve tatmin olamamak ilişkilerdeki en büyük problemlerden biridir. Birçok insan tam istedikleri cinsel ilişkiyi yaşayabildikleri eşe sahip olsalarda bazı insanlar, istediği hazzı tam olarak yakalayamıyor ve sahte tepkilerle ilişkiyi geçiştiriyorlar. Bu da eşlerin cinsel birleşmeden soğumalarına sebep oluyor ve ilişkiyi alevlendiren en büyük etken son buluyor. Bu yüzden eşler cinsel ilişkiden beklentilerini açık açık dile getirmeli ve aralarındaki bu sorunu geciktirmeden çözmelidirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
43
12
9
9
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

1 numara harici hepsi tırişkadan nağmeler....