Görüş Bildir
Haberler
İkna Edici Örneklerle Süper Güçlere Sahip Olmanın Aslında Bomboş Bir şey Olduğu Gerçeği

etiket İkna Edici Örneklerle Süper Güçlere Sahip Olmanın Aslında Bomboş Bir şey Olduğu Gerçeği

Erkam Evlice
18.08.2018 - 08:41

Bu içerik heves kaçırabilir. Çünkü süper kahraman olmanın neden o kadar da matah bir şey olmadığına göz atacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hulk tipi süper kuvvet

Diyelim ki Bruce Banner’ın kaderi size uğradı. Ne yapacaksınız? En fazla eşya filan taşırsınız, hatalı park edenlerin aracını kaldırıp öteye koyarsınız vs. Her şey nizamiyken böyle bir gücün siz dahil kimseye faydası yok.

2. Ölümsüzlük

Diyelim ki Dr. Manhattan oldunuz. Tanrısal güçleriniz var ve hiç ölmüyorsunuz. Kulağa güzel gelse de, sıkıcı değil mi? Hem günün birinde tamamen yalnız kalacağınız anlamına gelir. İçinizdeki insan hayatta olduğu sürece o sosyal hayvan özelliğinizi bir kenara atamayacaksınız. Dünyaları yerinden bile oynatsanız şöyle bir FIFA oynayacak kişi kalmadıktan sonra ne yapayım tanrısal güçleri?

3. Zamanı durdurmak

Bu da süper gibi gözüküp acayip sıkıcı olanlardan. 1 saatte halledilecek işi 10 saniyede hallettiniz diyelim. E bu kalan onca dakikayı yine boş boş ve ağır çekimde yaşayacağınız anlamına gelir. Faydalı işler için dahi kullansanız fark etmiyor. Her şeyin bir sınırı var.

4. Teleportasyon

İstediğiniz yere tak tak ışınlanmak kulağa hoş geliyor ama bir düşünün: En ufak bir hesaplama hatasında uzuvlarınız bir şeylerin içinde kalabilir, bir şeyler tarafından kesilip biçilebilir. Sonra sizi yerden toplamaya başlarlar bildiğin. Aman dikkat!

5. Süper hız

Buradaki en büyük sıkıntılardan biri de fizik kanunları. Çok hızlı ilerlemek havaya hızla sürtünen yüzey moleküllerinizin alev alması anlamına gelir. Yani ilk yolculuğunuzda yanmış kibrite dönüşmeniz işten bile değil. Ayrıca iç organlarınızın da aşırı hızdan sıvı hale geçeceğini hatırlatalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Duyuların aşırı keskin olması

Daredevil sendromu aslında, kör olan kahramanımızın diğer tüm duyuları öyle keskinleşir ki, görmesine gerek bile kalmaz. Ama şimdi bunun ne kadar beter bir durum olduğunu izah edelim. Duyularımızın sınırlı olmasının bir sebebi var. Böylece her türlü uyarana maruz kalıp kafayı sıyırmıyoruz. Düşünün bir, çevrenizdeki herkesin nefesini, yutkunmasını hatta sessiz osuruklarını bile duyuyorsunuz. Bakın kokudan bahsetmiyorum bile. Yani demem o ki, bu süper gücü de almayalım lütfen.

7. Görünmezlik

Güzel bir özellik gibi gelse de teknik olarak imkansızlardan. Eğer görünmez olursanız, aynı zamanda kör olursunuz. Çünkü görebilmeniz için retinanıza ışığın çarpması gerekir. Bu da tamamen görünmezken imkansızdır.

8. İyileşme gücü (Wolverine’cilik)

Kabul edelim, bütün yaraların kapanması hakikaten kullanışlı bir özellik. Peki ama ruhta açılan yaralar? Onlar da aynı hızda kapanıyor mu? Wolverine’in deneyimlerine bakılırsa böyle bir şey söz konusu değil. O yüzden onca kazadan ve aldığınız yaralardan kurtulsanız bile post travmatik stres bozukluğudur, depresyondur, anksiyetedir kopar gider vallahi.

9. Uçmak

Süper güçlerin en çok arzulananı uçmaktır herhalde. Ama uçmanın ciddi bir bürokratik kahır olduğunu bilmeniz gerekiyor. Gökyüzünde uçan her şey ciddi anlamda regüle ediyor. Mesela bugün drone uçurmak isteseniz bile gerekli lisansları almak zorundasınız. O yüzden kafanıza göre uçamayacaksınız. Boşuna heveslenmeyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
379
92
40
35
15
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ben de tam süper kahraman olacaktım bak bu galeri beni caydırdı teşekkürler editör bey.

Pelerinimi şöyle bırakıyorum ölürsem örtersiniz.

selimkazak

admin hobi edin lütfen ...

Baba Voss

Sen ver şu süper güçleri gerisine karışma moruk.

Weird.

Senin üçlü kılıç tekniğin var daha ne süper gücü istiyorsun :D