Görüş Bildir
Haberler
İlgi Alanlarına Göre Kesinlikle Görmen Gereken Müze Hangisi?

İlgi Alanlarına Göre Kesinlikle Görmen Gereken Müze Hangisi?

Selluka
10.09.2022 - 17:32

Dünyanın her yerinde birbirinden önemli eserlere ev sahipliği yapan müzeler var. Her biri insanlık tarihine kısa bir yolculuğa çıkaran bu müzeler içinde bazıları var ki diğerlerinden daha popüler.

Bu testimizde senin ilgi alanına göre mutlaka görmen gereken müzeyi söyleyeceğiz!

 Hazırsan başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle söyle bakalım; sence sanat, sanat için midir yoksa toplum için midir?

2. Tarih ilgini çeker mi?

3. Peki gezmeyi sever misin diye sorsak?

4. Araştırmaya ilgili misin?

5. Bu görsellerden hangisi ilgini çeker?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aşağıdakilerden hangisi en fazla ilgini çeker?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi!

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi!

9 Eylül 2011 tarihinde Gaziantep'te açılan ve 1700 metrekarelik mozaik ile dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi olma özelliğini taşıyan Zeugma Mozaik Müzesi, gerek mimarisi, gerekse teknolojik açıdan dünyanın önde gelen bir müzesidir. İki bin yıllık mozaiklerin yıllar içinde define avcılarının talanıyla eksilen parçaları, lazer sistemiyle görüntü olarak tamamlanmaktadır. Zeugma’daki mozaikler on üç renk armonisinden oluşmaktadır. Üç blok olarak inşa edilen Zeugma Mozaik Müzesi, mozaik ve arkeoloji müzeleriyle sergi ve konferans salonu olarak hizmet verecek. Müzede Zeugma'dan gelen mozaikler sergilenir. Ayrıca Dünyaca ünlü 'Çingene Kızı' mozaiği burada sergilenmektedir.

Muğla Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi!

Muğla Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi!

Bodrum Kalesi, 19'uncu yüzyıl sonunda kalenin hapishane olarak kullanıldığı dönemde bir hamam yapısı ile Osmanlı niteliği kazanmıştır. Kale bugün Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmaktadır. 33.5 dönüm genişliğindeki bir arazi üzerine kurulmuş olan kalede açık mekanlarda da eser sergilenmektedir. Müze, 1995 yılında Avrupa'da Yılın Müzesi Yarışması'nda 'Özel Övgü' ödülünü almıştır.

Nevşehir Göreme Ören Yeri!

Nevşehir Göreme Ören Yeri!

Nevşehir’e 13 km uzaklıkta ve Göreme Kasabası’nın 2 km doğusunda yer alan  kaya yerleşim yeridir. Göreme’de M.S. 4. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar yoğun bir şekilde manastır hayatı yaşanmıştır. Hemen her kaya bloğunun içinde kiliseler, şapeller, yemekhaneler ve oturma mekanları mevcuttur.  Bugünkü Göreme Açık Hava Müzesi dini eğitim sisteminin başlatıldığı yerdir. Göreme Açık Hava Müzesi 1967 yılında ziyarete açılmıştır.

Sakıp Sabancı Müzesi!

Sakıp Sabancı Müzesi!

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, zengin bir hat ve resim koleksiyonunu bünyesinde barındıran ve düzenlediği geçici sergilerle birçok ünlü sanatçının eserlerine ev sahipliği yapan bir sanat müzesidir. 2002 yılında ziyarete açılan müze, İstanbul'da Boğaziçi'nin en eski yerleşimlerinden Emirgan'da bulunan Atlı Köşk'te hizmet vermektedir.

'Picasso İstanbul'da' ve 'Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul'da' sergileriyle son yıllarda uluslararası alanda dikkat çekmeyi başarmıştır. Bu ve benzeri sergiler, Müze Müdürü Nazan Ölçer'e etkinlik dalında İstanbul Turizm ödülünü kazandırmıştır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
11
6
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Muğla Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi!