Görüş Bildir
Haberler
İlim Yayma Vakfı'ndan 'Süleymaniye' Açıklaması: 'Her Tür Fedakarlığa Hazırız'

İlim Yayma Vakfı'ndan 'Süleymaniye' Açıklaması: 'Her Tür Fedakarlığa Hazırız'

Süleymaniye Camii'nin silüetini bozan İlim Yayma Vakfı'na ait binanın inşaatıyla ilgili tartışma sürerken, İlim Yayma Vakfı, Süleymaniye Camii'nin önündeki inşaatla ilgili açıklama yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanuni Sultan Süleyman adına Mimar Sinan tarafından tarihi yarımadada 1551-1557 yılları arasında inşa edilen Süleymani Camii'nin hemen önünde yükselen inşaat tepkilere neden olmuştu.

'Zulümdür, yapmayın'

'Zulümdür, yapmayın'

İnşaatın son halinin görüntüsünü paylaşan sosyal medya hesabından paylaşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Süleymaniye'nin önünde yükselen bu yapı, İlim Yayma Vakfı'nın yaptığı yeni binası. Nisan 2019'da dönemin İBB'si projesini yapıyor, koruma kurulundan onaylatıyor ve inşaata başlanıyor. İzinli olsa da Süleymaniye Camii silüeti gibi bir hazineye bu yapılan zulümdür. Yapmayın” demişti.

Vakıftan ilk açıklama geldi

Vakıftan ilk açıklama geldi

Süleymaniye Camii'nin önündeki inşaata ilişkin Bilal Erdoğan'ın başkanlığındaki İlim Yayma Vakfı yazılı açıklama yaptı. Vakıftan yapılan açıklamada, “Süleymaniye'nin silüetinin korunması için üzerimize her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ederiz” ifadeleri yer aldı.

İlim Yayma Vakfı'nın açıklaması şöyle:

“Süleymaniye, İstanbul'un ruhudur. İlim Yayma Vakfı'nın varlık sebebi bu ruhun korunmasıdır. Süleymaniye'nin ruhuna zarar verebilecek herhangi bir girişimi önce biz kabul etmeyiz. Süleymaniye'nin silüetinin korunması için üzerimize düşen her tür fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. İlgili kurum ve kuruluşları, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
9
7
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
......

Madem hertürlü fedakarlığa hazırsınız yıkın ozaman binayı ibneler

Enkidu An

Yapmaya hazırız demekle olmuyor yıkın inşaatı samimiyetinizi görelim.

İronici

İlgili kurumları üzerine düşeni yapmaya davet edene kadar binayı yapmayı durdur, yaptığını da yık o zaman. Sanki ben yapmışım gibi bi de sorumluluk yükledi bize