Görüş Bildir
Haberler
İki Deli Bir Araya Gelmemeliydi: İstanbul'un En İyi Delileri

İki Deli Bir Araya Gelmemeliydi: İstanbul'un En İyi Delileri

Almanca bir kelimeden türüyor deli - delicatessen.

Aslında anlamı şarküteri/meze veren yer oluyor ancak hazır yemek sunan yerlere de deli deniyor. Biz de her iki anlamda delinin lafı geçince akla gelen İstanbul'un en ünlü delilerini görelim istedik...

1. Delicatessen

1. Delicatessen

E haliyle Deli dedik mi ilk akla gelen isimlerden biri Delicatessen. Geçmişin  pişirme teknikleri ile dünya mutfağını harmanlayan ve bu işin ilk elçilerinden biri kendisi.Delicatessen menüsünde, birçok mekânda rastlayacağınız tariflerden farklı bir yol seçmiş. Özellikle Nişantaşındaki şubesine giderseniz hem öğle yemeği hem de akşam yemeği için tercih edilebilir. Mekânda 2000 şişelik şarap kavı, yemek eşleşmesi önermeleri ve tadım notları da var. Ancak bunun dışında gidip hızlı bir sandviç yiyip de çıkma olanağı sağlıyor.

Adres: Harbiye, Mim Kemal Öke Cd. No:19, 34367 Nişantaşı/Şişli/İstanbul

Telefon: (0212) 225 06 04

2. Deli No:14

Franny'nin Paltosu

İşte bir başka deli daha!

Yemekler ev yapımı ancak kendilerinin de dediği gibi değişken. Kibrit patates, patlıcan ve yoğurt sosunun ev yapımı döner parçaları üzerine döküldüğü Deli Kebap çökertmeleri çok ünlü. Özellikle kahvaltıları ön plana çıkan bu delinin sandviçlerinden mutlaka eve alıp götürün.

Adres: Caferağa, A,, Arayıcıbaşı Sk. No:10, 34710 Kadıköy/İstanbul

Telefon:(0216) 347 24 25

3. Carlotta Deli

3. Carlotta Deli

Arkasında Door's Şirketinin bulunduğu, kafe ve delicatessen konseptlerinin bir karışımı olan Carlotta, diğerlerine göre çok daha geniş bir menüye sahip. Menüde; çorbalar, sandviçler, dürümler, salatalar ve ev yapımı tatlılar mevcut. Öğlen saatlerinde salata ve sandviç seçenekleri en çok tercih edilenler arasında,hem yanınıza alabiliyorsunuz hem de orada hızlıca yiyebilliyorsunuz.

Adres: Ayazağa, Dereboyu Cad. Kapital Olive Plaza, 34398 Şişli/Istanbul

4. Bi Nevi Deli

4. Bi Nevi Deli

İstanbul’daki vejetaryen ve vegan konusunda yenilikçi bir yaklaşımla herkesin dikkatini çeken Bi Nevi Deli ilk olarak Karaköy'de hayatımıza girdi. Mutfaklarından her gün farklı çorba, salata, glutensiz tatlı çeşitleri ve dışarıdan tedarik ettikleri meyve suları oluyor. Pancar burger, kinoa burger ve pestolu kabak spagetti çeşitleri menünün en çok tercih edilenleri.

Adres: Etiler, Bahtiyar Sk. 10-1, 34337 Beşiktaş/İstanbul

Telefon:(0212) 358 60 32

5. Gram

5. Gram

Yıllar yılı hızla büyüyen Gram, bize deli kültürüne hızlı bir giriş yaptırdı. İçinden seçebileceğiniz onlarca hazır yemeği, sandviçleri ve dürümleriyle hızlıca alıp çıkabileceğiniz bir servis sunuyor. Deli denince akla gelen ilk isimlerden biri.

Adres: Esentepe, Büyükdere Cd. No:185, 34394 Levent - Şişli/İstanbul

Telefon:(0212) 317 53 30

6. Macrocenter Snack Bar

6. Macrocenter Snack Bar

Gastronomi alanında her daim ön planda olan Macrocenter'lar Snack Bar ve Homemade meze ile yine bir ilke imza attı. Her mağazasında Homemade Meze standı bulunan ancak sadece Kanyon'a özel olan Snack Bar'ıyla buğday salataları, farklı mercimek köfteleri, hazır ısıtılan yemekler, salatalar ve tatlılar sunan bir ayrı deli :)

Adres: Esentepe Mah.Büyükdere Cad. Kanyon Alışveriş Merkezi No: 185 K: B2 D: 18, 34394 Şişli/İstanbul

Telefon:0850 229 8282

7. Manuel Deli&Cafe

7. Manuel Deli&Cafe

Cihangir'in delisine geldi sıra!

Kurumsal hayattan sıkılan iki arkadaş yeme içme üzerine bir yer açmaya karar verirler. Sahiplerinden Ozan kahveye, Altan ise yemeğe meraklı iki eski beyaz yakalıdır. Cihangir'in katlı otoparkının olduğu sokakta açtıkları Manuel Deli & Coffee'nin en ünlü yemekleri ekşi mayalı hamurdan tava pizzası, farklı ekmeklerle yapılan sandviçler, organik reçeller, yöresel gazozlar da bulunuyor. 

Adres: Cihangir, No:, Güneşli Sk. No:39, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Telefon: 0534 201 40 52

8. Setup Cafe&Deli

8. Setup Cafe&Deli

Kabataş kalabalığında ufak ve samimi bir mekan olan Setup, Yemekten önce ekşi mayalı ekmek, çıtır beyaz poğaçalar ve acı soslu zeytinyağıyla ile sizi karşılıyor.  Soğuk ayran çorbası, somon salatası ve limonatanın yanı sıra çikolatalı çıtır mantı da favoriler arasından.

Adres: Ömer Avni Mahallesi İnebolu Sokak No 9/15, Setüstü Kabataş, 34427

Telefon: (0212) 251 09 08

9. 86'd Deli Sandwiches

9. 86'd Deli Sandwiches

Adından da anlaşılacağı gibi burası gerçekten deli!

İçinde sınırsız sayıda çorba, salata ve özellikle de sandviç var. Bunun yanı sıra corn beef sevenler için ise bir numaralı adres olacağa benziyor. Her delinin en önemli özelliği olan chocolate chip cookieleri de unutmamışlar.

Adres: Etiler Mahallesi, Seher Yıldızı Sokak, No 22, Beşiktaş, İstanbul

10. Şütte Şarküteri

10. Şütte Şarküteri

Zamanın ilk delilerinden.

Eskiden böyle havalı yemekler yokken hem yaptıkları harika mezelerle hem de sandviçlerle karnımızı doyuran Şütte, ilk deli kültürüne bizi adapte eden yerlerden biri. Birçok lokasyonda karşınıza çıkabilecek olan Şütte Türkiye'nin en iyi şarküterilerinde de biri.

Adres: Teşvikiye Camii Karşısı, Harbiye, 34367 Şişli/İstanbul

Telefon:(0212) 261 07 43

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
14
7
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın