Görüş Bildir
Haberler
İfadelerinizin Farkında Olun

etiket İfadelerinizin Farkında Olun

Ünal Güner
08.12.2023 - 07:03

Bu enstrümanın yaydığı müzik, bizim hayatımızın ritmi olur. İfadelerimizin gücünü fark ederek, hayatımıza neleri çektiğimiz ya da neleri iterek kendimizden uzağa koyduğumuz gerçeğiyle yüzleşerek ifadelerimizi nasıl düzelteceğimizi dile getirelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İfadeler, duyguların enstrümanı ve kaderin kalemidir.

İfadeler, duyguların enstrümanı ve kaderin kalemidir.

Doğuştan getirdiğimiz bedensel özellikler bize neyi anlatır? Bedenimiz zaman zaman hastalıklarla, bu hastalıkların şekliyle ve bize özgü farklılıklarla bize kendimizi anlatır. Bunlar; bazen doğuştan getirdiğimiz bir lekemiz, sakatlığımız ya da sadece dış görünüşümüz olabilir. Yürüyüşümüz, ayaklarımızı basma biçimimiz, mimiklerimiz ve daha nicesi bizimle konuşur.

Hastalıklarımızın ardında duran, asıl nedenler diyebileceğimiz, duygusal nedenler nelerdir? Bunları anlamaya başladığımızda bedensel rahatsızlıklarımızı iyileştirmek kolaylaşır ve farklılıklarımızı sevgiyle kucaklamaya başlarız.

Her olay bir anlatım, bize bizden bir mesajdır. Yaşadıklarımızın farkına vardıkça dönüşümün gücünü de kabul ederiz. 

Gelin birlikte bedenimizi, hayatı ve ifadeleri okuyalım:

An’da olmayı başarabileceğimizde bedenimizi, hayatımızı ve ifadelerimizi okuyabiliriz. Kabul etmemiz icap eden ilk ve en önemli unsur, bizden ötede bir şey olmadığıdır. Bunu kabul edip bu şekliyle kavradığımızda hayatı dönüştürme gücünü de elimizde tutarız.

Diyelim ki sabah uyandınız, henüz evden çıkmadan aynaya baktınız ve gördünüz ki yüzünüzde bir sivilce var.

Aynaya bakar, yüzünüzdeki sivilceyi sıkarsınız yani tespiti yapmak için aynayı kullanır ama işlemi kendinize yaparsınız. Tıpkı burada olduğu gibi hayatın içindeki yansımalarımızda yaptığımız tespitlerden sonra işlemi kendi üzerimizde yaparak dışarıyı suçlamaktan uzak durarak ilerleyebiliriz.

Siz dışarıyı suçladığınız sürece sivilceniz orada durmaya ve belki de canınızı yakmaya devam eder; bu da yetmezmiş gibi, aynadaki hâlinize saldırmaya ve oradan işlem yapmaya devam ettikçe elinizde yorgunluk ve öfkeden başka hiçbir şey kalmayacaktır. Oysaki yansımalarımızın bize anlattığı, onlarda görüp rahatsız olduğumuz hâlimizi fark ederek hareket ettiğimizde, başta belki biraz canımız yanacak hatta bir süre ufak bir iz dahi kalacak ancak bizi rahatsız eden her ne varsa temizlenecektir.

Kabule geçerek, ifadelerimizi, olayları, rüyalarımızı okuyarak ruhumuzun ilettiklerini anlayabiliriz.

Hoşça kalın ve ifadelerinizin farkında olun.

Sevgilerimle…

Instagram

X

YouTube

Facebook

Web

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
0
0
0
0
0