Görüş Bildir
Haberler
Umut Oran: ''İktidar Yüzde 30 , CHP Yüzde 40''

Umut Oran: ''İktidar Yüzde 30 , CHP Yüzde 40''

Onedio Medya
08.03.2014 - 20:45 Son Güncelleme: 08.03.2014 - 21:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

İktidar Yüzde 30 , CHP Yüzde 40

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, partisinin yerel seçimlerde alacağı oy oranına ilişkin, 'Şu anda iktidar partisi yüzde 30'a doğru iniyor. CHP de yüzde 40'a doğru gidiyor' dedi.

AA

Oran, partisinin Başakşehir Bahçeşehir Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışında yaptığı konuşmada, alanda bulunan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, kadınlarla beraber daha güzel bir Türkiye ve dünya olacağına inandığını söyledi.

Bahçeşehir'de yaşayanların ilk olarak bahçeler ve yeşillik içinde, huzurlu bir yere geldiğini ancak yıllar geçtikçe burada sorunların başladığını dile getiren Oran, şu anda Bahçeşehir'de yeşil olmadığını, ulaşım, imar, güvenlik, yönetim ve trafik sorunu olduğunu ifade etti.

'Bu topraklarda her şey var, yağ, şeker, un var ama helva olmuyor. Çünkü sorun mutfakta. CHP olarak biz sosyal demokrat belediyeciliği Bahçeşehir'e, Başakşehir'e getirmeye kararlıyız' diyen Oran, çalışkan, dürüst ve halktan birisi olan Özgür Karabat'ı CHP Başakşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiklerini aktardı.

Oran, Başakşehir için söylediklerinin Türkiye için de geçerli olduğunu kaydederek, şunları söyledi

'İstanbul'u 20 yıldır yönetiyorlar ama bu şehrin sorunlarını çözemediler. İstanbul'da imar, ulaşım sorunu var mı? Deprem riski devam ediyor mu? Güvenlik sorunu çözüldü mü? 20 yıldır ne yapıyorlar bunlar. Ankara'da yürütmenin başı var, İstanbul'da da çalıyorlar, çırpıyorlar, yönetemiyorlar. İstanbul'da da artık değişim zamanı. İstanbul'da da artık sosyal demokrat belediyecilik zamanı. CHP, bugüne kadar birçok şeyi, yeniliği Türkiye'ye getirdi. Türkiye'de insanımız, kadınımız, gençlerimiz, doğamız, bereketli toprağımız, her şeyimiz var. Ama bir türlü biz birlik, beraberlik, huzur içerisinde yaşayamıyoruz. Yani Başakşehir'de, İstanbul'da, Ankara'da olduğu gibi Türkiye'de yağ, şeker, un var ama bir türlü helva yapılamıyor. Sorun mutfakta, 12 yıldır Türkiye'yi yönetemeyen kifayetsiz, beceriksiz, muhteris, hırsız yöneticilerde. Bugüne kadar cumhuriyet tarihinde bu kadar kötü sıfatı taşımayı başarabilmiş bir başka siyasetçi gelmemiştir bu topraklarda.'

'Bakan çocuklarına değil vatan evlatlarına çalışılan bir siyasete ihtiyaç var'

Oran, konuşmanın, yazmanın, yemenin, içmenin, televizyon izlemenin, maçlarda tezahürat yapmanın yasak olduğunu, Türkiye'nin 'yasaklar ülkesi' haline geldiğini savundu.

Artık düğümün çözüldüğünü belirten Oran, 'Türkiye'nin her yerini karış karış geziyorum. Şu anda iktidar partisi yüzde 30'a doğru iniyor. CHP de yüzde 40'a doğru gidiyor' diye konuştu.

Oran, 30 Mart'ta düğüm çözüldükten sonra iki seçim kalacağını, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde halkın kazanacağını, ülkeye temiz siyaset getireceklerini aktardı.

Türkiye'nin özgürlüklerin, her rengin, kimsesizlerin ülkesi olacağını dile getiren Oran, bu konuda kararlı olduklarını, 'Türkiye'de sadece yandaşa, kendi ceplerine çalışmayan, bakan çocuklarına değil vatan evlatlarına çalışılan bir siyasete ihtiyaçları olduğunu' söyledi.

Miliyet

Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/-iktid...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0